استفاده از دیدگاه های خانواده پس از اولین جلسه
به جوانان توصیه می شود قبل از اینکه خود اظهار نظر کنند، اجازه دهند مادر و خواهر و کسانی که با شما در خواستگاری بوده اند اظهار نظر کنند. از آنها نظر شان را به نحوی بپرسید. اگر شما قبل از آنان اظهار نظر کنید، آنان دیگر نظر موافق یا مخالف خود را ابراز نمی کنند. هر چند از نظر شرعی اشکالی ندارد که شما ابراز نظر کنید؛ اما ادب اقتضا می کند نظر آنها را بر نظر خود مقدم بدارید.
وقتی از مادر می پرسید: آیا این دختر را پسندیدید یا نه؟ بطور مسلم مادر پاسخ می دهد: مادرم تو باید بپسندی نه من. شما باید بگویید: ولی من می خواهم اول خاطرم جمع شود که نظر شما مساعد است تا بعد من به این دختر خانم فکر کنم
در خواستگاری های مستقیم این اشکال اساسی دیده می شود که آنها چندین مرحله جلو رفته اند، انتخاب خود را انجام داده اند و به هم وابسته و دلباخته شده اند و تازه می خواهند خانواده را وارد میدان کنند. از این رو، خانواده ها هر گونه اظهار نظری کنند و از مسأله ای پیرامون زندگی ایشان سؤال شود، حوصله شان سر می رود. این جوانان تصور می کنند با اظهار نظر خانواده و این پرسش از خانواده شان به مطلوب خود نمی رسند.
جوانان باید خانواده های خود را در این امر پیش قدم نمایند. به مادر بگویند به عنوان یک مشاور نظر خود را راجع به عروس آینده ی خود بگویید. آیا او را می پسندیدید یا نه؟ دختر خانم ها نیز نظر پدر و مادرشان را راجع به داماد جویا شوند. همیشه سعی کنید در زندگی حرف آخر را شما بزنید. بگذارید ابتدا آنان اظهار نظر کنند. اگر در میان اظهار نظرشان نکات منفی را متذکر شدند، در مقابل آن سخنان سریعا موضع گیری نکنید. اگر دیدید مشکلاتی که آنان مطرح می کنند چندان حاد و بغرنج نیست، به نحوی اجازه بگیرید که گفتگو در جلسه بعد ادامه یابد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید