در اوایل ازدواج معمولا زن و مرد سعی و تلاش زیادی از خود نشان میدهند که هر یک طرف مقابل را به صورتی که میخواهند تغییر دهند و یا طرفشان را شبیه خود کنند ولی آیا این تلاش درست است؟ در واقع این کار مانند این است که مرد بخواهد زنانگی را از همسر بگیرد و زن نیز بخواهد ویژگی های مردانه شوهرش را از او بگیرد.
ما در مطلب قبل شما را با دنیای تفاوت بین زن و مرد آشنا کردیم اما این دنیای تفاوت ها آنقدر وسیع است که همچنان جا برای بحث کردن خواهد داشت و همانطور که اشاره کردیم یکی از علت های اصلی ستیزه و کشمکش عذاب آور بین زن و مرد مخصوصا در ابتدای آشنایی این است که مردان زنان را با ویژگی های خود ارزیابی می کنند و زنان ، مردان را با مقیاس خود می سنجند و هر یکی سعی دارند که دیگری را شبیه خود کنند اما برای داشتن یک زندگی آرام و با عشق کافیست همدیگر را بیشتر بشناسید و به تفاوت های وجودی یکدیگر توجه کنید.ما در این مطلب شما را با دیگر تفاوت های موجود بین زن و مرد آشنا می کنیم.
تفاوت زن و مرد در تحمل کردن مشکلات زندگی
همه ی ما زنان را به احساساتی بودن می شناسیم اما همین زنان احساساتی گاهی با دعواهای پی در پی جرقهی طلاق در ذهنشان زده می شود و آستانه ی تحملشان فروکش می کند ویکی از دلایلی هم که حق طلاق به مردان داده شده است به همین دلیل است که زنان همانگونه که عجولانه از خود احساسات مثبت نشان میدهند عجولانه هم تصمیم میگیرند و سریع به فکر جدایی می افتند. یا دیده اید که گاهی زنان گله می کنند که مردشان بعد از به وجود آمدن مشکلی خیلی بی تفاوت است و انگار نه انگار که مشکلی پیش آمده است مثلا دوستی تعریف می کرد که : « همسرم مدت ها بود که در خودش فرو رفته بود و خیلی کمتر صحبت می کرد تا اینکه بالاخره متوجه شدم که ورشکسته شده است از آن روز از شدت ناراحتی خواب و خوراک نداشتم و حتی دچار بیماری شدم اما شوهرم خیلی بی تفاوت به این مساله نگاه میکرد و می گفت اشکال ندارد دوباره از اول زندگیمان را می سازیم...»
این دو مثال تا حدودی تفاوت زن و مرد را در تحمل کردن مشکلات نشان می دهد که زنان در مواجه شدن با مشکلات شکننده تر از مردان هستند.جالب است بدانید که زنان با پیدا شدن مشکلی در زندگی هیجانات خود را بروز می دهند اما مردان در اینگونه مواقع بیشتر گوشه گیر می شوند و در خود فرو می روند. همچنین مردان برای دستیابی به آرامش و حالت عادی در جهت حل مشکل تلاش می کند و زمانی که مشکل حل شد سریع به حالت عادی بر می گردد در حالیکه زنان بیشتر نیاز به همدردی دارند و حتی گاه با حل شدن مشکل هم تا روزها ذهنشان همچنان درگیر آن مشکل خواهد بود. مردان در خود فرو می روند و به دنبال راه حل می گردند تا به تنهایی مشکلشان را حل کنند زیرا معتقدند که اگر کسی با وجود اینکه خودش بتواند مشکلش را حل کند از دیگران کمک بگیرد فردی ضعیف است و زمانی که احتیاج به کمک داشته باشند سعی می کنند با شخص مورد اعتماد مشورت کنند لذا زنان باید توجه کنند که هنگامی که مردان با مشکلی رو برو می شوند راهنمایی و گوشزده های زن تنها مردان را آزرده خاطر خواهد کرد و اعتماد به نفسشان را جریحه دار می کند و البته مردان هم باید توجه کنند که با زن ها هنگام ناراحتی صحبت کنند و از انها حمایت کنند. در نهایت باید بگوییم زنان رابطه گرا هستند و مردان هدف گرا.
تفاوت زن و مرد دراسترس و اضطراب
این تفاوت زن و مرد را در بین کارمندان و دانشجویان و زندگی زناشویی به خوبی می توان احساس کرد که زنان به مراتب مضطرب تر و هراسناک تر از مردان می باشند. به عنوان مثال : در جریان امتحانات دیده اید که دختران از دو هفته قبل از شروع امتحانات در تکاپوی درس خواندن هستند و هر چه به زمان امتحانات نزدیکتر می شوند استرسشان هم بیشتر خواهد شد اما پسران شب امتحان به فکر درس خواندن می افتند ، زمان امتحانات آرام هستند ، بازی می کنند ، سوت می زنند و شب امتحان راحت می خوابند...
همچنین در محل کارها دیده اید که زنان با دقت بیشتری کارشان را پیش می برند و حتی استرس و نگرانی برای سرعت دادن بیشتر به کارشان از چهرشان نمایان می شود اما مردان در کمال خونسردی کارشان را پیش می برند بدون انکه استرسی به خود وارد کنند و در زندگی زناشویی هم به مراتب این تفاوت در زمینه های مختلف دیده می شود مانند زمانی که فرزندتان مریض می شود ، زن مضطرب است و شب تا صبح مراقب است که مبادا حال فرزندش بد شود اما آقا راحت می خوابد اما دلیل این تفاوت چیست ؟
شاید یکی از علل این تفاوت باور قالبی است که از بچگی در گوش بچه ها گفته اند مرد باید شجاع باشه، مرد که نمی ترسه، مرد که گریه نمی کنه و...گرچه این موضوع ادعایی بیش نیست ولی قابل تعمق است.
اما دلیل دیگری استرس و نگرانی بیشتر زنان، گرایش انان به درک و جذب احساسات ناخوشایند است و اینکه زنان به سرعت تحت تاثیر احساسات منفی قرار می گیرند.
و اما یکی از دلایل مهم تفاوت زن و مرد در استرس و اضطراب داشتن وجود هورمون هاست. "سه هورمون كورتیزول، اپی نفرین و اكسی توسین در این مورد نقش اساسی دارند. وقتی فردی با استرس روبه رو می شود، دو هورمون كورتیزول و اپی نفرین با هم باعث افزایش فشار خون و سطح قند خون می شوند. در ابتدا متخصصان به این نتیجه رسیدند كه مقدار ترشح هورمون كورتیزول در شرایط استرس زا در خانم ها بیشتر است و شاید به این دلیل است كه خانم ها در این حالت عاطفی تر و حساس تر برخورد می كنند اما در ادامه متوجه شدند مقدار ترشح این هورمون در زن و مرد یكسان است و اصل تفاوت در هورمون اكسی توسین است.در خانم ها با افزایش ترشح كورتیزول و اپی نفرین در شرایط استرس زا، اكسی توسین هم وارد صحنه می شود. این هورمون از مغز ترشح شده و تولید دو هورمون قبلی را سركوب می كند تا فرد از نظر عاطفی وضعیت آرامتری پیدا كند. مقدار ترشح این هورمون در مردها بسیار كم است و این مسئله در پاسخ آنها به استرس تاثیر می گذارد."
کلام آخر
تفاوت های زنان و مردان بسیاز زیاد است که ما در دو مقاله به تفاوت های اساسی زنان و مردان که باعث ایجاد اختلافات می شود پرداختیم و با بیان این تفاوت ها نبایستی نتیجه گیری کنیم که خصوصیات مردان از خصوصیات زنان بهتر است و یا بالعکس .
وجود تفاوت بین زن و مرد از حکمت الهی به دور نیست چنانکه خداوند در ایه 187 سوره بقره همسر را به لباسی تشبیه کرده است که این نشان از اتصال و وابستگی زن و مرد به یکدیگر است . خداوند می فرمایند: «هنّ لباس لكم و انتم لباس لهنّ، آن ها لباس و مدافع شمايند و شما لباس و مدافع آنانيد.»
بر اساس اين آموزة الهي زن و مرد در حوزة نقش ها و مسئوليت هايی كه بر عهده دارند ، مقابل يكديگر نيستند بلكه مكمل هم ديگر مي باشند. بسياري از نقش ها و تكاليف است كه فقط زن مي تواند بازي كند، و بسياري موقعيت ها و تكاليف است كه تنها از عهدة مرد بر مي آيد. زن و مرد هر يك، نيمه يك پيكره اند، و تنها در ساية همكاري و همفكري مشترك و تقسيم عادلانه و حكيمانة مسئوليت ها و ايفاي نقش تكميلي نسبت به يكديگر است كه اين پيكره جان گرفته، پويا و بالنده مي شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید