اکس بخور، زندگي بترکون!
چراغها روشن و خاموش ميشوند. صداي موسيقي گوش خراش است. سرعت رقص نور هر لحظه بيشتر ميشود. اشباحي ميان تاريکي و روشنايي خانه ديوانه وار بالا و پايين ميپرند. آنها خسته نميشوند، انگار اصلاً خستگي برايشان معنايي ندارد. آنقدر شور و هيجان دارند که فکر ميکني از کره ديگري آمدهاند، اما... 24 ساعت بعد، ازاين هياهو خبري نيست. همه چيز به هم ريخته است، هر کس گوشهاي خزيده و زانوي غم به بغل گرفته، هيچکس توانايستادن هم ندارد.
سايه مرگ در خانه سرگردان است. آنها که ساعتي پيش از هيجان روي پاي خود بند نميشدند، اکنون حتي به اندازه يک آدم پير و فرسوده هم توان حرکت ندارد، ديگر از آن همه فريادهاي شاد خبري نيست. حتي از گريه کردن هم ناتوانند. چند ساعت پيش آنها چنان از انرژي سرشار بودند که دنيا را در دستان خود ميديدند و احساس ميکردند توان انجام هر کاري را دارند، ولي حالا حتي قدرت از جا برخواستن هم ندارند.
«اکستازي» را بايد جادوي مرگ در قرن حاضر خواند. تأثيراين قرص نيروزا بسيار کوتاه است و وقتي به پايان برسد، تنها افسردگي و احساس بيهودگي از خود به جا ميگذارد. به راستيآيا خنديدن آنقدر دشوار شده که بعضي براي آن دست به دامان هر محرک خارجي شوند؟ آن هم محرکي که فرد را شاد نميکند، بلکه او را به جنون ميکشاند. راستي بهانهها براي خنديدن تا بهاين حد ته کشيده که اکستازي بهانه خنديدن، شادي و احساس انرژي شود؟
محسن هستم، 22 سال دارم.
ـ به چي اعتياد داري؟
ـ اولش قرص بود، بعد هم به شيشه و کراک رسيد.
ـ روز اول که قرض خوردي... .
ـ حالم بد شد. سرگيجه گرفتم، اما نميخواستم پيش دوستانم کم بياورم. ميگفت با آهنگ تکنو قرصها ميترکه.
ـ بعد هم ترکيد؟
ـ بله! اما اعتياد پيدا کردم، طوري که اگر نميخوردم، دچار تشنج ميشدم و مثل ديوانهها ميخواستم به در و ديوار مشت بکوبم.
ـ چرا بعضي جوانها به اکس واين جور چيزها گرايش پيدا ميکنند؟
ـ اونها فکر ميکنن ميتونن بعد از يک بار تجربه، اونو کنار بگذارن، در حالي که اشتباه ميکنن. کافي است يک بار استفاده کنيد، اون وقت اولين قدم به سوي مرگ را برداشتهايد.
ـ اولين بار چه زماني اکس مصرف کردي؟
ـ وقتي نتونستم درس بخونم، به درخواست پدرم در نمايشگاهش مشغول شدم. بعد دوستانم سراغم آمدن و منو به پارتي دعوت کردن. براي اولين بار به اصرار فردي که پارتي را برگزار کرده بود، از قرص اکستازي استفاده کردم.
نشانههاي مصرف اکستازي
دکتر نادعلي، کارشناس ارشد روان شناسي، دراين زمينه ميگويد:
نشانه هاي آني مصرف اکستازي، با فاکتورهاي مختلفي مانند ميزان دفعات مصرف، ميزان خلوص ماده مؤثر و وضع روحي و جسماني مصرف کننده ارتباط مستقيم دارد. اکستازي براي بسياري از افراد، محرک هيجان آور و در عين حال آرامش بخش است و افزون بر آن، تأثيرات توهمي و تحريک فانتزي را نيز به دنبال دارد. در افرادي که براي اولين بار اکستازي را مصرف ميکنند، حدود 30 دقيقه پس از مصرف، معمولاً افزايش ضربان قلب، تعريق شديد، انقباض عضلاني، احساس نکردن درد بروز ميکند، اما افرادي که به دفعاتاين مواد را مصرف ميکنند، احساس سوزش و سوزن سوزن شدن بدن، بيقراري، ناآرامي و اضطراب را توصيف ميکنند.
از نشانه ها و پي آمدهاي ناخواستهاي هم که ممکن است بروز کند، تهوع، خشکي دهان و انقباض فک و به هم خوردن تعادل است.اين عوارض معمولاً پس از حرکتهاي شديد و طولاني در محل گرم و پرجمعيت به ويژه محفلهاي شبانه و پارتيها ظاهر ميشود که در موارد نادر به سکته قلبي يا مغزي منجر شده است. مصرف کنندگان تا حد مرگ ميرقصند تا جايي که آب بدنشان به شدت کاهش مييابد و به دليل مصرف مواد، سيستم گيرندههاي درد در بدنشان از کار مي افتد و شخص مشکلات ناشي از کم آبي شديد را احساس نميکند.
دکتر نادعلي پايان سرخوشي اوليه را بزرگترين مشکل مصرف کننده اکستازي معرفي ميکند و ميگويد:
با از بين رفتن تأثير دارو و نشئگي حاصل از مصرف، افسردگي شديد همراه با خستگي و کوفتگي عضلات، بيانگيزگي و بيتفاوتي شديد در زندگي آنها پديد ميآيد.
مسئولان چه ميگويند
دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، درباره قرصهاي توهم زا و مواد مخدر صنعتي ميگويد:
در حال حاضر طبق آمار غيررسمي، تعداد افرادي که از قرصهاي روان گردان استفاده ميکنند، بين 45 تا 50 هزار نفر اعلام شده است.
علي هاشمي، يکي از بهترين راههاي جلوگيري از گرايش جوانان به استفاده از هر گونه مواد مخدر را پر کردن اوقات فراغت آنان مي داند و ميگويد:
بايد جوانان را در زمينههاي سياسي و اجتماعي و زمينههايي که گرايش به آنها آسيبهاي اجتماعي را کمتر ميکنند، فعال کنيم. وي سرخوردگي را از جمله دلايل گرايش جوانان به انواع مواد مخدر معرفي ميکند و ميافزايد: در حال حاضر جامعه ما با فقر نشاط روبه روست و هر چهقدر بتوانيم با حفظ اصول و کم کردن خط قرمزها در عرصههاي فرهنگي و هنري از جمله سينما، تئاتر و موسيقي، زمينه را براي فعاليت و استفاده جوانان فراهم کنيم، ميتوانيم آنها را از روي آوردن به مواد مخدر بازداريم.
مجتبي جبل عاملي، قائم مقام دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز دراين باره ميگويد:
براي جلوگيري از گرايش جوانان به مواد مخدر، يک ارگان يا نهاد نميتواند به تنهايي موفق شود. همه بايد دست به دست هم بدهيم تا در درجه اول بتوانيم از گرايش افراد سالم بهاين مواد جلوگيري کنيم و سپس در صدد بهبود افراد معتاد برآييم.
جبل عاملي معتقد است:
آن طور که بعضي ميگويند، مواد مخدر صنعتي در کشور ما آنچنان شيوع پيدا نکرده است و آنها بااين تبليغات منفي ميخواهند جوانان را به سمت استفاده ازاين مواد هدايت کنند.
بسياري از افراد به اشتباه تصور ميکنند که با مصرف قرصهاي اکستازي شادتر ميشوند و بهتر فعاليت ميکنند.اين فقط يک باور غلط است.اين موارد دير يا زود جسم و روان را نابود ميکند. فشارهاي زندگي ممکن است انسان را تحت تأثير قرار دهد، اما راه حلهايي وجود دارد. بنابراين، به مشکلات جوانان گوش دهيد و آرزوهايشان را بشنويد. از تلاشهاي آنها براي کارهاي مثبت، هر چند بينتيجه باشد، تعريف کنيد. توانايي آنها را تمجيد و روحيه شان را تقويت کنيد. با آنها در مورد داروهاي خطرناک و عوارض آنها صحبت کنيد. آنها را به نيايش و ذکر خدا تشويق کنيد. مطمئن باشيد شما ميتوانيد زندگي فرزند خود را نجات دهيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید