بر خلاف گذشته که تخم مرغ به عنوان يک ماده غذايي نامناسب تلقي ميشد امروزه متخصصان معتقدند که اين "بيضي خوشمزه" ارزش غذايي زيادي دارد و بطور کلي تخم مرغ براي سلامتي بدن بسيار مفيد است.
ولي در عين حال توصيه مي کنيم تخم مرغ را به صورت کامل مصرف کنيد زيرا 90 درصد کلسيم و آهن آن در زردهي آن و نصف پروتئينهاي آن در سفيده ميباشد.
اگر علاقهي چنداني به تخم مرغ نداريد و اين مادهي غذايي را از برنامهي غذاييتان حذف کردهايد اين 5 دليل تلنگري خواهد بود تا نظرتان راجع به آن عوض شود.
1. تخم مرغ سرشار از ويتامين است
همين تخم مرغ کوچک حاوي ويتامينهاي ضروري متفاوتي است که براي سلامت بدن لازم هستند از قبيل:
ويتامين B2 که باعث ميشود بدن مواد غذايي را به انرژي تبديل کند.
ويتامين B12 که براي توليد گلبولهاي قرمز ضروري است.
ويتامين A يا همان رتينول که قوهي بينايي را تقويت ميکند.
ويتامين E که با راديکالهاي آزاد مبارزه ميکند. راديکالهاي آزاد به سلولها و بافتهاي بدن آسيب ميزند که دليل اصلي ابتلا به سرطان است. بايد بدانيد که ويتامين A و B2 همچنين براي رشد مفيدند. حتماً به کودکانتان تخم مرغ بدهيد. مصرف تخم مرغ براي رشد آنها بسيار مفيد است.
2. تخم مرغ هميار لاغري است
حتماً تعجب کرديد؟ تخم مرغ را چه به لاغري؟ بدون شک پيش از اين بارها شنيدهايد که تخم مرغ باعث چاقي ميشود يا براي سلامتي مضر است. اما بايد بدانيد که نتايج پژوهشي که در Rochester Center for Obesity Research انجام شده نشان ميدهد مصرف تخم مرغ براي صبحانه باعث ميشود که 400 کالري کمتري دريافت کنيد.
اين ميزان کاهش کالري به اين معني است که در ماه 1.3 کيلو گرم وزن کم ميکنيد.
احتمالاً دليل اين مسئله اين است که تخم مرغ احساس سيري طولاني مدتي توليد ميکند و بعد از خوردن آن شما نيازي به مصرف ميان وعده احساس نخواهيد کرد.
درست است که تخم مرغ حاوي کلسترول است اما هيچ دليل قانع کنندهاي وجود ندارد که تخم مرغ ميزان کلسترول خون را افزايش ميدهد.
3. تخم مرغ سرشار از مواد معدني ضروري است
تخم مرغ سرشار از آهن، روي و فسفر است که بدن به آنها نياز فراواني دارد. خانمها بعد از عادت ماهيانه اين مواد معدني را از دست ميدهند و بايد آن را جبران کنند در غير اينصورت کمبود اين مواد باعث ايجاد احساس خستگي در آنها شده و زود رنج و پرخاشگر ميشوند.
محققان دانشگاه Caroline du Nord فرانسه مشاهده کرده اند که يکي از ترکيبات زردهي تخم مرغ به نام کولين choline احتمال ابتلا به سرطان سينه را به ميزان 24 درصد کاهش ميدهد. روي يا همان زينک يکي از عناصر ضروري است که سلامت سيستم ايمني بدن را تضمين ميکند و باعث ميشود بدن مواد غذايي مصرفي را به انرژي تبديل کند. فسفر يک نقش کليدي در تأمين سلامت استخوانها و دندانها ايفا ميکند.
علاوه بر اين تخم مرغ حاوي يد نيز هست که براي هورمونهاي تيروئيد حياتي محسوب ميشود و سلنيوم موجود در آن، آنتي اکسيداني است که در مقابله با سرطان موثر عمل ميکند.
4. تخم مرغ کالري کم و پروتئين خوبي دارد
يک عدد تخم مرغ متوسط 70 تا 85 کالري و 6.5 گرم پروتئين دارد. سه عدد تخم مرغ (210 تا 225 کالري) حاوي 19.5 گرم پروتئين است. زنان به طور متوسط روزانه به 50 گرم پروتئين نياز دارند.
يعني اينکه 3 عدد تخم مرغ نيمي از نيازهاي روزانهي آنها را تأمين ميکند. البته توجه داشته باشيد که نياز به پروتئين در افراد مختلف با توجه به وزن و ميزان فعاليتهاي روزانهي آنها متفاوت است و لازم نيست همه نيازهاي يک فرد به پروتئين فقط با يک ماده غذايي تامين شود. توصيه ميکنيم براي شناخت ميزان نيازتان با پزشک مشورت کنيد.
يک بشقاب املت با 3 عدد تخم مرغ به همراه نان کافي است تا چندين ساعت احساس سيري کرده و نيازي به خوردن غذا احساس نکنيد.
5. تخم مرغ با سرطان سينه مقابله ميکند
نتايج پژوهشي که در سال 2003 در دانشگاه هاروارد انگليس انجام شد نشان ميدهد نوجواناني که روزانه 3 عدد تخم مرغ مصرف ميکنند در سنين بزرگسالي کمتر به سرطان سينه مبتلا ميشوند.
در سال 2005 پژوهشهاي ديگري انجام شد و محققان ثابت کردند زناني که در هفته 6 عدد تخم مرغ ميخورند 44 درصد کمتر از زناني که در هفته 2 عدد يا کمتر تخم مرغ ميخورند به سرطان سينه مبتلا ميشوند.
در آوريل سال 2008، محققان دانشگاه Caroline du Nord فرانسه مشاهده کردند که يکي از ترکيبات زردهي تخم مرغ به نام کولين choline احتمال ابتلا به سرطان سينه را به ميزان 24 درصد کاهش ميدهد. مصرف دو عدد تخم مرغ براي صبحانه نصف نياز روزانهي بدن را به اين ماده تأمين ميکند
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید