محققان و متخصصان تغذيه به افرادي که قصد لاغري دارند مواد غذايي مفيدي را معرفي کردهاند که قادرند چربيهاي بدن را بسوزانند.
توصيه ميکنيم تا جايي که ميتوانيد اين مواد غذايي را جايگزين مواد غذايي پرکالري کنيد. در مصرف هيچ ماده غذايي زيادهروي نکنيد. صبور باشيد و با اراده تمام به سوي خوش اندامي گام برداريد.
کلسيم و محصولات لبني
اگر شير نوش جان ميکنيد تا استخوانهايتان محکمتر شود اين نکته را هم در نظر داشته باشيد که شير ضد اشتهاست. يعني به راحتي شما را سير ميکند. بايد بدانيد افرادي که با کمبود کلسيم مواجه هستند چربيهاي بيشتري ذخيره ميکنند و کمتر ميتوانند اشتهاي خود را کنترل کنند. خانمهاي زير 50 سال و آقايان زير 70 سال بايد روزانه حدود 1000 ميلي گرم کلسيم جذب کنند. حتماً ميدانيد که محصولات لبني منبع فوقالعاده کلسيم هستند. بايد اين را هم بدانيد که اين مواد غذايي مفيد باعث تحريک متابوليسم يا همان سوخت و ساز چربيها ميشوند.
نتايج پژوهشها نشان ميدهد ميزان چربيهاي افراد چاقي که روزانه 3 محصول لبني مصرف کردهاند به طور قابل توجهي کاهش يافته است. اگر مصرف محصولات لبني و جذب کلسيم با کاهش ميزان کالريهاي دريافتي همراه باشد شما به راحتي وزن کم ميکنيد. نتايج پژوهشهايي که در سال 2010 انجام شده نشان ميدهد نوشيدن شير بدون خامه بعد از ورزش نه تنها به آب شدن چربيها کمک ميکند بلکه باعث ميشود که قدرت عضلاني بالا رفته و بافتهاي استخواني تقويت شود. توصيه ميکنيم روزانه سه پياله از محصولات لبني بدون چربي ميل کنيد و ورزش را در برنامه روزانهتان بگنجانيد.
روغن نارگيل
در دنياي لاغري و خوش اندامي چربيهاي اشباع شده آوازه خوبي ندارند اما چربيهاي موجود در نارگيل ميتواند به لاغري شما کمک کند. نتايج پژوهشي که در سال 2009 در برزيل انجام شد نشان داد مصرف روغن نارگيل تأثير خوبي روي آب شدن چربيهاي شکمي افراد چاق داشته است. البته توجه داشته باشيد ميزان چربيهاي اشباع شده نبايد بيش از 10 درصد چربيهاي دريافتي روزانه را تشکيل دهند. بهتر است روغن نارگيل يا شير در الويت قرار بگيرد.
اسيدهاي چرب اشباع نشده
اسيدهاي چرب اشباع نشده مونو، انباشتگي چربيهاي دور شکم را کاهش ميدهند. براي همين توصيه ميکنيم که روزانه مقداري از اين چربيها را مصرف کنيد. براي يادآوري بايد بگوييم که اين اسيدهاي چرب در زيتون، روغن زيتون، گردو، دانه ها و مغزها، شکلات سياه و آووکادو وجود دارد. توجه داشته باشيد که اسيدهاي چرب اشباع نشده ي پُلي موجود در ماهي و دانه ها و مغزهاي روغني نيز به خوش اندامي شما کمک زيادي ميکنند. در واقع افرادي که چربيهاي اشباع نشده ي بيشتري مصرف ميکنند متابوليسم بدنشان بالاتر است و کالريهاي بيشتري ميسوزانند.
توجه داشته باشيد در حالت کلي سوخت و ساز اين چربيها راحتتر و سريعتر از چربيهاي اشباع شده صورت ميگيرد. معمولاً ما اسيدهاي چرب امگا 6 بيشتري نسبت به امگا 3 ها مصرف ميکنيم. حتماً سعي کنيد مصرف امگا 3 ها را بالا ببريد. براي اين کار از مصرف تخم کتان، گردو، لوبيا، ماهي آزاد و روغن زيتون غافل نشويد. توجه داشته باشيد که امگا 3 ها خواص ضدالتهابي دارد و براي پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي و افسردگي موثراست.
پروتئينها
پروتئين براي سلامت پوست، مو، ناخن، استخوانها، عضلات و غيره لازم و ضروري است. از اين گذشته اين مواد مغذي مفيد براي کاهش وزن و خوش اندامي نيز موثرند. نتايج پژوهشي که در سال 2002 در آمريکا انجام شد نشان ميدهد که پروتئينها باعث ايجاد سيري شده و سرعت متابوليسم را بعد از صرف غذا بالا ميبرند. به عقيده متخصصان ميزان نياز روزانه خانمها به پروتئين 40 گرم و براي آقايان 56 گرم ميباشد.
ويتامين C
از همان کودکي شنيدهايد که مصرف ويتامين C براي پيشگيري از سرماخوردگي مفيد است. اما آيا ميدانيد همين ويتامين براي لاغري هم موثر است؟ نتايج پژوهشهايي که در کانادا انجام شده نشان ميدهد که کمبود برخي از مواد مغذي ضروري بدن باعث بروز چاقي و اضافه وزن ميشود. در واقع افرادي که از کمبود منيزيم، زينک، ويتامين C و يا ويتامين E رنج ميبرند ميل بيشتري به ذخيره چربيها داشته و چاقتر ميشوند. اين ذخيره چربيها به ويژه در ناحيه شکم بيشتر است. بايد بدانيد که خانمها بايد روزانه 75 ميلي گرم و آقايان 90 ميلي گرم ويتامين C دريافت کنند.
عسل
به عقيده برخي از متخصصان اگر عسل که يک ماده قندي طبيعي است جايگزين قند شود سرعت افزايش وزن و ذخيره چربيها کاهش مييابد. عسل خواص ضدباکتريايي و ضد ويروسي دارد و براي خوش اندامي نيز مفيد است. بايد بدانيد که اين ماده غذايي شيرين و پرطرفدار ميزان قند خون را ثابت نگه ميدارد و سيستم ايمني بدن را تقويت ميکند. اگر مقداري دارچين هم به عسلتان اضافه کنيد تأثير چربي سوزي آن چند برابر ميشود.
کاکائو
شکلاتهاي سياهي که کاکائوي بيشتري دارند سرشار از آنتي اکسيدان هاي فنوليک بوده و خدمت زيادي به سلامتي ما ميکنند. به عقيده متخصصان کاکائو عصبها را از آسيب و التهاب دور ميکند، مقاومت پوست را در برابر آسيبهاي اشعه هاي ماوراي بنفش بالا ميبرد، سيري طولاني مدتي ايجاد کرده و خلق و خوي شما را بهتر ميکند. اگر ميخواهيد ذخيره و انباشتگي چربيها را کاهش دهيد از مصرف کاکائو غافل نشويد و در عين حال در مصرف آن زيادهروي هم نکنيد.
فيبرها
ساليان سال است که متخصصان لاغري توصيه ميکنند وعده غذايي را با مصرف سالاد آغاز کنيد. ميپرسيد چرا؟ به خاطر اينکه سالاد سرشار از فيبر بوده و براي همين احساس سيري ايجاد ميکند و شما را از پرخوري و زيادهروي دور نگه ميدارد. از مصرف سالاد در وعده هاي غذايي خود غافل نشويد. در اين صورت علاوه بر جذب ويتامينهاي لازم گام موثري براي لاغري و خوش اندامي خود نيز بر ميداريد
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید