اسباب بازی ها گنجینه های کودکان هستند. به همین دلیل، باید در انتخاب آنها نهایت دقت و وسواس را به خرج دهید زیرا برخی از آنها می توانند برای کودک دلبندتان خطرناک باشند.
بد نیست بدانید سالانه کودکان زیادی در اثر جراحات ناشی از اسباب بازی های خود راهی بیمارستان می شوند و یک سوم از آنها زیر ۵ سال سن دارند.
به همین منظور بهتر است با مطالعه این مطلب دانش خود در مورد انتخاب صحیح اسباب بازی را بالا ببرید.
آیا اسباب بازی مناسب سن کودک شما هست؟
تقریبا همه اسباب بازی ها سن مناسب را روی جعبه خود درج کرده اند. این برچسب نخستین چیزی که هنگام انتخاب وسیله باید به آن توجه کنید. باید هنگام انتخاب اسباب بازی در مورد توانایی ها و میزان رشد کودک خود کاملا واقع گرا باشید. به طور مثال، اسباب بازی هایی که عناصر پرتابی دارند برای کودکان زیر ۴ سال مناسب نیستند. حتی تا شش سالگی نیز هنوز کودک قابلیت کنترل درست این وسایل را ندارد. یا مثلا اگر کودک سه ساله شما همه چیز را داخل دهان خود می برد، صبر کنید تا بزرگ تر شود و سپس اسباب بازی های کوچک برای او خریداری کنید.
وسایل بزرگ انتخاب کنید
تا زمانی که کودک به سن سه سالگی نرسیده است، باید وسایل بزرگ تر از دهان او برایش تهیه کنید تا خدایی نکرده دچار خفگی نشود. اگر می خواهید از بزرگی وسیله ای که قصد خرید دارید مطمئن شوید، آن را داخل لوله دستمال توالت امتحان کنید. اگر آن اسباب بازی داخل لوله رفت، وسیله بازی، مناسب خطرناک است.
آیا اسباب بازی بسیار سنگین است؟
اگر اسباب بازی بسیار سنگین باشد برای کودک خطر دارد زیرا ممکن است روی دست یا پای او بیفتد و موجب ایجاد جراحت شود.
به دنبال وسایلی باشید که اجزای آن کاملا به هم وصل شده اند
هنگام خرید عروسک یا حیوانات پشمالو مطمئن شوید که همه اجزای بدن آنها مثل دمشان کاملا به بدنه وصل است و به راحتی جدا نمی شود. در ضمن باید توجه داشته باشید که این عروسک ها دکمه، بند، روبان یا هر چیز دیگری که کودک بتواند آ
ن را بکشد و در دهان خود بگذارد، نداشته باشند. هنگام خرید توجه داشته باشید وسیله هیچ لبه تیز یا نقاشی و طرحی که خیلی زود پاک می شود، نداشته باشد.
آیا کودک آماده استفاده از این اسباب بازی هست؟
به طور مثال، برخی از والدین دوچرخه هایی بزرگ تر برای کودک خود می خرند تا چند سال بتواند سوار آن شود. این ترفند شاید به جیب شما کمک کند اما ممکن است به کودک آسیب برساند زیرا شاید قد و جثه کودک نرسد که به درستی دوچرخه خود را کنترل کند.
آیا اسباب بازی سالم است و شرایط درستی دارد؟
استفاده از اسباب بازی های برادر یا خواهر بزرگ تر یا خرید وسایل بازی از گوشه خیابان و دست فروش می تواند برای کودک خطرناک باشد. سعی کنید همه وسایل بازی – کهنه یا جدید – را از نظر دکمه، بند، باتری، دانه، روبان و قطعه های پلاستیکی چک کنید تا مطمئن شوید به راحتی جدا نمی شوند و کودک آنها را نمی بلعد.
آیا اسباب بازی سیم و کابل بلندتر از ۳۴ سانتیمتر دارد؟
سیم و کابل وسایل بازی خیلی راحت می تواند دور گردن کودک بپیچد و خدایی نکرده موجب خفگی او شود. هنگامی که کودک می تواند دست و پای خود را تکان دهد و اشیا را در دست بگیرد، هر وسیله سیم داری را از تخت او دور نگه دارید. مخصوصا خیلی حواستان به اسباب بازی های قدیمی باشد. به طور مثال، قبلا تلفن های اسباب بازی در فروشگاه ها بود که سیم طولانی داشتند اما خدا رو شکر اکنون موبایل های اسباب بازی جای آنها را گرفته اند.
آیا اسباب بازی آهن رباهای کوچک در خود دارد؟
آهن ربا یکی از خطرهای پنهان هر خانه به شمار می رود. اصولا در برخی از اسباب بازی ها از آهن رباهای کوچک استفاده می شود که بسیار خطرناک است زیرا ممکن است از داخل وسیله در بیاید و کودک آن را ببلعد. خوردن یک یا دو آهن ربای کوچک توسط کودک باعث مرگ او می شود. یا شاید در دیواره های روده قرار بگیرد و باعث انسداد، سوراخ شدن یا عفونت در روده کودک شود. آهن ربا را باید از دسترس کودکان زیر ۱۴ سال دور نگه داشت.
مراقب اسباب بازی های سمی باشید
هنگامی که یک اسباب بازی مطمئن و بی خطر یافتید، باید ببینید که آیا از مواد شیمیاییی سمی یا مضر ساخته نشده باشد. برای نرمی و دوام بیشتر پلاستیک به آن فتالات و پلاستیسایزر اضافه می کنند و این مواد در بیشتر اسباب بازی ها وجود دارند. کادمیوم، سرب، جیوه و آرسنیک دیگر مواد شیمیایی هستند که خیلی از عروسک ها، مجسمه ها، زیورآلات پلاستیکی و عروسک های پشمالو استفاده می شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید