بسیاری از حرفها و خبرها با خود هشدارهایی جدی دارند
بهکوشش نیلوفر زیرانپور
اول آرامش بعد خواب
خیلیها خوابیدن را راهحلی برای رسیدن به آرامش میدانند، اما ما به شما توصیه میکنیم که اگر عصبی یا غمگین هستید بیدار بمانید. خواب، رهایی و خلاص شدن از احساسات منفی و عصبانیت را دشوارتر میکند. محققان میگویند این احساسات در طول مدت خواب، در سراسر مغز انسان منتشر خواهد شد؛ پس ابتدا آرامش خود را به دست آورید و سپس به خواب بروید.
نابودکننده غریزه مادری
حتماً میدانید که سرب دارند و سرطانزا هستند و بسیاری خطرات دیگر، اما به احتمال بسیار نمیدانستید که مصرف لوازمآرایشی و بهداشتی بر زنان باردار ضررهای بیشتری دارند؛ چون حاوی یک ماده شیمیایی هستند که بر غرایز و عواطف مادری تأثیر میگذارد و باعث میشود که مادر نتواند نیازهای کودکش را بهطور کامل رفع کند. باید خطرات این مواد خوشرنگ و بو را جدی بگیریم.
دنداندرد و سکته قلبی
تابهحال برایتان اتفاق افتاده که بیدلیل دنداندرد بگیرید؟ اگر چنین تجربهای دارید، مراقب باشید چون درد گرفتن دندانها بدون هیچگونه علتی، میتواند نشانه اولیه سکته قلبی بهویژه در سنین میانسالی و سالمندی باشد. افرادی که دچار دنداندردهای مکرر میشوند و این درد آنها به قسمتهای مختلف فک سرایت میکند بهویژه افرادی که در سنین پس از 45 سالگی هستند، باید بهموقع به دندانپزشک مراجعه کنند. چون خطر سکته بیخ گوش آنهاست.
دزدی به سبک جدید
مارک زاکربرگ (مدیر فیسبوک) میگوید «وقتی شما از گوشیهای هوشمند استفاده میکنید، بدانید در یک اتاق شیشهای زندگی میکنید. در نتیجه چیزی را که از دیده شدنش خجالت میکشید در گوشیتان نگهداری نکنید، چون اطلاعاتی که از آن استفاده میکنید، ممکن است روزی در زندگیتان آشکار شود.»
استاندارد امنیت جهانی در فضای مجازی 10 واحد دارد و زمانی که شما از گوشیهای همراه هوشمند با سیمکارت، اینترنت و نصب اپلیکیشن شبکهها استفاده میکنید 9 واحد از 10 واحد استاندارد امنیت را از دست دادهاید؛ پس مراقب اطلاعاتی که فاش میکنید باشید.
کرنومتر مرگ در 150 ثانیه
آیا میدانستید وابستگی و اعتیاد به قلیان، دو برابر بیشتر از هروئین است؟ آمارها میگوید هر دو و نیم دقیقه، یک نفر پای بساط قلیان مینشیند که 70 درصد از این میزان برای نخستین بار و در زیر 17 سالگی رخ میدهد. «تا میتوانید از قلیان دوری کنید.» این یک هشدار کلیشهای نیست؛ چون برخلاف ظاهر بیخطر قلیان، ضریب ابتلا به سرطان در آن 46 برابر سیگار است.
تعادل، تعادل!
ماهی فسفر دارد، این اولین فایده ماهی است که به ذهن خیلیها میرسد. با اینکه استفاده از ماهی برای سلامتی بسیار ضروری است اما تعادل در مصرف نیز شرط است. تحقیقات جدید نشان داد مصرف بیرویه ماهی باعث ایجاد اختلال در آنزیمهای کبد، روده و پانکراس شده و باعث بروز اختلالات مغزی در کودکان میشود. محققان فرانسوی در آزمایشهایشان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف زیاد گوشت ماهی نهتنها برای بدن مفید نیست بلکه مضر هم هست.
پس اندازه نگهدار که اندازه نکوست...!
جوانهای پیر
سفید شدن تارهای مو قبل از چهلسالگی همیشه نشانه تجربه نیست. سفید شدن زودرس بیش از 50 درصد موها قبل از 40 سالگی ممکن است در اثر ابتلا به دیابت بروز کند. همچنین ریزش موهای سر و بهویژه کمپشت شدن حجم موهای ابرو ممکن است نشانهای از نارسایی تیروئید باشد که با انجام آزمایش، قابلتشخیص است. پس تغییرات کوچک بدنتان را با دقت زیر نظر بگیرید.
تیری در قفسه سینه
شاید شما هم این درد ناگهانی کوتاه و گذرا را تجربه کرده باشید، همهچیز با تیر کشیدن قفسه سینه شروع میشود، اما این عارضه در مردان خطرناکتر است. درد گذرای قفسه سینه در مردان که بهطور ناگهانی ظاهر میشود و بهسرعت از بین میرود، میتواند نشاندهنده سوءهاضمه یا خطر حمله قلبی باشد، حتی اگر مدتزمان این درد بسیار کوتاه باشد، خطر آن را نباید نادیده گرفت. حکایت فلفل نبین چه ریزه است...!
قاتل خانگی
شنیده بودیم که مصرف نوشابه پوکی استخوان، چاقی، دیابت و پوسیدگی میآورد، اما نمیدانستیم میتواند قاتل کلیههایمان هم باشد. پژوهشگران با بررسی حدود هزار نفر اعلام کردند: نوشیدن نوشابه سیاه، احتمال ابتلا به بیماری کلیه را دو برابر میکند. به گفته محققان، اسید فسفریک موجود در نوشابههای تیرهرنگ که طعم کولا را ایجاد میکند، باعث تسریع تشکیل سنگهای کلیه و بیماری در این عضو میشود.
حالا هی به همدیگر نوشابه تعارف کنیم!
آبی پر از نیترات
جوشاندن آب سرد شده کتری یکی از کارهای معمول روزانه خانمهاست، اما شاید خیلیها ندانند این کار میتواند زیانبار باشد چون در آب چندبار جوشیده شده غلظت نیترات بیشتر میشود و سلامت مصرفکننده را به خطر میاندازد. اگر نیترات در غلظت زیاد و بهدفعات در معرض حرارت بالا قرار گیرد، ترکیبات آن کاملاً تغییر یافته و به نیتروزامین تبدیل میشود که حتی میتواند سرطانزا باشد.
کشتارهای قرونوسطی
_گلو درد داری؟
- هر هشت ساعت یه آموکسیسیلین بنداز بالا
مصرف خودسرانه دارو بهخصوص آنتیبیوتیکها معضلی است که همواره جامعه ما به آن دچار بوده است؛ درحالیکه با خوردن گسترده این نوع داروها مقاومتهای میکروبی از بین میرود و در آینده، افراد با میکروارگانیسمهایی مواجه میشوند که امکان از بین بردن آنها با هیچ دارویی وجود نخواهد داشت. ادامه این روند، یعنی مواجه شدن با مرگ ومیرهای فراوان، مساوی کشتارهای وسیع دوران قرونوسطی!
دیرخوابی کودکی، چاقی نوجوانی
زود خوابیدن و زود برخاستن که سالهاست از سبک زندگی ما رخت بربسته، تأثیر بسیاری بر سلامت ما و فرزندانمان دارد. آخرین نمونهاش هشدار محققان است که گفتهاند: یکی از مهمترین دلایل چاقی و اضافهوزن نوجوانان، دیر خوابیدن آنان در دوران کودکی است. این مطالعه 15 ساله با بررسی 977 شرکتکننده متولد شده در سال 1991 نشان میدهد، زود خوابیدن میتواند به میزان قابلتوجهی از چاقی و اضافهوزن در نوجوانی جلوگیری کند.
همراه خطرناک
ما عادت کردهایم که برخی خوراکیها را همراه هم بخوریم و اصطلاحاً میگوییم مزه هم را کامل میکنند، اما باید دانست که هر چیز خوشمزه و هر عادتی مفید نیست؛ برای مثال خیار و گوجهفرنگی با یکدیگر سازگار نیستند و هنگامیکه این دو ماده غذایی به معده برسند، ترشح اسید میکنند. مصرف میوه نیز بلافاصله پس از غذا میتواند باعث بازگشت اسید معده به مری و برخی مشکلات دیگر گوارشی شود. از طرفی مصرف موز همراه با شیر (شیرموز محبوب ما) روند گوارش را کند میکند. سبزیها و پنیر هم یکی دیگر از ترکیبات ممنوعه هستند چون نتیجهای جز نفخ ندارند.
این واکسن را تزریق نکنید
با افزایش امکان آنفولانزا بازار تزریق واکسن این بیماری هم روزبهروز داغتر میشود، اما آیا میدانستید تزریق این واکسن برای همه افراد جامعه شیوهای نادرست است؟ واکسنهای موجود فقط در مواردی که سیستم ایمنی فرد بهدلیل بیماری و یا بالا رفتن سن قادر به مقابله با ویروسهای خطرناک بیماری نباشد، مفید است. همچنین تزریق این واکسن برای جلوگیری از سرماخوردگی در افراد عادی تأثیر ویژهای نداشته بلکه بیشتر برای طیف خاصی از آنفلوانزاها بوده و در کودکان، بیماران و افراد بالای 65 سال توصیه میشود. بهنظر ما برای رویارویی با سرماخوردگی، به همان عسل و آویشن و شلغم و لیموشیرین پناه ببرید، بهتر است.
بیماری کشنده قرن
چه کسی است که انکار میکند روابط آدمهای زمانه ما با یکدیگر اندک، سرد و حسابگرانه شده است؟ نتیجه آخرین تحقیقات نشان میدهد «تنهایی» در قرن 21 میتواند بیماری کُشندهای باشد؛ زیرا با انواع بیماریهای قلبی، بیخوابی و افسردگی ارتباط مستقیم دارد و پیشبینی میشود که درصد مرگ زودرسِ ناشی از تنهایی، بهمراتب از چاقی هم بیشتر باشد. این روزها شاید مردم از سرخک و آبله و... هلاک نشوند اما از تنهایی چرا.
بایدونبایدهای مصرف روغن
روغن یکی از اصلیترین مواد غذایی مصرفی خانوار است، اما باید بدانیم که دمای روغن در حین سرخ کردن نباید از ۱۸۰ درجه تجاوز کند. همچنین دمای بسیار پایین هم مناسب نیست. غذاهای سرخ شده در دمای خیلی پایین چربی زیادی دارند چون روغن در مدت طولانی جذب غذا میشود. روغن باید بهآرامی و بهدور از حرارت دادن زیاد گرم شود. همچنین باید مراقب بود هیچگاه روغن سالم و مصرف نشده با روغن مصرفی مخلوط نشود.
لاغری با قارچ
این روزها که بازار رژیمهای لاغری داغ است، هر خوراکی که به کاهش وزن کمک کند، مورد استقبال قرار میگیرد. میگویند خوردن قارچ باعث لاغری میشود و بعضی به این امید هر روز آن را مصرف میکنند. عدهای هم خیال میکنند قارچ، پروتئین دارد و آن را جایگزین منابع اصلی پروتئین میکنند. حال آنکه این کار درست نیست و به تندرستیشان آسیب میرساند؛ چون میزان پروتئین قارچ بسیار کم است و نمیتواند پروتئین موردنیاز بدن را تأمین کند. از طرفی افرادی که معده ضعیفی دارند یا زنان باردار و شیرده و بیماران مبتلا به نقرس بهتر است قارچ نخورند. برای شستوشوی قارچ نیز بههیچوجه نباید برای مدتی طولانی آن را در آب قرار دهیم.
همه خوشمزهها که خوب نیستند!
یک اسفنج ترش
لیموعمانی ترش و خوشمزه که کامل پخته باشید، در قورمه و قیمه طرفداران زیادی دارد. اگر طرفدار این طعمدهنده هستید بدانید این ماده، همانند اسفنج عمل کرده و مواد زائد و مضر غذای در حال طبخ را به خودش جذب میکند. لیموعمانی بیشترین موادی که جذب میکند چربیها و اسیدهای چرب هستند، پس از امروز با این ماده ترش پخته شده خداحافظی کنید؛ به این معنی که آن را در غذا بیندازید اما نخوریدش!
آب پز و دیگر هیچ
دیگر آنقدر از رسانههای مختلف درباره آسیبهای روغنهای جامد و مایع موجود در بازار شنیدهایم که به فکر افتادهایم تا این خوراکی مخوف را کمتر در زندگیمان مصرف کنیم. بعضیها گمان میکنند غذاهای تنوری بهترین راه برای خط زدن روغن است، اما غافلاند که حرارت بیش از حد در طبخ غذاهای تنوری مانند غذاهای سرخکردنی، بدن را مستعد ابتلا به بسیاری از بیماریها و عوارض میکند.
تحقیقات نشان میدهد در حرارت بالا بسیاری از مواد مضر فعال شده و با ایجاد جهشهایی به دی. ان.ای سلولها آسیب میرسانند، پس برای پرهیز از عوارض بعدی تا حد امکان از غذاهای بخارپز یا پخته شده استفاده کنیم و سرخ و تنوری کردن در حرارت بالا را از شیوه معمول خود حذف کنیم.
همون آبپز بهتره مادرجون...!
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید