تا نخوانندت، مرو از هیچ در
روزی رسول خدا(ص) به حضرت علی(ع) فرمود: «یا علی! هشت نفرند که اگر اهانت شوند تنها باید خودشان را سرزنش کنند: اول آنکه بدون دعوت به یک مهمانی میرود...» چه زیبا سروده است که «هرکه ناخوانده درآید، خجل آید بیرون» البته همه اینها باعث نمیشود که حرمت مهمان ناخوانده را حفظ نکنیم و گرامیاش نداریم که درهرحال مهمان است و تکریمش واجب. رسول اکرم(ص) فرمودهاند که هر که به خدا و روز قیامت ایمان دارد باید مهمانش را گرامی دارد؛
بیجهت دعوت دیگران را رد نکنید.
امام صادق(ع) فرمودهاند: یکی از حقوق برادر مؤمن بر برادر مؤمنش این است که دعوت او را اجابت کند و دراینباره در قیامت از او سؤال میشود.
مهمان نا خوانده
پیامبر(ص) فرمودهاند «هرگاه برادرت پیش تو آمد [بدون آنکه تو دعوتش کنی] آنچه داری، برایش بیاور، و هرگاه خود دعوتش کردی برایش تدارک ببین.»
نکاتی برای مهمان داری از زبان ائمه
1.امام صادق(ع) فرمودهاند: «هیچوقت به برادرت که مهمان توست نگو: امروز چیزی خوردهای؟ [بلکه بدون آنکه از او بپرسی، پذیراییاش کن.]»
2.چهقدر خوب است که میزبان با مهمانش غذا بخورد. اینطور، غذا راحت از گلوی مهمان پایین میرود. رسول خدا(ص) فرمودهاند «هر که دوست دارد خدا و پیامبرش دوستش داشته باشند همراه مهمان خود غذا بخورد.»
3. از مهمانتان کار نکشید که جالب نیست. نقل است که برای امام رضا(ع) مهمانی رسید و ساعاتی از شب با او نشسته و برای او سخن گفت. ناگاه چراغ منزل خراب شد. مرد مهمان دست برد تا چراغ را درست کند. امام اجازه ندادند و فرمودند: ما قومی هستیم که از مهمان خود کار نمیکشیم.
4. میزبان دست از وسط غذا خوردنتان اگر غذا بکشد شما باشید چه کاری و چه فکری میکنید؟ نقل است که پیامبر(ص) همراه مهمان غذا میخورد و دست از سفره نمیکشید تا آنکه مهمان کنار رود.
بازم تشریف بیارین؛ بودین حالا
شایسته است که مهمان را موقع رفتن بدرقه کنند. رسول اکرم(ص) دراینباره فرمودهاند «یکی از حقوق مهمان این است که او را تا دم در خانهات همراهی کنی.» بههرحال مهمانتان را تا میتوانید تحویل بگیرید. امام صادق(ع) فرمودهاند «وقتی برای شما مهمانی رسید، در هنگام ورود، او را در پیاده کردن اسباب و وسایلش کمک کنید و وقتی خواست برگردد به او کمک نکنید چون این کار از پستی انسان است و زاد و توشهاش را آماده کنید که نوعی سخاوت است.»
نکتهای برای مهمانان :
روزه ای ؟
ثواب اجابت دعوت برادر دینی بیشتر از روزه مستحبی است. از همینرو ائمه(علیهمالسلام) دستور دادهاند «وقتی برای مهمانی دعوت شدید، روزه نگیرید و اگر روزه بودید، بدون اینکه به میزبان خود بگویید روزه هستم، روزه خود را بخورید و دعوت برادر دینی خود را رد نکنید تا هم ثواب روزه نصیب شما شود و هم ثواب مهمانی.» الحق که بهتر از این نمیشود..
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید