استاد دانشگاه مشهد و مشاور در امر ازدواج گفت: دوستي قبل از ازدواج فاجعه است و به جاي ايجاد شناخت، تنها عاطفهها را گره ميزند.
فارس: استاد دانشگاه مشهد و مشاور در امر ازدواج گفت: دوستي قبل از ازدواج فاجعه است و به جاي ايجاد شناخت، تنها عاطفهها را گره ميزند.
حميد حبشي ظهر امروز در سمينار ازدواج و همسريابي در تالار عباسپور دانشگاه آزاد همدان اظهار داشت: دوستي قبل از ازدواج كمك زيادي براي به دست آوردن شناخت نكرده و تنها به گره زدن عاطفه منجر ميشود و در نهايت منجر به فاجعه ميشود.
وي افزود: انتخاب همسر شامل مراحل شناخت از خود، قابليت زوجين و مهارت است كه در بحث شناخت از خود بايد به اين نكته توجه كرد كه با آگاهي كامل از خود به سراغ يك ايده و فكر و روحيات جديد در ازدواج بايد رفت.
استاد دانشگاه مشهد از ازدواج به عنوان تصميمي تلخ يا شيرين ياد كرد و افزود: بسته به نوع برخورد با اين انتخاب عظيم، تلخي و شيريني آن ايجاد ميشود، با به دست آوردن قدرت و مهارتهاي لازم ازدواج شيرين شده و در غير اين صورت تمام توانمنديها در گودال زوجيت بلعيده خواهد شد.
وي با اشاره به نكات لازم براي كليد زدن درست ازدواج گفت: بايد اجزاي تصميمگيري را شناسايي كرده و قابليتهاي خود را براي ورود به اين حوزه سنجيد و نسبت به روشها و منشهاي اداره زندگي، آگاهي لازم را حاصل كرد.
وي در خصوص قابليت زوجين گفت: اين موضوع به اين معناست كه زوجين بايد بر رفتار خود مديريت داشته و انعطافپذيري مهمترين مشخصه اين خصوصيت است.
حبشي گفت: براي يك ازدواج موفق بايد طرح و برنامه تعيين كرد و اين لازمه داشتن معيار، انگيزه و گزينش درست در ازدواج است.
وي ادامه داد: در به دست آوردن شناخت نكاتي از جمله بازشناسي از خود و اينكه در ازدواج به دنبال چه هستيم، اهميت دارد و بعد ميتوان به دنبال اين بود كه مخاطب چه باشد.
حبشي مشخص بودن مسير حركت را براي دستيابي به شناخت ضروري دانست و افزود: افراد در ازدواج فقط انسها را ميفهمند در حاليكه كه بايد ابتدا منظور از ازدواج مشخص شود و سپس براي رسيدن به منظور طرحي ايجاد شود.
وي تصريح كرد: براي ازدواج مناسب لازم است بازشناسي از خود ايجاد شود و با معيارگذاري، شاخصها مشخص شود كه ميتواند شامل سن، ايمان، وضع اقتصادي، زيبايي و ساير موارد باشد.
استاد دانشگاه مشهد اظهار داشت: لازم است مأمنهايي براي رسيدن به ازدواج طراحي شود زيرا روش سنتي ازدواج عليرغم سالم بودن، اشكالاتي براي پسر و دختر فراهم ميكند، ضمن آنكه در روش مدرن هم بيشتر از همه به انس و مهر اوليه توجه و ساير موارد به فراموشي سپرده ميشود.
وي گفت: خواستگاري حوزه سئوال و جواب نيست بلكه بايد شناسايي داده و شناختي دريافت كني و بايد از اعتقادات، روحيات، برنامههاي مدون زندگي، خوش آمدها و بدآمدها، محاسن و معايب صحبت شود، همچنين نحوه معاشرتها و خلقهاي رفتاري والدين مطرح شود.
حبشي در پايان خاطر نشان كرد: متن و قواعد زندگي در بين بسياري از خانوادهها گم شده است و لازم است با آموزش به جوانان براي گرم كردن كانونهاي خانوادگي بيش از پيش تلاش شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید