گاهی اوقات بعضی از افراد دست به گناهی می زنند که خودشان هم نمی دانند گناه است . و خجالت هم باعث می شود از کسی سوال نپرسند و ندانسته گناه کنند . اما در اینجا اشاره ای به گناه خود ارضایی داریم که در جامعه هم این چنین افراد کم نیستند .
الف) خداوند برای بقای نسل انسان و سایر حیوانات کششی بین دو جنسمخالف قرار داده است. این میل - که غریزه جنسی نامیده شده است - برایکمال انسان لازم است و برای ارضای آن خداوند راه صحیحی قرار داده است.زیرا سرکوبی این میل موجب تضعیف روحیه و قوای آدمی میگردد وزیادهروی در آن هم انسان را از وصول به کمالات اخلاقی و معنوی بازمیدارد. تنها راه صحیح برای ارضای این میل ازدواج است. چنان که در قرآنمجید در سورة مومنون آمده است: «موءمنان کسانیاند که شهوت و میلجنسی خود را حفظ میکنند مگر برای همسرانشان». هر طریقی برای ارضایشهوت جنسی غیر از ازدواج حرام است. موردی که در نامه خود به آن اشارهکردهاید همان خود ارضایی است و به دوست خود یادآور شوید که لازم استبا عزمی راسخ و ارادهای استوار و استعانت از پروردگار به ترک آن همتگمارید و رعایت نکات زیر ان شأ الله شما را در این امر یاری خواهد داد:
1 -دوری از تنهایی. سعی کنید مطالعه و درسهای خود را در محلهای عمومیهمچون کتابخانه و کلاسها انجام دهید یا همراه با چند تن از دوستان خودمشغول به درس و مباحثه شوید و حداکثر سعی خود را مبذول دارید که درتنهایی کمتر به سر برید.
2 ـ شبها قبل از اینکه خواب کاملا بر چشمان شمامسلط نشده است به بستر نروید و سعی کنید پیش از خواب به نحوی خود رافعال و مشغول کنید.
3 ـ در مراسم دینی همچون نماز جماعت و دعای کمیلبیشتر شرکت کنید. قرآن میفرماید: «ان الصلاه تنهی عن الفحشا و المنکر؛نماز انسان را از گناه و بدی باز میدارد» . بویژه اگر آن را با حضور قلببخوانید.
4 ـ سعی کنید با افراد مذهبی و متدین روابط برقرار کرده و با آنانبیشتر معاشرت کنید.
5 ـ همواره خود را در فعالیت نگهدارید و از بیکاریبپرهیزید.
6 ـ طی برنامهای منظم و تدریجی کتابهای پیرامون معاد را مطالعهکنید (مثلا روزی 10 صفحه).
7 ـ از برنامه مشارطه، مراقبه و... استفاده کنید.
8ـ در عین حال اساسی ترین راه حل همان ازدواج است.
9 ـ از خداوند طلب آمرزش کنید، او غفار و مهربان است و دوستدار توبهکنندگان. سعی شما بر این باشد که مرتکب این عمل نشوید واگر دچار آن شدید بلافاصله توبه کنید و با ذکر صلوات از خداوند کمکبخواهید. نگذارید شیطان توبه را در نظر شما بی فایده جلوه دهد. خداوندکسانی را که بسیار توبه میکنند دوست دارد.
بازآی باز آی هر آن که هستی باز آی *** گر کافر و گبر و بت پرستی باز آی *** این درگه ما درگه نومیدی نیست *** صدبار اگر توبه شکستی باز آی ***
ب) برای غلبة بر شهوت توجه به نکات ذیل، مفید و راهگشاست:
الف) شهوت یکی از غرایز نیرومند انسان است که باید قبلاً ماهیت آن را شناختو سپس با آن مبارزه کرد. آدم شهوانی کر است و کور و از هر طریق ممکن درپی ارضای خویش است.
حضرت علی(ع) در وصف شیفتگان دنیا و شهوت پرستان میفرماید: «قدخرقت الشهوات عقله و اماتت الدنیا قلبه ؛ شهوتها پردة عقلش را دریدهاند و دنیاقلبش را میرانده است».(نهج البلاغه، خطبه 108)
برای شخص شهوت پرست، سلامت جسم، و روح، مصلحت فرد واجتماع، آبرو و حفظ شخصیت، رسوایی و منفور گشتن و... هیچ کدام مطرحنیست و فقط ارضای شهوت مد نظر اوست و بس. بنابراین با شناخت اینموارد، بهتر میتوان به مبارزه با شهوات برخاست.
ب ) هم چنین با آگاهی از مفاسد و مضرّات شهوت رانی؛ مانند: اثر مخربی کهشهوترانی بر سلامت جسم دارد، نا امنی و هرج و مرجی که در اجتماع به بارمیآورد، سرنوشت شومی که بچههای نامشروع پیدا میکنند، باز ماندن ازاهداف عالی و شخصیت انسان و... انسان از شهوت رانی دوری میجوید وسعی میکند که همواره در زندگی پاک باشد.
ج ) عامل مهمی که بسیار بازدارنده است، «تقوای الهی» است. کسی که در صددغلبه بر شهوت است، باید به جلال و عظمت و حساب خواهی پروردگار،نیک بیندیشید و به خاطر جلب رضایت خدا و ترس از عذاب و شرارههایدوزخ، عفاف و پاکی را مراعات نماید.
چه زیبا و دلنشین است سخن امیر مؤمنان علی(ع) در وصف فرشتگان که:«ولا تعدو علی عزیمة جدّهم بلادة الغفلات ولا تنتصل فی هممهم خدائعالشهوات ؛ هرگز عرصة اراده پولادینشان، جولانگاه کندی غفلتها نشود و امکان نداردشهوتها تصمیم خلل ناپذیرشان را نشانه گیرند».(نهج البلاغه، خطبه 90)
گر تو را با عرشیان است آرزوطلعت خورشید میکن جست و جو
هر که را قرب وصال اندر دل استگوهر تقواش شمع محفل است
حلقة ما گر به دل میپروریپس چرا رسوایی از حد میبری؟
د ) تدبر در آیات قرآن بویژه آیاتی که ما را از پیروی شهوات بر حذر داشته است؛مثلاً خدا میفرماید: «و من خاف مقام ربّه و نهی النّفس عن الهوی فاِنّ الجنّة هیالمأوی ؛ و کسی که از مقام ربوبی در بیم و هراس به سر برد و نفس خویش را از هوا وهوس باز دارد، به راستی که بهشت برین مقصد و مأوای او خواهد بود».(نازعات،آیه 40 و 41)
و یا در مذمت آنهایی که چشم و گوش بسته، به دنبال هوا و هوسسرگردانند، میفرماید: «ارأیت من اتخذ الهه هواه (در سوره جاثیه، آیه 23 این آیهبه گونهای دیگر آمده است) ؛ آیا دیدهای آن کسانی را که معبود و خدای خویش را هواینفس خود قرار دادهاند».(فرقان، آیه 43)
و ) الگو قرار دادن افراد عفیف و پاکدامنی نظیر حضرت یوسف(ع)، آن جا کهمیفرماید: «وما اُبرّء نفسی ان النفس لامّارةٌ بالسّوء الاّ ما رحم ربّی ؛ و من نفسخویش را تبرئه نمیکنم، به راستی که هوای نفس بسیار قوی و نیرومند، انسان را بهسوی زشتی میکشاند؛ مگر آن جا که رهایی از آن، جز با لطف و رحمت پروردگار میسورنیست».
ز ) نشست و برخاست با افراد پارسا و پاکدامن الهام بخش خواهد بود.
ح ) عامل بارز دیگری که در حفظ عفاف و غلبه بر شهوت مؤثر است، ازدواج مشروعو قانونی است که به طور طبیعی از شهوت زیاد میکاهد.
ط ) برای کاهش شهوت، نکات دیگری نیز مطرح نمودهاند از قبیل:
1ـ نخوردن برخی از غذاهایی که در تهییج شهوت مؤثر است.
2ـ روزه گرفتن.
ی ) هم چنین برای کاهش شهوت زیاد، حتی الامکان از محیطی که مهیج شهوتاست اجتناب کردن. فیلمها، مجلات و عکسها در زمره همین عواملمحیطی به شمار میروند.
ک ) کنترل افکار و تخیلات.
در قرآن آمده است: «ولا تقربوا الزّنا»، (اسراء، آیه 32). نفرموده مرتکبفحشا و زنا نشوید بلکه فرموده است نزدیک زنا نروید. به همین دلیل است کهدر چنین شرایطی، حتی در محیط فکر و تخیل نیز، نباید به شهوترانیپرداخت.
امیر مؤمنان حضرت علی(ع) میفرماید: «من کثر فکره فی المعاصی دعتهالیها ؛ کسی که در وادی خیال به دنبال گناهان پرسه زد، همین افکار او را به سویگناهان سوق خواهد داد».(غرر الحکم)
علاوه بر این که فکر گناه اگر چه ممکن است عقوبت نداشته باشد، ولی اثروضعی و تخریبی خواهد داشت.
***********************
خداوند توبه کنندگان را دوست دارد .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید