میتوانیم از دلایل رایج احساس تنهایی بعد از ازدواج به موارد زیر اشاره کنیم:
- از لحاظ عاطفی خاموش شده باشید، شاید این احساس به دلیل محافظت از خود در برابر عصبانی شدن از همسرتان باشد. زمانی که احساس میکنید، ناامیدی و عصبانیت شما در حال افزایش است و هیچ راه حلی برای خودتان نمیبینید، جز این که از او فاصله بگیرید و خود را با کار، تلویزیون، سرگرمی و حتی خوردن مشغول کنید، این راهها به مرور باعث احساس تنهایی بعد از ازدواج میشوند.
- گاهی مقابله به مثل کردن راهی است که وقتی همسرتان دور میشود یا نادیدهتان میگیرد و شما با گفتگو و حتی دعوا نتوانستهاید، او را تغییر دهید. از روی خشم و انتقام از او، چارهای جز مقابله به مثل کردن در خود نمیبینید. بعد از مدتی میبینید اگرچه دیگر مثل قبل از او عصبانی نیستید، اما حتما حس تنهایی بیشتری را در زندگی مشترک حس میکنید.
- وقتی حس میکنید شما بیشتر از اینکه همسرتان را دوست داشته باشید، احساس میکنید که انگار هم خانه دارید که هر کدام برای گذران زندگی نیاز به همدیگر دارید به مرور احساس تنهایی تان در زندگی مشترک بیشتر میشود.
- افتادن در چرخه ارتباطی چسبنده، دوری گزین. وقتی یکی عصبانی و خواستار مکالمه است، دیگری از گفتگو فرار میکند و ساکت میشود، این چرخه افراد را در زندگی مشترک سرخورده و تنها میکند.
- زمانی که یکی احساس بیاهمیت / بیارزش بودن میکند و دیگری احساس شکست و ناامیدی در زندگی مشترک میکند، باعث میشود نتوانند خلاءهای یکدیگر را پر کنند و به مرور حس تنهایی در زندگی مشترک زیاد میشود.
دلایل احساس تنهایی مردان و زنان متاهل بعد از ازدواج
- عدم تحمل تفاوتها
علت اساسی احساس تنهایی بعد از ازدواج، عدم تحمل تفاوتهاست. وقتی دو نفر برای اولین بار همدیگر را ملاقات میکنند، به دلیل عاشق شدن، جذابیتهای جنسی و علایق مشترک با هم رابطه برقرار میکنند. به نظر میرسد که این موارد با گذشت زمان برای حفظ رابطه در زندگی مشترک کافی نیست و آنچه باعث میشود زوج ها احساس تنهایی بعد از ازدواج نکنند، داشتن مهارت تحمل تفاوتهاست.
- تفاوت در میزان احساس وابسته بودن
افراد متاهل ممکن است در زندگی مشترک نیاز به صمیمیت و وابستگی متفاوتی داشته باشند و اگر این تفاوت درک نشود و برای برآورده کردن نیاز طرف مقابل بیشتر دردسترس هم نباشند، این تفاوت باعث احساس تنهایی بعد از ازدواج در فرد وابسته تر میشود.
- نداشتن آگاهی در نحوه برخورد با استرسهای همدیگر
عوامل استرسزا در زندگی مانند فشارهای مالی، کاری یا بچهدار شدن از جمله شرایطی است که اگر زوج ها مهارت همدلی در این شرایط را نداشته باشد، بیشتر به یکدیگر استرس وارد میکنند. در این صورت به مرور هر کدام سعی میکنند، مشکلات خود را به تنهایی تحمل کنند و احساس تنهایی با وجود همسر بیشتر میشود.
- اختلاف یعنی اشتباه در انتخاب همسر
یکی از باورهای شایعی که در زن و شوهرهای متاهل وجود دارد، تلاش برای شبیه هم بودن است. آنها احساس میکنند اگر در مورد اتفاقات نظر متفاوتی داشته باشند، به معنی آن است که با هم فرق دارند و باید از هم جدا شوند! به همین دلیل تمام تلاش خود را میکنند تا شبیه همسر خود باشند یا او را شبیه خود کنند، که در بیشتر این مواقع این تلاشها باعث احساس دلزدگی و دور شدن زوج ها از هم و ایجاد احساس تنهایی در زندگی مشترک میشود.
- قطع ارتباط عاطفی طولانی مدت
دشواری در صمیمی شدن یا عدم ارتباط در سطح عاطفی عمیقتر، باعث شود که زن و شوهر از یکدیگر دور شوند و در رابطه احساس تنهایی کنند. همه زوجها قطع ارتباط عاطفی را تجربه میکنند. این قطع ارتباط نیست که به رابطه آسیب میرساند، بلکه عدم توانایی در اتصال مجدد است که باعث احساس تنهایی بعد از ازدواج میشود.
قطع ارتباط طولانی مدت در برخی موارد زمانی اتفاق میافتد که زن و شوهر دچار بحرانهایی مثل شوک از دست دادن عزیزی، ورشکستی مالی، ضربات شدید(تروما) میشوند. تروما فقط در مورد صدمات جسمی یا تصادفات نیست، بلکه در مورد هیجانات شدید زندگی هم اتفاق میافتدکه این ضربههای شدید هیجانی ممکن است به شکل فاصله عاطفی خود را نشان دهد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید