ازدواج و تشکیل خانواده از بنیان های خویشاوندی در هر جامعه ای به شمار می رود. در اسلام پیمان زناشویی و تشکیل خانوده دارای اهمیت خاصی است، و مسلمانان به وسایل گوناگون به این امر تشویق شده اند. در مقابل طلاق پدیده ای ناپسند و مبغوض تلقی شده ، جز در موراد ضروری آن را جایز نشمرده اند.
امام جعفر صادق (ع ) در مذمت طلاق می فرماید: منفورترین چیزها نزد خدا طلاق است. از نظر اسلام ، خانواده نه تنها اشتراک زن و مرد درزندگی است، بلکه کانونی برای ایجاد انس و الفت است.
خداوند در قرآن کریم می فرماید ” از نشانه های خدا یکی این است که برای شما از جنس خودتان همسر آفرید تا شما در کنار او آرامش پیدا کنید”. ( قرآن مجید، سوره روم، آیه 21 )
اهمیت ازدواج در اسلام به اندازه ای است که پیامبر اکرم می فرماید “در اسلام هیچ نهادی نیست که نزد خدا از ازدواج محبوب تر باشد”.
هدف های ازدواج در اسلام می توان به شرح زیر بر شمرد:
1- ایجاد کانون آرامش ، انس و الفت برای زن و شوهر: پیامبر اکرم ( ص ) می فرماید: “خانه ای که از برنامه درست و حکیمانه بی بهره باشد ، ویرانه ای بیش نیست”.
2- جانشین سازی و به وجود آوردن نسل جدید و پرورش فرزندانی سالم و نیکوکار، زیرا ازدواج یکی از ارکان مهم بهبود نسل و به طور کلی تربیت انسان ها است.
3- وسیله ای برای تحقق پاکدامنی و زندگی شرافتمندانه : زیرا زناشویی رابطه ای است که طرفین را از بی بند و باری و روابط نا مشروع باز می دارد و از انحرافات اخلاقی و جن/.سی مصون می دارد.
دین اسلام طلاق را به عنوان یکی از منفورترین اعمال برشمرده است; ولی در صورت لزوم و عدم تفاهم زن و شوهر در شرایط حاد زندگی زناشویی و عدم امکان سازش به هر شکل، آن را جایز دانسته است. د واقع طبق تعالیم اسلام این کار نفرت انگیز گاه ضرورت پیدا می کند و یک امر حیاتی می شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید