دلیل آروغ زدن نوزاد
این یک عادت همیشگی والدین است که آنقدر پشت کودک را ماساژ میدهند تا آروغ بزند. اما آیا واقعا آروغ زدن برای او ضروری است؟
هنگامی که حبابهای هوا در شکم نوزاد گیر میکنند، باعث ایجاد ناراحتی میشوند. نوزاد در این حالت احساس نفخ و ناراحتی میکند، از این رو گریه میکند تا شما را از ناراحتی خود آگاه کند.
توصیه میشود که آروغ نوزادان حتی در مواقعی که احساس درد و ناراحتی ندارند نیز گرفته شود، به خصوص برای نوزادانی که مشکلات گوارشی مکرر دارند. یک باور عمومی وجود دارد که نوزادانی که شیر مادر میخورند، نسبت به نوزادانی که از شیرخشک تغذیه میکنند، نیاز به آروغ گرفتن کمتری دارند. البته این موضوع به نحوه تغذیه کودک و دستگاه گوارش او بر میگردد و نمیتوان در این مورد نظر قطعی داد.
بهترین زمان برای آروغ گرفتن نوزاد
- بهترین زمان برای آروغ گرفتن نوزاد، به خصوص در شش ماه اول تولد، بلافاصله پس از شیردهی است.
- اگر کودک پیش از این که شما به او غذا دهید، گریه کرد ممکن است دلیلاش هوای درون گلوی او باشد و گریه او به معنی درخواست کمک از شما است. بهتر است قبل از غذا دادن به او، کمکاش کنید تا آن را خارج کند.
- اگر شما با شیشه شیر به کودکتان شیر میدهید، احتمال این که کودک به درستی نتواند شیر را از بطری بمکد، زیاد است. در این شرایط او هوای بیشتری به گلو خود راه خواهد داد.
اگر یکی از شرایط بالا برای کودکتان اتفاق افتاد، به او در آروغ زدن کمک کنید.
آیا خواباندن نوزادی که آروغ نزده اشتباه است؟
شیرخواری که آروغن زده خوابی پریشان و ناآرام دارد و مدام بیدار میشود. برای اینکه فرزندتان راحت بخوابد کافی است چند دقیقه بعد از اتمام شیردهی او را در آغوش نگه دارید و آرام با او صحبت کنید یا صورتش را نوازش کنید یا تکان اش دهید تا در نهایت بادگلو بزند و آرام بخوابد.
روش های صحیح آروغ گرفتن نوزاد
1- بنشینید و به آروغ زدن نوزاد خود کمک کنید:
با نشستن راست وگرفتن نوزادتان در مقابل قفسه سینه خود، چانه ی او را در حال استراحت بر روی شانه خود قرار دهید. پشتیبانی از نوزاد را با یک دست انجام داده و با دست دیگر پشت معده ی او را مالش دهید. این کار حباب های هوایی را که در معده ی او به دام افتاده، ازبین می برد.در روش دوم، که یکی دیگر از راه های خیلی آسان برای آروغ زدن نوزادان است، شما نوزاد خود را به صورت خوابیده در روی شانه خود بگذارید، به طوری که شکم او کمی با شانه های شما فشرده شود. سپس، با دست پشت او را به آرامی مالش دهید.
با این کار، فشار ملایمی در معده ی او ایجاد شده و به آروغ زدن نوزاد کمک خواهد کرد. اگر شما در حال تلاش کردن برای اروغ نوزادتان با روش دوم هستید، مطمئن شوید که نوزاد شما به راحتی قادر به نفس کشیدن است. بهتر است برای اعمال این روش، آروغ زدن را در حالی که در مقابل یک آینه نشسته اید انجام دهید تا حالت راحتی گردن و سر فرزند خود را بررسی کنید.
2- آروغ زدن نوزاد رو به پایین:
اولین گام برای کمک به آروغ زدن نوزاد خود به این روش، نشستن مادر در شرایط راست بدنی به طوری که پاهای او در جلو بدن باشد، است. در این حال، نوزاد را مانند زمانی که نوزاد را تنبیه می کنند، به صورت عمود بر بدن خود نگه دارید، به گونه ای که سراسر بدن نوزاد را در مقابل روی خود قرار داده باشید. سعی کنید در حالی که از زیر فک و چانه نوزاد با یک دست خود حمایت می کنید، به آرامی با دست دیگر پشت او را مالش دهید.در این حالت، مطمئن باشید که سر نوزاد شما پایین تر از بقیه بدن او قرار نگرفته باشد. همچنین، باید درجه-ی زاویه ی قرار گرفتن نوزاد حدود ۴۵ درجه باشد.
در این روش که بیش از حد موثر است، شما باید یک پارچه تمیز را قبل از آروغ زدن نوزاد، روی پاهای خود بیاندازید و یا برای این که شیر بالا آمده و تف دهان نوزاد روی پاهای شما نریزد، از ظروف یک بار مصرف استفاده کنید.
3- آروغ زدن نوزاد روی پاهای مادر:
محل قرار دادن نوزاد خود را با دقت در روی پاهای خودتان بررسی نمایید و در حالی که قفسه سینه او را از زیر بغل هایش، با هر کدام ازدست های خودتان به آرامی و به صورت انبری نگه داشته اید، مطمئن شوید که دست خود را به گونه ای قرار داده باشید که هر دو دست شما مانند گهواره به عنوان حامی قفسه سینه او عمل کند.
شما باید مراقب باشید که نه گلوی او، بلکه چانه کوچک او را بالا بیاورید و با دست دیگر خود به آرامی پشت او را مالش دهید تا حباب های وارد شده به معده نوزاد از بین برود. این کار بسیار کمک خواهد کرد که گازهای معده فرزند شما برطرف شود، یک پارچه تمیز و یا یک سینه بند از پیش آماده شده را در روی پاهای خود به صورت آماده برای گرفتن هر گونه تف، آب دهان و یا شیر برگشتی نوزاد خود قرار دهید.
چه مدت باید صبر کنیم تا شیرخوار آروغ بزند؟
برای آروغ گرفتن نوزاد باید حداکثر 20 دقیقه بعد از پایان شیردهی صبر کنیم. بهتر است قبل از این مدت شیرخوار را نخوابانید. بهتر است او را سردوش بگذارید یا اگر واقعا سرتان شلوغ است برای چند دقیقه ای او را به شکم بخوابانید. البته در این حالت باید مراقب او باشید.
آیا آروغ نزدن مشکلی پیش می آورد؟
خیر. اگر شیرخوار شما بعد از شیرخوردن آروغ نزد به این معنی است که هوای زیادی در معده اش جمع نشده است. البته بهتر است قبل از خواباندن او بعد از شیرخوردن کمی او را سردوش خود نگه دارید.
نکات مهم ولی ساده در مورد آروغ زدن نوزاد:
- بهتر است تعداد دفعاتی که نوزاد در روز نیاز به آروغ زدن دارد را بدانید.
- اگر کودکتان در طول آروغ زدن گریه شدید می کند حتما گرسنه است بهتر است شیردهی او را ادامه دهید.
- سعی کنید هر ۶۰ الی ۹۰ میلی لیتر شیری که به نوزاد می دهید یک بار آروغش را بگیرید.
مالش آرام پشت نوزاد در هنگام آروغ گرفتن، موجب تسریع کار میشود.
- اگر کودک شما همراه با گاز مقدار زیادی تف از دهان خارج می کند یعنی مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) است در این شرایط سعی کنید هر ۵ دقیقه یکبار در خلال شیردهی آروغ او را بگیرید.
- در ۶ ماه اول زندگی کودک پس از شیردهی برای جلوگیری از بالا آمدن شیر ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کودک را در حالت نشسته قرار دهید. پس از بزرگ شدن نوزاد کم کم آروغ زدن های او کم می شود هیچ جای نگرانی نیست این معمولا به این دلیل است که کودک یاد گرفته که چگونه غذا بخورد به همین دلیل میزان هوای کمتری را در طی تغذیه خود می بلعد.
- نوزادان مبتلا به کولیک ( کودکی که ۳ ساعت یا بیشتر در روز گریه می کند) مقدار هوای بیشتری را در طی فرآیند گریه می بلعد این می تواند کودک را بیشتر ناراحت کند.
- اگر نوزاد آرام و راحت است، نیازی نیست او را مجبور به آروغ زدن کنید.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید