جملاتی مثل « دوستت دارم » و « به تو علاقمندم» یا « خوشحالم همسری مثل تو دارم » و مانند آن را زیاد بگویید . اگر بخواهید با جملات متفاوتی محبت خود را به همسرتان بیان کنید چند جمله می توانید بیابید ؟
2-لازم نیست جملات محبت آمیز را با تمام وجود بگویید . حتی اگر تعریف شما واقعی هم نباشد، از آنجا که موجب افزایش محبت می شود مفید خواهد بود . زیرا انسان ذاتاً از تعریفی که در جهت شاد کردنش باشد خوشحال می شود . حتی اگر بداند که این تعریف واقعی نیست و فقط برای شادی او بیان شده است
3-اینکه او می داند که شما چقدر دوستش دارید کافی نیست . زیرا، در این مورد خاص دانستن مهم نیست بلکه ابراز کردن است که از اهمیتی به سزا برخوردار است .
4-سالگرد ازدواج، تاریخ تولد همسرتان و مناسبت هایی این چنین را همیشه به خاطر داشته باشید . گاهی کلیدهای کوچک، قفلهای بزرگی را باز می کند.
5-هر بار که یکدیگر را می بینید، از چیزی مثل لباس یا فرم مو یا نوع آرایش همسرتان تعریف کنید . زیرا توجه به این مسائل، حاکی از توجه شما به همسرتان می باشد . زن و شوهر علاقه مندند تا کارهایی را که در ظاهر خود برای خوش آیند همسرشان انجام می دهند مورد توجه او قرار گیرد و شما با این کار، خود را فردی فهمیده و دقیق معرفی خواهید کرد .
6-هیچگاه همسرتان را از جهت زیبایی با دیگران مقایسه نکنید . زیرا او اگر بسیار هم زیبا باشد ، باز زیباترین نیست و در مقایسه با زیباترین، زیبایی او نقص به حساب خواهد آمد . در حالیکه باید در ذهن شما همیشه بهترین باقی بماند .
7-در برابر ابراز علاقه همسرتان، به گونه ای رفتار نکنید که او احساس کند به خودش توهین کرده است . زیرا هر ابراز علاقه ای، نیازمند پاسخی در خور است . از این رو اگر او به شما ابراز علاقه کند و از جانب شما با سردی مواجه شود، احساس خواهد کرد که خود را کوچک کرده و شما او را تحقیر نموده اید .
8-یکدیگر را محترمانه خطاب کنید تا دیگران نیز شما را این گونه خطاب نمایند . زیرا دیگران شما را به گونه ای می شناسند که خود معرفی کرده اید . در این مورد به کم راضی نشوید .
9-حتی در فکرتان نیز به همسرتان توهین نکنید . زیرا تا در ذهنتان به او دشنام نداده باشید، نمی توانید آن را به زبان بیاورید . و آنچه به زبان آمد دیگر امکان بازگرداندنش نیست . دشنام اولین قدم برای دریدن پرده حیا، بین زن و شوهر است . تا پرده حیا دریده نشده، حل هر اختلافی ممکن است .
10-علائق همسرتان در مسائلی چون غذا، عطر، پوشاک، رنگ، رفتارهای خاصی که برایش اهمیت دارد و ... راخیلی زود پیدا کرده و به خاطر بسپارید . این مسائل، کلیدهای موفقیت شما در آینده خواهندبود .
11-در دوران عقد زیاد عکس بگیرید و سعی کنید عکس هایتان به گونه ای باشد که عشق و علاقه شما را به یکدیگر به خوبی نشان دهد. بعدها با مرور این عکسها، حس خوب دوران عقد به شما باز خواهد گشت و خاطرات خوش آن دوران ، شما را در عشق ورزیدن به خانواده مصمم تر خواهد نمود .
12-عشق و علاقه زوج های جوان، به تدریج از حالت عشق های آتشین، به علاقه و محبت های عاقلانه تبدیل می شود . این کاهش علاقه ظاهری را که کاملاً طبیعی است، دلیل سردی روابطتان ندانید .
13-اجازه ندهید شدت علاقه شما به دیدار همسرتان، در نظم کاری و زندگی او خللی ایجاد نماید . گاهی ممکن است او برای انجام برخی کارها، مثل امتحانات درسی یا کارهای اداری، نیازمند زمانی باشد تا در تنهایی وظایفش را بهتر انجام دهد . کاری کنید که دیدار شما همیشه باعث آرامشش شود .
14-فرصت اشتباه کردن را به یکدیگر بدهید . زیرا این حق اوست که اشتباه کند و سپس به اشتباه خود پی ببرد . پس بی دلیل انرژی خود را در مواردی که نمی توانید او را قانع کنید هدر ندهید .
15-لیست اشتباهات یکدیگر را پاره کنید و هرگز در مورد خطاهای گذشته صحبت نکنید . یادآوری خطاهای گذشته، خود خطای دیگری است که بعدها مجبورید به او نیز اشاره کنید . پس از همین الان ، این خطا را مرتکب نشوید
16-مراقب باشید که همسرتان را در هیچ امری حساس نکنید . اگر احساس کردید در مورد برخی مسائل، حساسیت نشان می دهد، به هیچ عنوان سعی نکنید بی مهابا در آن محدوده ها وارد شوید . بلکه سعی کنید با احتیاط و به شکلی غیر مستقیم – به طور مثال در قالب تعریف یک جریان از دوست خود – مطلب را مطرح کرده و نظر همسرتان را در آن مورد جوبا شوید .
17-اگر یکی از شما دو نفر عصبانی شد، دیگری باید سکوت کند ، حتی اگر حق با او باشد . بهتر است بعد از چند دقیقه، با گفتن جمله( دوستت نداشتم تو را عصبانی کنم ) صحبت خود را شروع نمایید . برای متوجه کردن همسرتان به اشتباهش هرگز عجله نکنید
18-شجاعت گفتن ( معذرت می خواهم ) یا ( حق با توست ) را داشته باشید . بسیاری از مواقع، همسرتان تنها خواهان همین مطلب هستند که طرف مقابل بپذیرد اشتباه کرده است و حتی در صدد جبران آن از طرف او هم نیستند .
19-هرگز این مطلب را که شاید اگر من بگویم اشتباه کرده ام ، همسرم از این مسئله سوء استفاده کرده و آن را مانند برگ برنده ای دائما بر علیه من استفاده کند و یا باعث شود که اعتماد او به حرف های من کم شود، سرلوحه رفتارتان قرار ندهید . بلکه همیشه صادقانه و با شجاعت تمام ، اشتباه خود را اعلام کنید . مطمئن باشید همسرتان این صداقت و شجاعت شما را قدر می نهد و از اینکه شاید اگر بدعمل کند ممکن است دیگر چنین رفتار شایسته ای را از شما نبیند مراقب غرور شما خواهد بود .
20-اگر همسرتان به اشتباه خود اعتراف کرد و آن را پذیرفت ، سعی نکنیداز این مسئله به عنوان یک حربه در برابر او استفاده کنید و در هر اختلافی، با یادآوری این مسئله که ( تو خودت می دانی که همیشه اشتباه می کنی و به همین دلیل هم تا حالا چند بار مجبور شده ای از من عذر خواهی کنی ) غرور او را جریحه دار کنید . زیرا موجب می شود که همیشه از این عمل پسندیده خود خاطره ای بد داشته باشید و از یادآوری آن احساس شرم کند .
21-در برابر اعتراف همسرتان به اشتباه، از او تشکر کنید و به او بگویید که این عمل شایسته او چقدر باعث دلگرمی شما و آرامش روحیتان شده است . مطمئن باشید با این کار احساس غروری را که برای عذر خواهی زیر پا گذاشته است به او بازگردانده اید .
22-ممکن است گاهی احساس کنید که همسرتان، بی دلیل از شما ایرادهای بی جا می گیرد و ظاهراً سعی دارد شما را عصبانی کند . در چنین مواقعی هرگز به عشق او شک نکنید و بدانید که او ناخودآگاه در حال محک زدن عشق شماست تا مطمئن شود در حالت عصبانیت هم او را دوست دارید . شایسته است شما هم با رفتارتان نشان دهید که واقعاً این گونه است .
23-در هنگام ناراحتی یا دلخوری، آنرا فرو ببرید و صحبت در مورد آن مطلب را به زمانی دیگر که احساس می کنید از آرامش بیشتری برخوردار هستید موکول نمایید .
24-هر گاه از همسرتان به شدت عصبانی شدید، آنرا بروز دهید ؛ اما مدیریتش کنید . زیرا عصبانیت بر خلاف ناراحتی، نوعی از حالت تعادل خارج شدن است ، که سرکوب آن ، تاثیر عکس می گذارد . اما سعی کنید آن را مدیریت کنید و تا حد ممکن در شکلی خفیف،بروز دهید . مثل اینکه با حالتی توبیخ آمیز و بلند صحبت کنید .
25-عادت کنید کمتر عصبانی شوید . زیرا مرز میان عصبانیت و جنون بسیار باریک است . انسان عاقل، هیچ گاه خود را به چنین مرز خطرناکی نزدیک نمی کند .
26-اگر یک بارعصبانی شدید و به خواسته خود رسیدید ، نباید با تکرار آن به خود جایزه دهید . شاید در کوتاه مدت، عصبانیت راحت ترین راه برای حل مشکل باشد، اما یقیناً بهترین راه نیست .
27-اگر زیاد عصبانی شوید، پس از مدتی اعتبار عصبانیت های شما ازبین می رود و دیگران با این توجیه که شما تندخو هستید، به خشم شما اهمیت نمی دهند . در چنین حالتی معمولاً، افراد پس از بی اثر یافتن عصبانیت خود سعی می کنند با نصیحت و صحبت، طرف مقابل را مجاب کنند، که متاسفانه دیگر دیر شده است . زیرا عصبانیت ، اعتبار اندیشه شما را از بین برده و دیگر کسی برای حرفهای شما – به عنوان یک فرد عصبی مزاج اعتباری قائل نیست .
28-برای عصبانی شدن همیشه فرصت هست . اما برای منطقی بودن نه . سعی کنید با عصبانیت بی جا، فرصت منطقی بودن را از دست ندهید .
29-در هنگام عصبانیت همسرتان، با او بحث نکنید . زیرا منطقی ترین دلایل در چنین حالتی، برای او قابل قبول نیست . پس سکوت کنید ، و مطمئن باشید که بعد از رفع عصبانیت، پشیمان خواهد شد، و سکوت شما او راپشیمان تر خواهد کرد . در چنین حالتی یقینا آمادگی بیشتری برای شنیدن حرفهای منطقی شما دارد .
30-بهتر است صحبت درباره موضوعی که موجب عصبانیت شما با همسرتان شده است را به روز بعد موکول کنید . زیرا یک روز، حداقل لازم برای بازگشت به حالت طبیعی است . هر دو به این زمان نیاز دارید تا بهتر به کارهای خود فکر کنید
31-عصبانیت ، مانند آب جاری است که اگر مانعی در مقابلش قرار نگیرد . با همان سرعتی که آمده با همان سرعت نیز خواهد رفت . پس با عکس العمل شدید ، در برابر عصبانیت همسرتان مانع ایجاد نکنید .
32-از اختلاف نترسید و آن را یک امر طبیعی به حساب آورید . بلکه از حل غیر عاقلانه آن بترسید . زیرا شماو او، در دو خانواده مختلف ، و با دو فرهنگ متفاوت رشد کرده اید و طبیعی است که در بسیاری مسائل با یکدیگر اختلاف داشته باشید . آنچه غیر طبیعی است، این است که یکی از شما دو نفر، به هر دلیلی سعی کند دیدگاههای خود رابر دیگری تحمیل کرده و او را وادار به پذیرش نماید . مرد یا زن بودن، میزان تحصیلات،ثروت ، موقعیتهای اجتماعی برتر و مانند آن دلیل صحیح بودن نظرات یک فرد نیست .
33-اولین گام در حل هر اختلافی ، درک این جمله طلایی است: ( این حق اوست که حرف مرا نپذیزد ) زیرا پیوند زناشویی ، هیچ مرد و زنی را ملزم به پذیرش تمام حرفهای طرف مقابل نمی کند . زیرا حق طبیعی آنان در نپذیرفتن آنچه اشتباه می دانند ، پس ازازدواج نیز محفوظ است .
34-از اختلافاتتان با هیچ کس حتی نزدیکترین افراد صحبت نکنید . این عمل ناپسندی است که تا اختلافاتی میان شما پدید آمد همه را از این مسئله مطلع نمایید . بگذارید دیگران فکر کنند شما و همسرتان ، حتی در کوچکترین امور نیز با هم هماهنگی دارید .
35-اگر مشکل مهمی پیش آمد که هر دو در حل آن عاجز ماندید، قبل از هر کس، ابتدا به مشاور خانواده مراجعه کنید زیرا اطلاعات کلاسیک و تجربیات عملی آنها، بهترین راهنمای حل مشکلات شما است .
36-اجازه ندهید اختلافات دو نفری شما، به اختلافات دو خانواده یا فامیل تبدیل شود . زیرا اختلاف دو نفر، راحت تر از اختلاف دو فامیل قابل حل است .
37-هرگز نظرتان را تحمیل نکنید . بلکه سعی کنید آن را به شکل زیبایی ارائه دهید . و در صورت عدم پذیرش ، او را به لجبازی متهم نکنید بلکه اشکال را متوجه ارائه نامناسب خود کنید و بگویید شاید من درست مطرح نکرده ام !
38-هیچ تفاهمی به اندازه هماهنگی زن و شوهر در حل یک اختلاف ، پایه های زندگی مشترک را محکم نمی کند و عشق را در میان آنان افزایش نمی دهد .
39-یا قهر نکنید ، یا آن را بیشتر از چند ساعت ادامه ندهید . زیرا قهر طولانی، موجب کینه می شود . فراموش نکنید که قهر کردن، یک وسیله تربیتی موثر است که می تواند مخاطب را متوجه اشتباه خود نماید . اما از طرفی، مانند شمشیر دو دم است و ممکن است با استفاده نامناسب از آن ، اعتبار شما خدشه دار شود . پس آن را با احتیاط استفاده کنید و تا آنجاکه ممکن است از راههای دیگری برای حل مشکل بهره بگیرید .
40-اگر یک بار قهر کردید و همسرتان ناز شما را کشید ، معنایش این نیست که همیشه همین طور خواهد بود اگر زیاد قهر کنید ، او هم دیگر عادت کرده و برایش قهر شما خیلی مهم نخواهد بود .
41-هیچ گاه همسرتان را در انجام امور خیر و مستحب اجبار نکنید . بلکه او را تشویق کنید و اگر نپذیرفت به نظرش احترام بگذارید .
42-کانون خانوادگی، باید عاری از هر گونه مسئله بحران ساز باشد . از این رو دقت کنید تا مسائل اجتماعی و سیاسی وارد زندگی خصوصیتان نشود .
43-اگر در مسائلی اختلاف پیدا کردید و هیچ یک از شما نتوانست دیگری را قانع کند ، آن رابر اساس نظر کسی انجام دهید که کار، بیشتر مربوط به اوست . مثلادر مورد لباس مردانه، در صورت اختلاف، بر اساس نظر مرد عمل کنید و یا کفش زنانه را بر اساس نظر زن خریداری نمایید .
44-هنگام صحبت کردن از اختلاف کردن از اختلافات، سه اصل را رعایت کنید : اول اینکه بلند صحبت نکنید . دوم ، به یکدیگر توهین نکنید و سوم اینکه بیشتر از یک متر فاصله نداشته باشید . زیرا فاصله زیاد ، ناخودآگاه موجب بلندتر شدن صدا می شود و این لحن صحبت را خشن می کند . علاوه بر این، نزدیک بودن فاصله ، در ایجاد هر چه بهتر فضای اتفاق و یکدلی کمک بسیاری می کند .
45-غرور برای مرد یعنی همه چیز . این نکته مهمی است که خانم ها هرگز نباید از یاد ببرند . پس ، از کارهایی که شخصیت مردانه او را ممکن است خدشه دار کند و او را در برابر خود شرمنده سازد خودداری نمایید .
46-حرف های مهمتان را بیشتر در حال راه رفتن بزنید . زیرا تجربه نشان داده است که مطالب، در این حالت بهتر منتقل می شود
47-درک تفاوتهای فرهنگی دو خانواده، کمک شایانی در رفع سوء تفاهمات احتمالی می کند . از این رو در فهم این تفاوت ها تلاش کنید .
48-اختلاف ، مثل آتش زیر خاکستر است و ممکن است دیر یا زود شعله بکشد . پس سعی کنید اختلافاتتان را حل کنید و هرگز با سکوت و یا بی توجهی از آن فرار نکنید .
49-کوتاه آمدن، راه حل مناسبی برای حل یک اختلاف نیست و تنها حل آن را برای مدتی به تاخیر می اندازد . پس کاری را که قرار است فردا انجام دهید، همین امروز تمام کنید .
50-معمولا سوء تفاهم ها و ناراحتی های میان عروس و داماد ، از زمانی که عشق آتشین آنها رو به کاهش می گذارد شروع می شود . زیرا هر دو عادت به چنان عشقی دارند و این کاهش عشق را نوعی کم کاری از جانب همسر خود تعبیر می کنند . هر گاه به چنین حالتی رسیدید، بدانید که حرکت شما به سمت هر چه طبیعی تر شدن آغاز شده است و باید با کمک هم آن را ادامه دهید .
51-در مورد خواستگاری های گذشته سوال نکنید و اگر مورد سوال واقع شدید، زیاد توضیح ندهید و نشان دهید ، مهم ترین و اصلی ترین خواستگاری شما همین خواستگاری بوده است . زیرا این سوالی است که پرداختن به آن ، جز شر حاصل دیگری ندارد .
52-در حل اختلاف میان خانواده خود و همسرتان از او به اندازه توان و وظیفه اش انتظار داشته باشید . حل برخی از این اختلافات، یا از توان عروس و داماد خارج است و یا اصلا وظیفه آنها نبوده و به عهده دیگران می باشد .
53-سعی کنید خود را برای مسائلی که در آینده خواهید داشت آماده کنید و درمورد آن صحبت نمایید . مسائلی چون جشن عروسی، مسافرت و خرید عروسی و...
54-اوائل ازدواج ، بهترین زمان برای برگزاری مراسم عروسی است . زیرا هر چه به تاخیر بیفتد سخت تر می شود .
55-بعد از اتمام هر یک از مراسم ازدواج، با گفتن جمله ای مثل (می دانم آن طور که می خواستید نشد) یا( ای کاش می توانستم این مجلس را بهتر از این برگزار کنم) از خانواده عروس به خاطر کمبودهای احتمالی عذرخواهی نمایید . این کار علاوه بر اینکه کمبودهای احتمالی را از ذهن خانواده عروس پاک می کند شان شما را نیز به عنوان یک داماد فهمیده در مقابل آنها بالا خواهد برد .
56-اگرقرار است دوران عقد شما یک سال طول بکشد ، سه ماه فاصله میان مراسم عقد و عروسی زمان مناسبی است . این مقدار فاصله به هر دو خانواده کمک خواهد کرد تا یکدیگر را بهتر بشناسند و میزان سوء تفاهمات احتمالی که معمولا در چنین مراسمی ایجاد می شود به حداقل برسد .
57-قبل از خرید عقد، چندین مرتبه به اتفاق هم به بازار بروید و به اندازه پولی که داماد در نظر دارد، چیزهایی را انتخاب کنید تا در هنگام خرید مشکلی پیش نیاید .
58-برخی عروس و دامادها ، تا زمان مراسم خرید عقد، به تدریج بخش زیادی از چیزهایی را که باید در این مراسم بخرند تهیه می کنند و مقدار کمی را برای خرید عقد باقی می گذارند . در صورتی که این عمل موجب کدورت طرفین نشود ، کار مناسبی است .
59-در هنگام خرید عقد، کاملا با یکدیگر هماهنگ باشید . زیرا تنها در این صورت است که هیچ اختلافی پیش نخواهد آمد . اگر در موردی شک کردید، به جای خانواده خود، به آهستگی از همسرتان سوال کنید . این طوری دیگر هیچکس گله نخواهد کرد.
60-در تهیه جهیزیه، حتی المقدور از خرید وسایل لوکس و تزئینی خودداری کنید تا مجبور به تحمل حجم زیاد و زحمت جابجایی آنان ، به خصوص در خانه های استیجاری نشوید . متاسفانه امروزه خانه ها به سمت هر چه کوچک تر شدن پیش می روند، در حالی که جهیزیه ها به سمت هر چه بیشتر شدن ، به نظر شما چگونه می توان در خانه پنجاه متری، جهیزیه ای را که برای خانه صد متری مناسب است جای داد ؟!
61-پسندیده است که داماد، هنگام مراسم و برای آرامش بیشتر عروس، زودتر از زمان مقرر جهت بردن عروس به آرایشگاه مراجعه کند . زیرا معمولا تمامی عروسها از دیر رسیدن به مجلس نگرانند و شنیدن خبر آماده بودن داماد و انتظار او می تواند آرامش خاطر را به او بازگرداند .
62-تعیین تعداد میهمان ها و نحوه پذیرایی و مذاکراتی از این دست را که معمولا قبل از مراسم، بین دو خانواده مطرح می شود به عهده بزرگترها بگذارید و در این خصوص هرگز مستقیما دخالت نکنید .
63-پیش از برگزاری مراسم ، حتما با دوستان و آشنایان جهت پذیرایی و امور مربوط به آن هماهنگی های لازم را انجام دهید . زیرا هنگام برگزاری مراسم ، جای هیچ هماهنگی نیست .
64-از آنجا که هر کمبودی را در برگزاری مراسم ، حتی اگر داماد مقصر نباشد به پای او خواهند گذاشت؛ از این رو تا آنجا که ممکن است سعی کنید پیش بینی های لازم را بعمل آورید .
65-شب عروسی ، بیشتر از میزان توافق خرج کنید . این عمل هم به شما اعتماد به نفس میدهد و هم کاری بیش از توقع دیگران انجام داده اید .
66-گمان نکنید که هر چه مجلس عروسی کم هزینه تر برگزار شود ، سود بیشتری برده اید . هزینه کم تر از حد متعارف ، کاستن از آبروی خود است . همان طور که مجلس پرهزینه نیز ضرورتا آبرومندانه نیست . زیرا در این صورت دوستانتان شما را به اسراف و بدخواهانتان به خودنمایی متهم خواهند کرد.
67-اگر شان خانواده عروس، بالاتر از داماد باشد، بالا بودن هزینه ها یا کمی پول داماد توجیه مناسبی برای کاستن از هزینه ها نیست . وظیفه داماد رعایت شان خانواده عروس است .
68-اگر رسم دو خانواده در نحوه اجرای مراسم متفاوت است، حتماً با یکدیگر مشورت کنید و موارد اختلاف را در نظر آورده، قبل از برگزاری مراسم، راه حل مناسبی برای آن پیدا کنید .
69-به دیگران این حق بدهید که از شما انتقاد کنند ولی کاری را انجام دهید که خود آن را درست می دانید .
70-از همرستان زیادانتقاد نکنید تا ارزش انتقادهایتان از بین نرود
71-همیشه انتقادهایتان را با تعریف کردن از برخی خصوصیات خوب او شروع کنید .
72-در هنگام انتقاد از همسرتان ، از نقد شخصیت او بپرهزید و تنها به کاری که از نظر شما اشتباه بوده اشاره کنید . اگر کار اشتباهی از او سر زده ، بگویید: ( این کار تو درست نبوده یا به نظر من این کار تو غلط بوده است ) نه اینکه بگویید ( تو آدم بدی هستی یا تو آدم نادانی هستی ) یا هر چیز دیگری که می تواند شخصیت او را زیر سوال ببرد .
73-فراموش نکنید که هر راهنمایی انتقاد نیست و هر انتقادی راهنمایی نیست
74-به هیچ کس اجازه ایراد گرفتن از همسر یا زندگیتان را ندهید و در مقابل چنین مساله ای به شدت بایستید .(در این مسئله ،بین اعضای خانواده شما و افراد بیگانه تفاوتی نیست) از شخصیت همسرتان به سختی دفاع کنید و طوری عمل کنید که کسی جرات نکند در مورد او سخن نامناسبی بگوید . حتی اگر به ظاهر این سخن از روی دلسوزی باشد . همسر شما اگر ایرادی هم داشته باشد، به خود شما مربوط است و بهانه درستی برای دیگران نیست که از این مسئله استفاده کرده و شما را به باد انتقاد بگیرید . با این کار همسرتان از بودن در کنار شما احساس شخصیت خواهد کرد
75-در انتقاد از خانواده همسرتان، مراقب تعصب خانوادگی او باشید و با زیر سوال بردن آنها هویت وشخصیت خانوادگی او راخدشه دار نکنید .
76-در انجام مراسم شب زفاف، به هیچ عنوان عجله نکنید . این شب باید در کمال آرامش و هماهنگی میان عروس و داماد صورت بگیرد . زیرا در غیر این صورت، ممکن است صدمات جسمی و روحی جبران ناپذیری را متوجه عروس کند .
77-خوب است عروس و داماد از مدتها قبل ، خود را از جهت روحی برای چنین شبی آماده نمایند . دوستان هم سن و سال و یا بزرگترهایی که امکان پرسش از ایشان را در این زمینه میسر است ، بهترین مشاورانند .
78-ترسانیدن عروس از شب زفاف ، عمل بسیار ناپسندی است که متاسفانه برخی از خانمها از آن لذت می برند .
79-بهترین توصیه برای شب زفاف سه چیز است : آرامش ، آرامش ، آرامش
80-در شب زفاف ، قبل از هر اقدامی خوب است تا عروس و داماد با یکدیگر چند دقیقه ای صحبت کنند . هدف از این صحبت باید کم کردن اضطراب و آرامش یکدیگر باشد . زیرا معمولا این شب یکی از سخت ترین شبها برای هر دو نفر است .
81-ممکن است عروس و داماد مجبور شوند، مراسم شب زفاف را در چند مرحله انجام دهند . از این رو چند دقیقه استراحت برای هر دو مفید است .
82-مراسم جشن و التهاب بردن عروس به خانه داماد، موجبات خستگی روحی و جسمی عروس و داماد را فراهم می سازد . از این رو بهتر است تا مراسم شب زفاف، به شب بعد موکول شود . اما نباید آن را زیاد به تاخیر بیاندازند . زیرا هر چه دیرتر صورت نگیرد سختی و وحشتش بیشتر می شود .
83-بعد از این شب، تفاوت زیادی بین عروسی و زنی که تازه وضع حمل کرده نیست، زنان در این وضعیت نیازمند به استراحت و مراقبت هستند .
84-در شرع اسلام، دعاهایی برای شب زفاف وارد شده است که خواندن آن توصیه می شود . دعا و یاد خدا در چنین شبی، بهترین آرامش دهنده است . ( رجوع شود به کتاب حلیه المتقین – تالیف علامه مجلسی )
85-اگربین شما و خانواده همسرتان مسئله ای پیش آمد ، وظیفه دفاع کردن را به او بسپارید و جز سکوت کاری نکنید .
86-در تضاد میان همسر و خانواده تان ، هیچگاه در مقابل خودش از او دفاع نکنید . بلکه در نبودش به این مسئله رسیدگی نمایید تا حرمت هر دو را حفظ کرده باشید . تنها در این صورت است که عمل شما جبهه گیری تلقی نشده و موجب تخریب بیشتر شخصیت همسرتان نمی شود .( این نكته را قبل به یادآور شوید تا سکوت شما را به حساب موافقت شما نگذارد )
87-در مقابل پیشنهادات خانواده همسرتان ، بیشتر موافق باشید . ولی در آخر ، امر را منوط به نظر همسرتان کنید و سپس در تنهایی نظر واقعی تان را به او بگویید تا کار ، طبق صلاحدید هر دو اجرا شود .
88-شان خود را در خانواده همسرتان حفظ کنید و همیشه به خاطر داشته باشید که شما عضو آن خانواده نیستید . بلکه از افراد نزدیک ایشان هستید . از این رو از دخالت کردن در مسائل خصوصی آنها، یا اظهار نظر کردن در آن بپرهیزید
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید