اعتماد به نفس انگيزه لازم براي شروع و ادامه کار را به شخص مي دهد و همواره توانا بودن در انجام کار مورد نظر را به شخص گوشزد مي کند. اعتماد به نفس يک لازمه اساسي براي زندگي بدون استرس و آرامش است. اعتماد به نفس از اساسي ترين عوامل در رشد
شخصيت افراد و کسب موفقيت هاي زندگي انسانهاست داشتن اعتماد به نفس و مجهز بودن به مهارتهاي زندگي بدون ترديد پيشرفتهاي تحصيلي و کارآمدي بيشتري را به ارمغان مي آورد چه بسا بسياري از شکست هاي شما محصول اعتماد به نفس و حقارتي است که در وجودتان به سر مي برد.
با توجه به اينکه اعتماد به نفس معمولا يکي از خصوصيات افراد حرفه اي به شمار مي رود مسئله اي که مطرح مي شود اين است که چگونه مي توان به طور واقعي اعتماد به نفس را ايجاد کرد.
خود را تشويق کنيد: به خاطر کوچکترين کار خوبي که انجام مي دهيد خود را ستايش و تشويق کنيد، شما عادت کرده ايد براي کارهاي بد و نادرست خود هزاران بار خود را سرزنش کنيد اما يک بار هم خود را شايسته عشق و ستايش ندانسته ايد. هيچ کدام از کارهاي مثبت خود را کوچک و بي اهميت تلقي نکنيد.
خود ار سرزنش نکنيد: پيامد احساس گناه که نقش اصلي را در از بين بردن اعتماد به نفس بازي مي کند سرزنش خود است، سرزنش خود يک برخورد بسيار خشن و ناملايم با خود است، غصه خوردن، غذا نخوردن، عصباني شدن و … از جمله برخوردهاي خشن با خود مي باشد.
تبديل اهداف بزرگ و کوتاه مدت به اهداف کوچک و بلند مدت: ضمن کم کردن انتظارتان از خود براي اهداف خود برنامه ريزي کنيد اهداف بزرگ و کوتاه مدت سبب اضطراب، تنش عصبي و مانعي براي دستيابي به هدف خواهد شد.
خود را به ديگران وابسته نکنيد: يکي از نشانه هاي افراد داراي اعتماد به نفس ضعيف وابستگي در زندگي به خصوص در امور شغلي، تحصيلي و … مي باشد به گونه اي که بدون حضور شخص ديگر قادر به ادامه فعاليت خود نمي باشد افراد داراي اعتماد به نفس پايين مدام در حال نظرخواهي و پيروي از ديگران مي باشند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید