چرا ازدواجها و پيوندها به جدايي ميانجامد؟
چرا پيوندهاي محبت آميز بعد از ازدواج گسسته ميشود و فرو ميپاشد؟
چرا بعضي از زوجها با يكديگر همدلي و همفكري دارند و برخي ندارند؟
چرا زنان و شوهراني كه باهم تفاهم دارند، پس از مدتي به عدم تفاهم ميرسند؟
چگونه ميشود زنان و شوهراني كه مدعي بودند نميتوانند با يكديگر زندگي كنند، پس از چندي توانسته اند به خوبي با هم زندگي كنند؟
چرا اكثر روانشناسان راه اصلي حل و فصل مسائل زناشويي را رسيدن به تفاهم و برقراري ارتباط انساني ذكر ميكنند و از سويي، برخي از مردم راه اصلي حل و فصل مسائل زناشويي را عشق ورزيدن ذكر كردهاند؟ حال آن كه بايد دانست عشق شرط لازم است، اما به تنهايي كافي نيست. خواهشمندم راهنمايي ام كنيد!
40 نكته زير ميتواند پاسخي براي شما و همه زوجهاي جوان و نيز كساني كه در مرحله تصميم گيري براي ازدواج يا در آستانه ازدواج قرار دارند، مفيد و مؤثر باشد:
1 . با مطالعه كتب مربوط به انتخاب همسر، آيين همسرداري، چگونگي ايجاد ارتباط با ديگران و نيز شركت در جلسه هاي آموزش خانواده نيز تامل در آيات و روايات مرتبط با خانواده داري دانش و مهارت خود را در اين زمينه افزايش دهيد .
2 . با همدلي، همفكري، همكاري و مشورت با يكديگر درباره مسائل مختلف ميان اعضاي خانواده روابط سالم پديد آوريد .
3 . هر يك از زوجين ديگري را نزديكترين و محرمترين فرد بداند و او را نيمه تن، حامي و پشتيبان خود تلقي كند .
4 . با يادگيري مهارتهاي ارتباطي نظير فعالانه به حرفهاي يكديگر گوش كردن، احترام به نظرها و عقايد يكديگر و تشريك مساعي و مشورت كردن روابط خود را بهبود بخشيد .
5 . بكوشيد، باايجاد كانوني گرم و صميمي، تمام اعضاي خانواده به ويژه زن و شوهر مسؤوليت رسيدن به تفاهم را پذيرا شوند .
تا كه از جانب معشوق نباشد كششي كوشش عاشق بيچاره به جايي نرسد
6 . هنگام اختلاف نظر يا سوء تفاهم، به جاي سرزنش كردن يكديگر يا تفسير نادرست، به شناسايي مساله و يافتن راه حل آن بپردازيد و در صورت لزوم كمك و مشاوره افراد با تجربه و متخصص را جلب كنيد .
7 . براي رسيدن به ا منيت رواني وعاطفي در روابط زناشويي داشتن صداقت، پذيرش، سعه صدر، انصاف و اعتماد متقابل را اصل اول قرار دهيد .
8 . در صورت به وجود آمدن هر گونه سوء تفاهم و سوء برداشت، در نخستين فرصت ممكن به حل و فصل آن بپردازيد تا به فرآيندي مخرب و پيشرونده تبديل نشود .
9 . به هر طريق ممكن رفتارهاي مطلوب همسرتان را مورد توجه و تاييد قرار دهيد; به گونهاي كه همسرتان بفهمد برايش ارزش قائل هستيد .
10 . تشويق و تاييد و بيان نكات مثبت به طور آشكار يا در جمع باشد و تذكر نكات منفي و انتقاد به طور محرمانه و در تنهايي صورت گيرد .
11 . براي خصوصيات و نيازمنديهاي يكديگر ارزش قائل شويد و در روابط كلامي، عاطفي، اقدامها و تصميمگيريها به افكار و خواسته هاي همسرتان توجه كنيد .
12 . اگر رفتار خاصي براي شما مبهم است، ساده ترين راه اين است كه از همسرتان هدف و علت آن رفتار را بپرسيد و با روش مسالمت آميز، صميمانه و خوش بينانه موضوع را روشن كنيد .
13 . خشونت همسرتان را با خشونت پاسخ ندهيد . خشونت را با سكوت پاسخ گوييد و در موقعيتي مناسب درباره مساله مورد نظر به بحث و گفت و گو بپردازيد .
14 . بكوشيد در سراسر زندگي، به خصوص در روابط بين خود و همسرتان، به جاي هر گونه پيش داوري يا مشاهده اشكالات و ضعفها نقاط مثبت و قوت را ببينيد; به عبارت ديگر، به جاي توجه به نيمه خالي ليوان به نيمه پر آن توجه كنيد .
15 . سعي كنيد در برنامه ريزي براي فعاليتهاي اجتماعي، اوقات فراغت، ديد و بازديدهاي خانوادگي و نظاير آن به مشورت كردن با يكديگر بپردازيد و از يك جانبه نگري بپرهيزيد .
16 . در هر فرصتي كه پيش ميآيد، با همسر و اعضاي خانوادهتان ارتباط كلامي و عاطفي برقرار كنيد . شايان ذكر است زنها از صحبت كردن با همسرشان بيشتر لذت ميبرند . بنابراين، مردان بايد فعالانه به سخنان همسرانشان گوش كنند و واكنش مناسب نشان دهند .
17 . اگر هر يك از زوجين در شرايط خاصي نميتواند به سخنان همسرش گوش كند، بايد صادقانه و صميمانه اين موضوع را به وي انتقال دهد، و تقاضا كند صحبت كردن درباره آن موضوع را به فرصتي ديگر واگذارد .
18 . هر از چند گاهي زوجين در فضايي محرمانه، محبت آميز و صميمانه به ارزيابي رفتار و روابط يكديگر بپردازند و از يكديگر بپرسند، چه بايد كرد تا روابطمان بهتر و بانشاط تر شود؟
19 . هميشه، در رويارويي با مسائل و مشكلات خانوادگي، خود را در وضعيت طرف مقابل قرار دهيد و با قبول مسؤوليت خود و شناخت انتظارات متقابل به حل و فصل اختلافات روي آوريد .
20 . در روز يا در هفته زمان مشخصي را براي گفت و گو درباره مسائل و مشكلات و به اصطلاح درد دل كردن با همسرتان اختصاص دهيد .
21 . از داشتن نگرشهاي آرمان گرايانه و شاعرانه در مساله ازدواج و روابط زناشويي و نيز انتظارات غير واقع بينانه اجتناب كنيد .
22 . ارتباط زوجين بايد از هر گونه سوء ظن و حدس نادرست وغير واقع بينانه دور باشد . اگر موضوع و مسالهاي ذهن يكي از زوجين را به خود مشغول كرده است، بايد آن را به صراحت و صادقانه مطرح كند و درستي و نادرستي اش را با همسرش مورد بررسي قرار دهد .
23 . هر يك از زوجين بايد زمينه هاي بروز سوء تفاهمها و سوء ظنها را از بين ببرد و از رفتارهايي كه موجب بروز سوء تفاهم و سوء ظن ميشود، خودداري كند .
24 . هر يك از زوجين بايد بكوشد با روانشناسي همسرش آشنا شود تا بداند زن يا مرد به چه اموري بها ميدهد و نظام ارزشياش چگونه است; براي مثال معمولا زن به وابسته بودن، كسب امنيت عاطفي و مورد حمايت واقع شدن اهميت ميدهد و مردان ميخواهند مستقل و خود مختار باشند و آزادي عمل را داراي ارزش ميدانند .
25 . زن و شوهر از مسخره كردن يكديگر و گفتن سخنان طعنه آميز و دو پهلو جدا پرهيز كنند .
26 . از رفتارهايي نظير متلك، تحقير، سرزنش و به رخ كشيدن يكديگر كه موجب افزايش مقاومتهاي رواني در طرف مقابل است، جدا بايد پرهيز شود .
27 . در سراسر زندگي، از جمله در زندگي خانوادگي، بكوشيد به نقاط مثبت، موهبت و نعمت هايي كه در اختيار داريد بينديشيد نه به اموري كه در اختيار نداريد .
28 . از خطاهاي يكديگر سريعا بگذريد و خطاهاي همديگر را تحمل كنيد .
29 . بايادآوري برخي ايام مانند روز تولد، سالگرد ازدواج و نظاير آن و دادن هديههايي هر چند كوچك (مثل يك شاخه گل) به طور نمادين يا سمبليك عشق و علاقه خود را به همسرتان اعلام كنيد .
30 . خود را در برابر همسرتان آراسته و پاكيزه و جالب توجه نگه داريد از پريشاني و وضع نامرتب بپرهيزيد .
31 . در انتخاب دوست و برقراري روابط دوستانه و معاشرتهاي خانوادگي با زوجهاي ديگر دقت كنيد و اين امور را با توافق يكديگر انجام دهيد .
32 . از هر گونه رفتاري كه به مرد سالاري يا زن سالاري مي انجامد، پرهيز كنيد .
33 . خطاي يكديگر را در حضور ديگران، فرزاندن، آشنايان، والدين يكديگر و . . . بازگو نكنيد .
34 . هرگز همسرتان را با زن يا مرد ديگر مقايسه نكنيد .
35 . از رفتارهاي مطلوب همسرتان تشكر كرده، او را تشويق كنيد و انگيزه تكرار آن رفتار را بيشتر سازيد .
36 . از تصميمهاي نادرست و غير منطقي و كلي گوييهاي منفي و شكل گيري افكار منفي درباره همسرتان شديدا پرهيز كنيد .
37 . حتي المقدور به قولهايي كه به همسرتان دادهايد عمل كنيد تا به سلب اعتماد و احساس فريب خوردگي نينجامد .
38 . از نسبت دادن القاب و زدن برچسبهاي ناگوار و نامطلوب مانند بدقول، زرنگ، شلخته، كله شق، يك دنده، لجباز و خودخواه به يكديگر پرهيز كنيد .
39 . در مواردي كه غمگيني و افسردگي و يا عصبانيت زن يا شوهر شدت مييابد و احتمال اختلال در كار سيستم عصبي يا غدد درونريز به ويژه غده تيروئيد وجود دارد، در نخستين فرصتبه پزشك متخصص مراجعه كنيد تا از عادي بودن ترشح غدد از جمله غده تيروئيد مطمئن شويد .
40 . براي داشتن يك زندگي با نشاط و موفق خوب بينديشيد، وقتبگذاريد، احساس مسؤوليت كنيد، موانع ارتباط سالم را از ميان برداريد و به عوامل ايجاد كننده روابط سالم توجه كنيد .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید