پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم درباره شأن و مقام دختران فرمودهاند:
- «... و ازخوش یمنی زن است که نخستین فرزندش دختر باشد.» (1)
- «بهترین فرزندان شما دختراناند.» (2)
- «خداوند متعال بر دختران رئوفتر از پسران است.» (3)
- «کسی که به بازار برود و چیزی بخرد و آن را برای زن و فرزند خود به خانه آورد، مانند کسی است که برای گروهی نیازمند صدقهای داده باشد، و مناسب است دختران را در دادن هدیه مقدم بدارد، زیرا کسی که دخترش را شاد کند مانند کسی است که بردهای از اولاد اسماعیل در راه خدا آزاد کرده باشد.» (4)
- «آن کسی که دارای دختر است، اگر او را از خود نراند، اهانتش نکند و پسران را بر او مقدم ندارد، خداوند وی را وارد بهشت میکند.» (5)
- «بهترین فرزندان، دختران پردهنشین هستند. هر کس افتخار داشتن یک دختر را داشته باشد خداوند او را از آتش جهنم حفظ میکند و هر کس دو دختر داشته باشد خداوند او را وارد بهشت میسازد...» (6)
- «هیچ خانهای نیست که در آن چند دختر باشد مگر آن که هر روز دوازده نوع برکت و رحمت از آسمان بر آن خانه نازل میشود. ملائکه همیشه آن خانه را زیارت میکنند و برای پدرشان در هر شبانه روز برابر عبادت یک سال، ثواب مینویسند.» (7)
- «بهترین شما کسی است که برای همسر و دخترانش بهتر باشد.» (8)
رسول گرامی صلیاللهعلیهوآلهوسلم پنج صفت (9) برای دختر بیان میفرمایند؛ بدین شرح:
1 - مُلْطِفات: یعنی دختران دارای گرمی و جاذبه و لطافت معنوی خاصی هستند که پسران در آن حد نیستند.
2 - مُجَهِّزات: دختران بیش از پسران در خانه هستند و آماده خدمت به پدر و مادر و مهمان میباشند.
3 - مونِسات: دختران زودتر و بیشتر از پسران انس میگیرند و مینشینند و صحبت میکنند.
4 - مُبارَکات: برکت و رحمت خدا در خانوادهای است که فرزند دختر یا دختران بیشتری دارند. اگر دو برادر را که کسب و شغل واحدی دارند، در نظر بگیریم که یکی دختران بیشتری دارد و دیگری پسران بیشتری، برادر دختردار را میبینیم، با وجود آنکه درآمد بیشتری ندارد، برکت و وسعت در خانه او بیشتر از برادر دیگر است (ولی مادهپرستان کوردل از درک این حقایق عاجزند).
5 - مُفَلِّیات: دختران نظافتگرند. به پاکیزگی و نظافت علاقه دارند. حوصله به خرج میدهند و تحمل و صبر بر پلیدی و آلودگی را ندارند.
همه این امور را در شرایط مساوی باید سنجید و به عظمت و اعتلای سخن آسمانی نبیاکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم اذعان نمود.
1- «... وَ مِنْ یُمْنِ الْمَرْأَةِ أَنْ یَکُونَ بِکْرُهَا جَارِیَةً یَعْنِی أَوَّلَ وَلَدِهَا»؛ بحارالانوار، ج101، ص 98.
2- «خَیْرُ أَوْلَادِکُمُ الْبَنَات»؛ بحارالانوار، ج 101، ص 91.
3- «إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی عَلَی الْإِنَاثِ أَرَقُ مِنْهُ عَلَی الذُّکُور...»؛ وسائل الشیعه، ج 21، ص 367.
4- «مَنْ دَخَلَ السُّوقَ فاشتری تُحْفَةً فَحَمَلَهَا إِلَی عِیَالِهِ کَانَ کَحَامِلِ صَدَقَةٍ إِلَی قَوْمٍ مَحَاوِیجَ وَ لْیَبْدَأْ بِالْإِنَاثِ قَبْلَ الذُّکُورِ فَإِنَّ مَنْ فَرَّحَ ابْنَةً فَکَأَنَّمَا أَعْتَقَ رَقَبَةً مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِیل...»؛ بحارالانوار، ج 101، ص 69.
5- «مَنْ کَانَ لَهُ أُنْثًی فَلَمْ یُبْدِهَا وَ لَمْ یُهِنْهَا وَ لَمْ یُؤْثِرْ وُلْدَهُ عَلَیْهَا أَدْخَلَهُ اللَّهُ الْجَنَّة»؛ مستدرک الوسائل، ج 15، ص 118.
6- بحارالانوار، ج 101، ص 91.
7- «مَا مِنْ بَیْتٍ فِیهِ الْبَنَاتُ إِلَّا نَزَلَتْ کُلَّ یَوْمٍ عَلَیْهِ اثْنَتَا عَشْرَةَ بَرَکَةً وَ رَحْمَةً مِنَ السَّمَاءِ وَ لَا یَنْقَطِعُ زِیَارَةُ الْمَلَائِکَةِ مِنْ ذَلِکَ الْبَیْتِ یَکْتُبُونَ لِأَبِیهِمْ کُلَّ یَوْمٍ وَ لَیْلَةٍ عِبَادَةَ سَنَة»؛ مستدرک الوسائل، ج 15، ص 116.
8- «خَیرُکُم خیرُکُم لِنِسائِهِ وَ لِبَناتِهِ»؛ نهج الفصاحه، ص 472.
9- «نِعْمَ الْوَلَدُ الْبَنَاتُ مُلْطِفَاتٌ، مُجَهِّزَاتٌ، مُونِسَاتٌ، مُبَارَکَاتٌ، مُفَلِّیَاتٌ»؛ الکافی، ج 11، ص 336.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید