رئيس دانشکده روانشناسي دانشگاه تهران:
عامل40 درصد از معلوليتها در کشور ژنتيک است، گفت: ازدواج فاميلي عامل اصلي بروز اختلالات ژنتيکي در کشور است.
اراک بالاترين ميزان ازدواج فاميلي در کشور را دارد و براساس آمار، ابتلا به ناشنوايي در شمال کشور و نابينايي در جنوب و جنوبغرب کشور بيشتر است.
وي اضافه کرد:اختلالات ژنتيکي فرزندان در ازدواجهاي مادر محور بيشتر از ازدواجهاي پدر محور است.
رئيس دانشکده روانشناسي دانشگاه تهران با بيان اينکه 14 درصد از معلوليتها نيز در زمان تولد ايجاد ميشود، گفت:بايد با کاهش استرس زمان تولد مادر و توجه به نياز 4 برابر نوزاد به اکسيژن از اين گونه معلوليتها که ريشهاي متفاوت از بيماريهاي ژنتيک دارد پيشگيري کرد.
وي افزود: بايد اجراي طرح غربالگري سنجش سلامت کودکان از 6 سال (بدو ورود به دبستان) به 4 سال کاهش يابد و سپس به دو سال و زمان تولد برسد.
رئيس سازمان نظام روانشناسي با قدرداني از مصوبه دولت درباره مشاوره ژنتيک پيش از ازدواج گفت: اين سازمان با سازمان ملي جوانان براي ارائه اين گونه خدمات مشاورهاي همکاري ميکند.
اين همايش با تلاش سازمان آموزش و پرورش استثنايي و همکاري سازمان بهزيستي، دانشگاه علوم پزشکي ايران، پژوهشکده کودکان استثنايي و دانشگاه تهران در تهران برگزار شد.
در اين همايش دو روزه 20 مقاله به صورت سخنراني و 20 مقاله ديگر نيز به صورت پوستر ارائه شد. اين همايش با موضوعهاي سببشناسي معلوليت، لزوم مباني حقوقي و قانوني در پيشگيري از معلوليتها، تأثير شرايط زيست محيطي در بروز معلوليتها و ميزان تأثيرگذاري همکاري سازمانها براي مداخله به هنگام در پيشگيري و کاهش عوارض معلوليتها برگزار شد.
تعامل بيشتر مراکز اجرايي و پژوهشي، جلب توجه جامعه به پيشگيري از معلوليتها همچنين دسترسي به تازهترين يافتههاي پژوهشي در پيشگيري از معلوليتها و تبادل تجربيات در اين زمينه از جمله اهداف اين همايش بود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید