آیا از نکات مهم همسرداری اطلاع دارید؟ برای داشتن ارتباط مناسب با همسر و بالا بردن سطح آرامش در خانواده، نیاز به مهارت آموزی در حیطههای مختلف هستیم. زندگی مشترک؛ آغاز مسیری است که زن و مرد با همکاری و تعاون یکدیگر باید طی کنند؛ در واقع شما و همسرتان مانند دو همسفر هستید. مسلما در این سفر پرچالش هر چه بهتر بتوانید با یکدیگر تعامل داشته باشید و از مهارتهای لازم برای ازدواج موفق آگاه باشید این سفر برایتان لذت بخشتر خواهد بود. نکات مهم همسرداری در بردارنده ارکان اصلی ازدواج است که میانبرهای صعود به قله خوشبختی را پیش رویتان میگذارد. مشاوره ازدواج، فرصتی مناسب است تا بتوانید با آشنایی از نکات مهم همسرداری و شیوه تعامل مناسب با همسرتان در جهت زندگی توام با آرامش حرکت کنید.
نکات ضروری برای همسرداری موفق
برای داشتن یک رابطه سالم و تجربه ازدواج موفق با همسرتان در طول زندگی نیاز به تلاش و صرف انرژی دارد. هر چند که همسرداری برای خانم ها همیشه مطرح است، در اینجا نکات کلی همسرداری را با هم مرور میکنیم.
1- ارتباط صحیح
هر رابطه ای برای دوام خود نیاز به عناصری دارد که اگر این عناصر وجود داشته باشند، ارتباط به سمت سالم بودن پیش میرود:
1- اولین نکته ای که شایان توجه است، این میباشد که شما باید بتوانید همسر خود را همانطور که هست بپذیرید. هیچ وقت با هدف تغییر فرد مقابل، وارد رابطه و ازدواج نشوید. هر فردی ممکن است ویژگیهای منفی خود را داشته باشد، به عنوان یک قانون این را در ذهن خود نگه داریم؛ ما حق تغییر دادن کسی را نداریم. علاوه بر این، حواستان باشد هر انسانی حق دارد هر احساس یا فکری داشته باشد. هیچ گاه همسرتان را به خاطر داشتن احساس یا عقیده ای سرزنش نکنید. ممکن است شما جنبههایی از رفتار فرد مقابل را دوست نداشته باشید، اما نباید به او این احساس را بدهید که او دوست داشتنی نیست، مگر شرایطی که شما میخواهید را داشته باشد.
2- به درد و دلهای همسرتان گوش دهید. هنگامی که او صحبت میکند، فقط به صحبتهای او گوش دهید و هیچ کار دیگری نکنید. به حرف هایش واکنش مناسب نشان دهید و احساساتش را به رسمیت بشناسید. با او همدلی کنید. سرزنش و تمسخر را کنار بگذارید. چرا که قرار است شما یک شنونده همدل باشید.
3- به همسرتان احترام بگذارید. او را تحقیر نکنید. مخصوصا در جمع و جلوی بستگان و دوستان نکات مثبت وی را بیان کنید. اگر مشکلی با او دارید آن را در حریم خانه خود حل کنید، نه اینکه جلوی دیگران با تمسخر یا دلخوری بیان کنید.
2- ارتباط با خانوادههای اصلی
یکی از ابعاد مهم ازدواج، حفظ ارتباط مناسب ما با خانواده خود و خانواده همسر میباشد. یکی از بزرگترین چالشهای زناشویی معمولا بر سر همین قضیه پیش میآید.
1- در مورد توقعات و انتظارات دو طرفه به توافق برسید. برای مثال یک روز در هفته را مشخص کنید که به اتفاق همسرتان به منزل پدری خود بروید و یک روز را هم برای خانواده همسرتان در نظر بگیرید.
2- بدگویی نکنید. اگر چیزی شما را ناراحت میکند، باید آن را مطرح کنید. اما به شیوه ای سالم، بدون تحقیر و تمسخر. یعنی برای مثال اگر از حرفی که مادرشوهرتان در جمع به شما زده است ناراحت شده اید، به همسرتان نگویید؛ مادرت همیشه چرت و پرت میگوید. میتوانید از عبارت بهتری استفاده کنید؛ وقتی مادرت فلان حرف را زد، من ناراحت شدم. توقع نداشتم چنین عبارتی را بگوید.
3- در بیان اختلافات و انتقادها از جملات کلی استفاده نکنید، مثال واضح و روشن از یک موقعیت بزنید و بحث اختلافات گذشته را به میان نکشید.
4- در ارتباط با خانواده همسرتان جانب اعتدال را رعایت کنید. ارتباط بیش از حد نزدیک و بدون هیچ حد و مرزی مناسب نیست. نه خیلی نزدیک، نه خیلی دور.
5- تصمیمات مهم زندگیتان را خودتان و همسرتان با مشورت با هم بگیرید. مشاوره گرفتن از بزرگترهای با تجربه خوب هست، اما نگذارید برایتان تصمیم بگیرند.
6- توقعاتتان را از آنها صاف ومستقیم بگویید. بدون جار و جنجال و قاطعانه صحبت کنید. به جای جملات منفی از جملات مثبت استفاده کنید. مثلا نگویید؛ من دوست ندارم با من اینجوری حرف بزنید. بلکه بگویید؛ من دوست دارم این کار را در حقم بکنید.
7- از دیگر اعضای خانواده همسرتان، پیش یکی از اعضا شکایت نبرید.
8- لزومی ندارد همه مسائل زندگی خود را برای خانوادهها تعریف کنید. حریم خصوصی خود و همسرتان را حفظ کنید.
3- تقسیم وظائف
یکی از مواردی که زمینه اختلاف را فراهم میکند و لازم است در مورد آن با همسر خود به توافق برسید، مسئله تقسیم وظایف است.این موضوع در همسرداری برای آقایان نیز تاکید شده است.
1- توقعاتتان را بیان کنید.
2- با هم قرار بگذارید. فکر نکنید که همسرتان توانایی ذهن خوانی دارد و از آنچه شما میخواهید با خبر است. مادامی که شما به زبان نیاورید و در موردش با وی به توافق نرسید، نمیتوانید انتظار داشته باشید که او به چیزی که شما میخواهید عمل کند.
3- عادل و منصف باشید. اگر همسرتان بیرون از خانه شاغل است و بخشی از هزینههای زندگی را بر عهده دارد، توقع نداشته باشید تمام کارهای منزل و بچه داری هم بر عهده او باشد.
4- هر وقت توانستید به یکدیگر کمک کنید. یکی از منابع آرامش در خانواده این است که بدانیم همسرمان حامی ما است و در انجام وظائف دشوار به ما کمک میکند.
5- اگر همسرتان در مواردی که با هم توافق کرده بودید، کوتاهی کرد، سرزنش نکنید یا پرخاشگرانه برخورد نکنید. با آرامش و جملهی مثبت به او تذکر دهید؛ عزیزم من انتظار داشتم زبالهها را به بیرون ببری. امکانش هست آن را در اسرع وقت انجام دهی؟
4- حل مسئله و حل اختلاف
اختلاف در هر خانواده و رابطه ای پیش میآید. تفاوتها بسیار طبیعی هستند، مهم نحوه برخورد ما با چالشها هستند.
1- اگر دلخوری دارید، آن را بیان کنید. همسر شما توانایی ذهن خوانی ندارد. با سرسنگین رفتار کردن یا قهر کردن مسئله ای حل نمیشود و او نمیفهمد مشکل کجاست تا آن را حل کند.
2- هر مسئله و دعوایی که پیش میآید، هر دو طرف در آن سهم دارند. ممکن است سهم یک نفر بیشتر و دیگری کمتر باشد. سهم خود را در مسئله شناسایی کنید و مسئولیت آن را قبول کنید و بابت آن عذرخواهی کنید.
3- در هر دعوا در مورد همان دعوا بحث کنید. گذشتهها مرتبط با مسئله الان نیستند. مشکلات را کلی نکنید؛ تو همیشه همینطور هستی، تو کلا همینی و... از عبارات کلی استفاده نکنید.
قهر نکنید.
4- در هنگام دعوا رختخوابتان را از هم جدا نکنید.
5- اجازه ندهید اختلافاتتان طولانی شود. در اولین فرصت وقتی خالی کنید و در موردش صحبت کنید. اجازه ندهید مشکلات و ناراحتیها تلمبار شوند. تا وقتی مسئله حل نشده و ناراحتی برطرف نشده از مسئله گذر نکنید.
6- مشکل را به خانوادهها نکشانید. مشکلاتتان را خودتان دو نفری حل کنید.
7- تحقیر و توهین نکنید.
8- جلوی فرزندتان دعوا نکنید و او را درگیر نکنید یا او را قاضی دعوا قرار ندهید.
5- روابط جنسی
روابط جنسی یکی از ارکان مهم صمیمیت شما است. سعی در بهبود آن داشته باشید و برای لذت بردن خودتان و همسرتان بکوشید.
1- راجع به آن با هم صحبت کنید.
2- روابطتان را تنوع ببخشید.
3- محبت فیزیکی خود را محدود به رابطه جنسی نکنید. در آغوش گرفتن و بوسیدن همسرتان تاثیر فوق العاده ای در رابطه تان خواهد داشت.
با رعایت نکات ذکر شده میتوانید در روابط عاطفی و زناشویی خود را بهبود ببخشید. رعایت نکات همسرداری باعث پیشگیری از خیانت، طلاق عاطفی و ایجاد فضایی مناسب برای رشد فرزندان خواهد شد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید