استرسهای زیاد ناشی از زندگی ماشینی امروزه باعث بروز بسیاری از بیماریها و مشکلات روانی شده است. این موضوع باعث شده تکنیکهای مختلف آرام بخشی طرفدار زیادی پیدا کند. یکی از این تکنیکها مدیتیشن است.
استفاده از مدیتیشن برای درمان چیز جدیدی نیست .علم و هنر مدیتیشن از هزاران سال پیش بهاین طرف توسط عرفا تمرین شده است. امروزه نیز مدیتیشن یکی از درمانهای پیشرفته بشمار میرود که میتواند بطور وسیعی تحت عنوان «طب فکری بدنی» طبقه بندی شود.
مدیتیشن یا مراقبه، موثرترین تکنیک جهت دستیابی به آرامش عمیق، رهایی از استرس، ایجاد سلامت، افزایش خلاقیت و ذکاوت و دستیابی به شادابی و رضایت درونی است. این تکنیک، روشی ساده، طبیعی و بدون نیاز به تلاش زیاد است که ۵ میلیون نفر از مردم جهان از آن استفاده میکنند.
ذهن همواره پر است از هیاهوی افکار در حال گذر، آرزوها، خاطرهها، هیجانها و همگی در حال عبور هستند، به عبارت دیگر در حالت عادی آگاهی ذهن مملو از افکار مختلف است، درست مانند آینهای که با غبار پوشیده شده باشد.
مدیتیشن از بی ذهنی است
مدیتیشن باعث میشود که ذهن بتدریج، سطوح لطیفتری از تفکر را تجربه کند تا این که به سطح ماورایی رسیده و در تماس مستقیم با سرچشمه تفکر قرار گیرد. در حین انجام این تکنیک الگوی امواج مغزی در حالت آلفا قرار میگیرد که در آن سطح نیروهای شفابخش فعال میشود.
بسیاری از پزشکان، مدیتیشن را به عنوان یک روش درمانی جهت پایین آوردن فشار خون و تنفس بهتر مبتلایان به آسم و آرامش بیشتر در اضطرابهای روزانه توصیه میکنند. در بعضی موارد مدیتیشن به منظور یک روش درمانی مکمل در کنار سایر درمانها به بیمار توصیه میشود.
مدیتیشن و ترک اعتیاد
مدیتیشن به طور خودبهخود باعث میشود که افراد از کافئین، توتون، تنباکو، الکل و داروهای تجویزی و غیرتجویزی کمتری استفاده کنند. در مجموع پزشکان، موفقیت اندکی در برنامههای ترک اعتیاد به دخانیات به دست میآورند که بالاترین میزان آن در دراز مدت حدود ۲۰ درصد بوده است، در حالی که ثابت شده که تاثیر مدیتیشن برای ترک اعتیاد تقریبا دو برابر میزان یاد شده است.
مدیتیشن و بیماریهای قلبی
اثر مدیتیشن بر استرس و تبعات آن بویژه بیماریهای قلب و عروق و فشار خون بالا طی تحقیقات گستردهای، مورد بررسی قرار گرفته است. هنگامیکه تحت استرس هستید، فشار خون شما افزایش یافته و احساس گرما میکنید، همچنین وجود استرس ممکن است باعث شود که کمتر ورزش کرده و بیشتر سیگار بکشید.
استرسهای پیاپی، بدن را به طور مداوم در معرض سطوح بالای هورمونهایی قرار میدهند که با افزایش احتمال لخته شدن خون، میتواند باعث افزایش خطر بروز حمله قلبی شود. ثابت شده است انجام تمرین منظم مدیتیشن، بهترین روش کاهش استرس بوده و باعث بهبود سلامت عمومی و بیماریهای قلبی میشود.
مدیتیشن و اعتماد به نفس
طبق یک مطالعه، افرادی که به تمرین مدیتیشن میپرداختند، یک ماه پس از شروع تمرین تصور بهتری از خود را نسبت به پیش از انجام آن تجربه میکردند. این نتایج موید این فرضیهاند که تمرین منظم مدیتیشن، عدم تعادل در عملکرد فیزیولوژیکی و روانی را از بین برده و فرد را قادر میسازد به شیوهای فکر و عمل کند که به عقایدش نزدیکتر است؛ به زبان ساده تر اعتماد به نفس او را تقویت میکند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید