از مواردی که می تواند کانون خانواده را گرم نگه دارد، دیدن زحمات یکدیگر و تشکر از تلاش هاست. چه بسا مردان و زنانی که فقط زحمات و تلاش های خود را می بینند و توقع تشکر از دیگران دارند و بر آنان منت می نهند؛ اما زن و مرد متدین، هر کدام به وظیفه خود توجه نموده و زحمات دیگری را دیده و به جای منت گذاردن کار خود، از تلاش او تشکر می نمایند. شوهری که زحمات همسرش را ببیند، از نظافت منزل، تهیه غذا، بچه داری، و سایر کارهایی که زن انجام می دهد، تشکر می کند. همین تشکر زبانی، به همسر انرژی مثبت داده و او را به تلاش بیشتر ترغیب می کند و کانون زندگی را روز به روز گرم تر می کند. اما ناشکری مرد و ندیدن زحمات، چه بسا زن را در کارش سست نماید و هر روز از شیرینی زندگی کاسته شود. امیرالمومنین (ع) فرمودند: «انسان بزرگوار، از تلاش اندک نیز تشکر میکند.» و امام سجاد (ع) فرمود: «خداوندا به تو پناه می برم... از اینکه کسی کار خوبی در حق من انجام دهد و من از او تشکر نکنم .» البته، زندگی توحیدی وظیفه محور است و کار باید برای خدای تعالی باشد، اما همان گونه که فرد وظیفه دارد برای خداوند متعال کار کند، طرف مقابل هم وظیفه دارد زحمات او را ببیند و از او تشکر نماید.
با توجه به آیه ۲۳۷ بقره که در موضوع طلاق است، گذشت مالی، از سوی زن و مرد، هر دو پسندیده است؛ یا زن نصف مهریه را که باید مرد در صورت طلاق قبل از عروسی بدهد ببخشد، یا مرد به جای نصف، تمام مهریه را بدهد. از این آیه شریفه بر می آید که کسانی که روحیه بخشش دارند، به تقوا نزديك ترند. این موضوع، باید در همه شرایط زندگی حاکم باشد؛ چرا که برای دوری از ناملایمات، گذشت و بخشش نقش کلیدی دارد.
پیامبر اکرم بیان فرمودند: سه گروه از زنان عذاب قبر ندارند و در قیامت با حضرت فاطمه زهرا (س) محشور می شوند:
الف) زنی که با فقر و تنگدستی شوهر خود بسازد.
ب) زنی که با بداخلاقی شوهر، صبر و بردباری خود را از دست ندهد. (البته معنای این جمله، آزاد بودن مرد در رفتار و اخلاق بد نیست، زیرا چنین مردان بداخلاقی در روایات، به قهر و عذاب الهی تهدید شده اند.)
ج) زنی که مهریه خود را ببخشد. (و بدین وسیله باری از دوش همسرش بردارد.)
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید