رهبر انقلاب اسلامی ظهر (۱۵ اسفند ۹۸) طی یک پیام که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، کشتار مسلمانان مظلوم هند را محکوم کردند. رهبر انقلاب اسلامی ضمن اعلام این که قلب مسلمانان جهان از کشتار اخیر جریحهدار است، خواستار توقف این فجایع شدند و دولت هند را موظف دانستند تا در مقابل هندوهای افراطی و احزاب طرفدار آنها بایستد. ابوالفضل زارعی رایزن سابق سیاسی سفارت ایران در هند در این یادداشت ضمن تبیین ریشههای خشونتهای ساختاری علیه مسلمانان در هند، فرامتن پیام رهبر انقلاب در محکومیت جنایت صورت گرفته توسط افراطیان مورد حمایت دولت هند را بررسی میکند.
این روزها در هند چه خبر است؟
از زمان روی کار آمدن حزب بی. جی. پی و نخست وزیری آقای رامودی، اقدامات مختلفی علیه مسلمانان در زمینههای گوناگون شروع شد. ابتدا به سراغ کشمیر رفتند و مادهی۳۷۰ را از قانون اساسی هند حذف کردند و حق خودمختاری منطقهی کشمیر را پایمال کردند. بعد از آن با فشاری که به دادگاه عالی آوردند، در پروندهی مسجد بابری و معبد رام به ضرر مسلمانان حکم دادند. سپس قانونی را برای شناسایی افرادی وضع کردند که از سال ۱۹۸۸ به بعد مهاجرت کردهاند که اینها باید با ثبت اسناد و مدارکشان احراز هویت شوند. با توجه به وضعیت شناسنامهای و اسناد هویتی که در هند حاکم بود این مسئله از لحاظ اجرایی و اداری بسیار مشکل بود. وقتی که متوجه شدند که با تصویب این قانون همهی غیرهندوها با مشکل مواجه شدهاند، مجدداً قانون دیگری را وضع کردند که برای همهی مهاجرین بهجز مسلمانان استثنا قائل شدند.
این اقدامات تحریکآمیز دولت هند، ابتدا باعث اعتراضهای مسالمتآمیز مسلمانان شد اما متأسفانه از بعد از زمان سفر ترامپ و همسرش به هند و حمایتی که دولت مودی از آمریکا دریافت کرد، اقدامات علیه مسلمانان که از قبل شروع شده بود با حمایت نیروهای امنیتی، شدت بیشتری به خود گرفت و خشونت پلیس، صحنههای دلخراشی را بهوجود آورد که یاد و خاطرهی کشتار مسلمانان در میانمار را تداعی میکند. و متاسفانه این وضعیت همچنان ادامه دارد.
هند امروز چه تفاوتی با هند گاندی دارد؟
در اوایل استقلال هند و پاکستان، درگیریهای فرقهای و قبیلهای زیادی اتفاق افتاد و جان انسانهای بسیاری را اعم از مسلمانان و غیرمسلمانان گرفت. اما بعد از آن واقعه تاکنون، درگیری چندان قابل توجهی دیده نمیشد و دلیل اصلی هم این بود که در گذشته دولت هند کمتر تعصب ایدئولوژیک و ملیّ داشت که به همین دلیل هند به کشور آزادی ادیان و زندگی مسالمتآمیز مشهور شده بود. لذا نه تنها مسلمانان بلکه بقیهی اقلیتها نیز تحت فشار آنچنانی قرار نمیگرفتند.
ضمنا در آن زمان اکثریت کنگره تحت کاریزمای خانوادهی گاندی بودند و در آن مقطع هند با تبعیت از تفکر و دیدگاههای بزرگان هند مانند گاندی و نهرو کشور را اداره میکردند، لذا حوادث اینچنینی کمتر دیده میشد. اما در دو مقطع که حزب بی. جی. پی قدرت را به دست گرفت، به تقویت سازمانهای افراطی هندوئی پرداخت. باید بدانیم که حزب بی. جی. پی یکی از احزاب شاخهی سیاسی هندوئیزم است که اعضای این سازمان متهم به ترور افرادی مانند ماهاتما گاندی هستند.
آقای مودی قبل از نخستوزیری و در زمان سروزیری ایالت گوجرات روابطش را با رژیم صهیونیستی و صهیونیستها روز به روز تقویت کرد و در همان ایالت نیز سیاستهای افراطگرایانهای اعمال میکرد که در همان زمان مسئولیتش در ایالت گوجرات حوادثی بهوجود آمد که مسلمانان زیادی آنجا به قتل رسیدند و او بهعنوان «قاتل مسلمانان» همان زمان مشهور شد.
در دو مقطع اخیر نیز حزب بی.جی.پی بهدلیل تکیه بر ملیّت هندوئیزم و ایدئولوژی هندوئیزم و شعارهای پوپولیستی، توانست با دو قطبی سازی محض در این کشور در دو دورهی متوالی دولت را در اختیار بگیرد و موقعی که او به نخستوزیری رسید همان اقدامات و شعارهای افراطی را دنبال کرد و کار را به جایی رسانید که سازمان افراطی آر. اس. اس که تا آن موقع سعی میکرد مخفیانه فعالیتهایش را انجام دهد بهصورت علنی علیه مسلمانان اقداماتش را آغاز کند.
پس از سفر ترامپ به هند، دولت مودی ابتدا بهگونهای از ترامپ استقبال کرد که او را در حد یک قدیس بالا برد و بعد از آن کشتار علیه مسلمانان شروع شد که همچنان ادامه دارد. بنابراین ریشهی این اقدامات علیه مسلمانان به تغییر سیاست و رفتار امروز هند برمیگردد. دولت هند امروز دیگر ارتباطی با سیاستهای عدم تعهد ندارد. دولت هند امروز با صهیونیستها اتحاد و روابط استراتژیکی برقرار کرده است. حوادثی هم که الان در ارتباط با مسلمانان در هند اتفاق میافتد خارج از مسائلی که در سایر نقاط از جمله در سرزمینهای فلسطین اشغالی برای مسلمانان اتفاق افتاده نیست و همه در راستای یک سیاست است.
پیام دلگرمکننده برای ۲۰۰میلیون مسلمان
با توجه به اینکه جمعیت دویست میلیونی مسلمانان در هند با سیاستهای جدید دولت فعلی هند به خطر افتاده است، حضرت آیتالله خامنهای بهعنوان رهبر دنیای اسلام و بهعنوان مرجع تقلید و سیاستمدارِ دارای اعتبار و احترام در سراسر دنیا نمیتوانند نسبت به مسائل اینچنینی بیتفاوت باشند و مسلمانان هندوستان که در شرایط بسیار سختی قرار گرفتهاند انتظار دارند که پیام پدرانه و دلسوزانهی ایشان باعث قوت قلب آنها بشود و آنها را در مسیری که برای احقاق حقوق خودشان دارند مقاومتر و دلگرمتر بکند.
از طرفی به دولتمردان هند هم این پیام خواهد رسید که مسلمانان در هند بدون پشتوانه نیستند و اینطور نیست که با اعمال هر سیاستی بتوانند شرایط و وضعیت و زندگی دویست میلیون انسان بیگناه را به خطر بیندازند. بنابر این حتماً پیام ایشان دارای آثار بسیار مثبت و دلگرم کننده برای مسلمانان مورد ظلم قرار گرفته و هشداری برای کسانی که این ظلم را بر مسلمانان روا میدارند، خواهد بود.
اما در کنار این قضیه بقیهی سازمانهای مربوطه هم باید به تبعیت از حضرت آقا وارد میدان بشوند و بیتفاوت از کنار این قضیه نگذرند. قرار بر این نیست که در هر میدانی که مشکلی پیش میآید قبل از هر چیز از رهبر معظّم انقلاب هزینه بشود. اما وقتی که ایشان پیام میدهند، یعنی این پیام به همهی سربازان این نظام و سربازان ایشان داده میشود که هر کسی و هر سازمانی در حیطهی وظایف خودش و در حد توان خودش باید اقداماتی را برای جلوگیری از مظالمی که به مسلمانان میشود را انجام دهد و نسبت به سرنوشت کل مسلمانان جهان بیتفاوت نباشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید