زنده با عشق قرآن
ننه گلی را همه میشناسند، او پیرزنی 91 ساله است که تا امروز نه آلزایمر را تجربه کرده، نه درد پا و کمر را و نه حتی برای دیدن و خواندن کتابهای موردعلاقهاش از عینک استفاده میکند. او روزش را با دو کتاب میگذارند؛ مفاتیح و قرآن. قرآن خواندنهای ننه شبیه هیچکس نیست. به خانه کاهگلی و محقر او فرشتگان رفتوآمد دارند. ننه روزی هشت یا نه جز قرآن تلاوت میکند؛ تلاوتی همراه توجه به معنا. پای صحبتهایش که مینشینی، میبینی آگاه است و باهوش و باایمان. میگوید: همهچیزم را مدیون قرآن هستم.
****************************
لعبتی لایق گوهرشاد
بعضیها لذت کار خیر که میرود زیر دندانشان تمام توان و همه مهارت و تخصصشان را وقف میکنند؛ آنهایی که باخدا معامله کردهاند و میدانند دعاهای خیر بندگان خدا عرش را زیرورو میکند و زندگیشان را بهشتی. «لعبت گرانپایه» یکی از این آدمهاست. او با انجام ۵۴ هزار ویزیت و ۱۵۰۰ جراحی رایگان در مناطق محروم، جایزه جهانی گوهرشاد را از آن خود کرد. جایزه جهانی گوهرشاد به ۱۰ بانوی برگزیده کشورهای اسلامی در حوزههای مختلف اهدا میشود که فعالیتهای خیرخواهانه انجام میدهند.
****************************
من میتوانم
خیلی از ما انسانهایی که از هیچ محدودیت جسمی و روحی رنج نمیبریم و به قول قدیمیها، چهارستون بدنمان سالم و بینقص است مدام گله میکنیم و از انجام برخی از کارها سر باز میزنیم، اما فاطمه حمامی، نقاش با استعداد کشورمان پس از نقاشی چهره علی دایی، این بار چهره کریستیانو رونالدو، فوقستاره دنیای فوتبال را به تصویر کشیده است. فاطمه حمامی دختر جوان اهل کاشان است که هنگام تولد، اکسیژن به مغزش نرسیده و دچار معلولیت شدید جسمی شده است. او همواره گفته است که معلول کسی است که نمیتواند لحظهها را ثبت کند. او معلولیت را یک محدودیت نمیداند و این را ثابت کرده است.
****************************
مامای سربازان امام زمان(عج)
در روزهای که بعضی از پزشکان با گرفتن پول، تاریخ زایمان را عقب و جلو میکنند تا نوزاد در یک تاریخ «رند» به دنیا بیاید خانم دکتر طاهره لباف مراجعینش را جور دیگری ویزیت میکند. او نهفقط یک پزشک بلکه در مقام اول یک مادر دلسوز است. از راهنمایی انتخاب یک اسم مناسب و اسلامی برای نوزاد تا گفتن اذان در گوشهای نوزاد تازه متولد شده، خانم لباف را از پزشکان دیگر متمایز میکند. او کام نوزادانش را با تربت امام حسین باز میکند و آرزو دارد همهشان سربازانی برای قائم آل محمد(عج) باشند.
****************************
نابینای توانمند
تصویری که از نام «معلول» به ذهن میرسد یک فرد ناتوان است که برای انجام همه امور روزمرهاش به دیگران نیاز دارد. موفق نیست. خوشبخت نیست و شاید از ما عقبتر است، اما مسیح علایی اولین مجری رسانه ملی است که توانسته باوجود نابینایی اجرای یک برنامه تلویزیونی را بر عهده بگیرد، آنهم برنامهای در حوزه معلولان که خانم مجری خودش از جنس آنهاست. او متولد 22 مهر سال 57 در تهران است و در تمام دورههای تحصیل در دانشگاه با معدل ممتاز فارغالتحصیل شده است.
****************************
نقاش خودآموخته
شاید آن روز که قلمبهدست گرفت و حرفهای دلش را با زبان تصویر روی دیوار خانهاش نقاشی کرد، کسی فکر نمیکرد زنی سالخورده از یکی از روستاهای شمال ایران، به چهرهای جهانی تبدیل شود. مکرمه قنبری معروف به «ننه مکرمه» در سال 1307 در شهرستان بابل متولد شد. او تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی هم نگذرانده بود. ننه در 67 سالگی نقاشی را شروع کرد؛ سنی که شاید برای خیلیها تداعی پیری و ازکارافتادگی باشد. او در سال ۲۰۰۱ برای برپایی نمایشگاهش به اروپا سفر کرد و بهعنوان «زن سال سوئد» برگزیده شد و حتی بهعنوان بانوی نقاش سال از طرف بنیاد پژوهشهای زنان آمریکا انتخاب شد.
****************************
مامانپز
برای اینکه همیشه حسرت خوردن یک غذایی مادرانه در دلش نماند ایدهای را در سر پرورش داد! تبسم لطیفی متولد اسفندماه سال 1364 کارشناس مهندسی برق و فارغالتحصیل MBA از شریف است. این بانوی جوان خرمآبادی توانسته در کمتر از دو سال با ایده جالب «مامان پز» هم برای خودش کاری دستوپا کند، هم بانوان بسیاری را صاحب شغل و درآمد کند و هم غذای خوب و سالم خانگی را به دست مردم برساند. تبسم میگوید: «اگر قرار باشد تا ابد و از ترس کپی شدن ایده، آن را در قلبت و برای خودت نگه داری، هیچگاه ایدههای شما رنگ واقعیت به خود نمیگیرند.»
****************************
زنی از قرآنآباد
از کودکی با عشق به قرآن بزرگ شده است. اصلاً روستایشان را بهجای محمدآباد به اسم قرآنآباد میشناسند. اعظم محمدی که خودش متولد سال 1366 است از 9 سالگی حفظ قرآن را آغاز کرده و حالا از قاریان و حافظان شناخته شده است.
یکی از نقطههای روشن زندگی او وقتی است که متوجه میشود روستای نورآباد به یک معلم آقا و یک معلم خانم نیاز دارد. خانم محمدی و همسرش تصمیم میگیرند تا زندگی راحت و امکانات و برنامههای شهر را رها کنند و برای آموزش و توسعه قرآن به روستای نورآباد بروند. حالا آنها بعد از دو سال زحمت مداوم، از مردم بیسواد نورآباد 20 حافظ کل و چندین حافظ چند جزء قرآن تربیت کردهاند.
****************************
بانوی امین اسلام
در 15 سالگی عروس شد و در سن بسیار کم، بارداری را تجربه کرد، اما خیلی زود فرزندانش را از دست داد، نه یک جگرگوشه، بلکه 7 فرزندش را، زنی که با قلب مالامال اندوه میگفت «راضیام به رضایش، امتحان الهی بوده است.» خیلیهایمان او را نمیشناسیم، یک بانوی ایرانی از دیار اصفهان که از چهارسالگی راهی مکتب شد و تمام عمرش را وقف دین و علمآموزی کرد. نامش سیده نصرت بود؛ سیدهای که سالها بعد به بانو امین مشهور شد و در چهلسالگی به دنبال سالها تلاش شبانهروزی به درجه اجتهاد رسید. بانو امین یکی از بهترین و کاملترین و ناشناختهترین الگوها برای زن مسلمان است.
****************************
آتش به اختیار واقعی
میگوید «رهبر به اقتصاد مقاومتی تأکید کردند و من همیشه این دغدغه را با خود داشتم. شهریورماه که میخواستم برای سال تحصیلی پسرم لوازمالتحریر بخرم نگران بودم که چهطور تمام وسایل را ایرانی تهیه کنم. بعد از خرید وسایل به ذهنم رسید چرا این محصولات در اختیار بچههای دیگر نباشد؟» فاطمه دیدری مطلق یک بانوی انقلابی و ولایتمدار است که با وجود سه فرزند زحمت راهاندازی اولین فروشگاه کاملاً ایرانی را به جان خریده است. او حتی به سود این کار هم فکر نمیکند و میگوید: در خانه ایرانی بیشتر دنبال برکت هستیم تا ثروت!
****************************
خدایا حجاب میخواهم
این روزها که خیلی از زنان ایرانی خدعههای دشمن را باور کردهاند و به حجاب اجباری اعتراض میکنند، یک مجری محبوب مصری با جملاتی شگفتانگیز مخاطبانش را به فکر فرو برد. «بسمه وهبه» آرزویی بزرگ در سر دارد، وهبه از خدا میخواهد کمکش کند تا حجاب بر او آسان شود و آرزو میکند قبل از مرگش بتواند حجاب کامل را رعایت کند. او میگوید «فاطمه باش! راهت را ادامه بده و مطمئن باش حیا، احساس و قرآن همراه تو هستند.»
****************************
عروسکهای پرحرف اما بیزبان
عروسکها همان اندازه که زیبا و دلنشین هستند، میتوانند خطرناک یا سازنده باشند. عروسک، یک رسانه است و متأسفانه این روزها عروسکهای کودکانمان را غرب تولید میکند، اما یک مادر دغدغهمند با درست کردن عروسکهای اسلامی توجه خیلیها را به خود جلب کرده است. سیده زهرا موسویان با زبان عروسکها با بچهها حرف میزند. خانم موسویان عروسکهای دخترکان باحجاب، پسران مسجدی، طلبههای مهربان، پوریا ولی و... را میسازد و با عنوان «هدیهای از سوی مدافعان حرم» به دست کودکان میرساند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید