يک متخصص طب فيزيکي و توانبخشي تشخيص زودهنگام اسکوليوز را مهمترين قسمت درمان اين عارضه دانست و گفت: فاصله زماني بين تشخيص و تکميل شدن رشد استخوانها بازه زماني طلايي است و احتمال درمان دراين بازه زماني بيشتر است.
دکتر شريف نجفي در گفتوگو با خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: در صورت سلامت ستون فقرات، وقتي از پهلو به ستون فقرات نگاه مي کنيم،يک قوس مقعر در ناحيه کمر و يک قوس محدب در ناحيه پشت مي بينيم ولي وقتي از پشت به ستون فقرات نگاه مي کنيم بايد به شکل خط راست باشد که اگر به سمت چپ و راست انحنا داشته باشد، فرد دچار اسکوليوز يا انحراف جانبي ستون فقرات است.
وي تشخيص زودهنگام در بيماري اسکوليوز را بهترين راه براي جلوگيري از پيشرفت اين بيماري معرفي کرد و افزود: از زماني که اسکوليوز تشخيص داده شود تا وقتي که استخوان به رشد کامل نرسيده، زماني است که جلوگيري از پيشرفت و شايد درمان سهولت بيشتري دارد، اما اگر قوس استخواني ثابت شود، اين بهبودي سختتر انجام ميشود.
اين استاديار دانشگاه علوم پزشکي ارتش ادامه داد: اسکوليوز به دو گروه تقسيم ميشود، گروهي با علت ثانويه که يک بيماري باعث به وجود آمدن آن شده و آن بيماريهاي ممکن است فلج مغزي، فلج اطفال، بيماريهاي عضلاني، تخريب ديسک و آرتروز مهره باشد.
دکتر نجفي بخش عمده مبتلايان اين عارضه را بدون علت شناخته شده دانست و گفت: 80 درصد اين افراد بدون هيچ دليل شناخته شدهاي از اين بيماري رنج ميبرند.
وي در رابطه با نشانههاي اين بيماري گفت: افرادي که متوجه انحراف جانبي ستون فقرات ميشوند عموما به صورت اتفاقي به اين موضوع پي ميبرند، چرا که اين عارضه عموما درد ندارد و در صورت پيشرفت بيماري مي تواند باعث درد و بدشکلي ستون فقرات شده و گاهي علائم ريوي، قلبي يا اختلال در راه رفتن را به دنبال داشته باشد پس بايد به معاينات دورهاي توجه بيشتري داشته داشت.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید