دلایل زخم معده در کودکان
با اینکه استرس و برخی غذاها ممکن است باعث بدتر شدن زخم معده شوند، اما علت بیشتر آنها عفونت هلیکوباکتر پیلوری یا استفاده از داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی مانند ایبوپروفن میباشد.
با این حال با اینکه بیشتر متخصصین باور دارند که عفونت هلیکوباکتر پیلوری دلیل اصلی زخم معده در بزرگسالان است، اما همگی این عقیده را ندارند که باکتریها مقصر اصلی زخم معده در کودکان هستند. برخی پزشکان بین زخمهای اثنی عشر که اغلب مرتبط با عفونت هلیکوباکتر پیلوری هستند و زخمهای معده که ممکن است ناشی از دلایل دیگر باشند، تفاوت قائل می شوند.
تشخیص داده شده که برخی شرایط پزشکی میتواند در ایجاد زخم نقش داشته باشد. برای مثال کودکان مبتلا به سوختگیهای شدید ممکن است در اثر استرس ناشی از آسیبهای خود دچار زخم شوند. این وضعیت برای نوزادانی که در اثر یک عفونت باکتریایی بسیار ناخوش میشوند نیز صادق است. در کودکان سالم زخم معده بسیار غیر عادی است.
برخی پزشکان اعتقاد دارند که بیشتر کودکان دچار زخمهای معده مرتبط با دارو میشوند. حتی استفادهی متوسط از داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی میتواند باعث مشکلات گوارشی و خونریزی در برخی کودکان شود. استامینوفن باعث زخم معده نمیشود و جایگزین مناسبی برای این داروها در بیشتر مشکلات دوران کودکی است.
انواع زخم معده عبارتند از:
اثنی عشری: شایعترین نوع، در چند سانتیمتری اثنی عشر وجود دارد.
معده: در بالای انحنای معده واقع شده است.
استرسی: میتواند در اثر استرس ناشی از بیماری شدید، سوختگی یا ضربههای دیگر در معده یا اثنی عشر ایجاد شود.
حاشیهای: میتواند پس از جراحی شکم در محلی که روده و شکم مجدداً به هم متصل میشوند، رخ دهد.
تشخیص
تشخیص زخم معده در کودکان میتواند چالش برانگیز باشد چون بعضی از آزمایشهایی که برای بزرگسالان انجام میشود از جمله آزمایش خون آنتی بادی H. pylori در کودکان، دقت کمی دارند. به طور کلی در صورتی که علائم شدید باشند، پزشکان تحقیقات را با آزمایشهای کمتر تهاجمی شروع میکنند. اینها عبارتند از:
آزمایش خون گوارشی که قادر به شناسایی هلیکوباکتر پیلوری و بالا بودن میزان اسید و پپسین (آنزیم گوارشی) مطابق با ورم معده هستند.
تست آنتی ژن مدفوع برای نشان دادن شواهد ژنتیکی هلیکوباکتر پیلوری در نمونه مدفوع انجام میشود.
آزمایش تنفسی اوره اندازه گیری مقدار دی اکسید کربن در هوای خروجی متناسب با میزان عفونت فعال هلیکوباکتر پیلوری فعال است.
درمان
اگر زخم مربوط به هلیکوباکتر پیلوری باشد، پزشک ترکیبی از داروها را برای ریشه کنی عفونت و طبیعی کردن میزان اسید، تجویز خواهد کرد بنابراین معده را میتوان آرام کرد. ثابت شده که ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری در سالهای اخیر به دلیل افزایش مقاومت باکتریایی، درمانهای رایج سنتی را بی فایده کرده است. به این منظور، پزشکان امروزه از روشهای تهاجمیتر استفاده میکنند .
زخم معده کودکان چه علائمی دارد، روش تشخیص و درمان آن چیست؟
اگر خط نخست درمان با شکست مواجه شود، درمانهای پیگیری انجام خواهد شد تا زمانی که همه علائم عفونت از بین برود. طول درمان ۱۴روز است و معمولا شامل آنتی بیوتیک کلاریترومایسین و آموکسی سیلین است. درمان پیگیری که ممکن است انجام شود شامل تتراسایکلین یا مترونیدازول است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید