در عصر جدید بسیاری از کارهای خانه با تکنولوژی پیش می رود مثل ظرف شستن، لباس شستن و حتی غذا درست کردن. دیگر لازم نیست چندین ساعت پای اجاق گاز بایستید. کافیست مواد اولیه غذا را آماده کنید و در مایکرویو بگذارید اما درست کردن چند ثانیه غذا هم گاهی دردسر ساز و البته موجب آتش سوزی و یا انفجار می شود .
حواستان باشد که هرچیزی را درون مایکرویو قرار ندهید چرا که ممکن است دست به خرابکاری بزرگی زده باشید لذا از گذاشتن این مواد درون مایکرویو جدا بپرهیزید:
تخم مرغ با پوست
امواج مایکروویو بسیار قوی هستند و باعث پخت سریع مواد غذایی میشوند، درون تخم مرغ آب وجود دارد و در اثر این امواج قوی آب سریعا به بخار تبدیل می شود و حجم آن ناگهانی افزایش میابد و دمای آن بالا میرود و ناگهان موجب منفجر شدن و یا ترکیدن تخم مرغ می شود.
بعضی از پلاستیک ها از مواد بازیافتی و تجزیه کننده ها و مواد پلاستیکی BPA ساخته میشوند و غالبا برای بسته بندی موادغذایی مانند کره، ماست و … استفاده می شود. این پلاستیک ها برای قرار دادن در مایکرویو به هیچ عنوان مناسب نیستند و برای این منظور ساخته نشدند. اگر میخواهید مواد غذایی بسته بندی شده را داخل مایکروویو قرار دهید حتما روی بسته بندی را بخوانید که آیا میتوانید آن را داخل مایکروویو بگذارید یا خیر.
کیسه های پلاستیکی
به هیچ عنوان مواد غذایی را به همراه کیسه پلاستیکی در مایکروویو قرار ندهید، بخار مواد غذایی سریعا افزایش حجم میدهد ودمای آن افزایش میابد وداغ میشود و در نهایت میترکد، همچنین کیسه های پلاستیکی قابلیت ذوب شدن را نیز دارند و ممکن است ذوب شده و مایکروویو را کثیف کند.
گوشت را داخل ماکروویو یخزدایی نکنید
گوشتهای یخزده داخل ماکروویو به سختی یخزدایی میشوند. لبههای نازک گوشت شروع به پختن میکند در حالیکه قسمتهای ضخیم آن یخزده باقی میماند. اگر ماکروویو شما امکان چرخاندن مواد غذایی در حین پخت را نداشته باشد باعث میشود که گرما به طور مساوی تقسیم نشده و باکتریها رشد کنند. محققان دانشگاه ایالت پنسیلوانیای آمریکا معتقدند بهترین و مطمئنترین راه برای یخزدایی از گوشت قرمز این است که آن را به مدت یک شب داخل یخچال قرار دهید تا به طور همزمان یخ تمام قسمتها باز شود.
لیوان حاوی آب را داخل ماکروویو قرار ندهید
قرار گرفتن طولانیمدت و داغ شدن آب داخل یک لیوان سرامیکی یا شیشهای در ماکروویو مانع از تشکیل حبابهایی میشود که به خنک شدن مایع کمک میکنند. به این ترتیب آب بیش از اندازه داغ شده و زمانی که لیوان تکان داده میشود گرما باعث فوران آب جوش میشود. در واقع ماکروویو وسیلهی خوبی برای جوشاندن آب یا هر مایع دیگر داخل لیوان نیست.
جعبههای بیرون بر
بسیاری از افراد این اشتباه را مرتکب شدهاند و وقتی این موضوع را میفهمند که دیر شده است. بنابراین حواستان باشد که جعبههای بیرون بر کاغذی را داخل مایکروفر نگذارید. علاوه بر کاغذ، فلز را نیز از مایکروفر دور نگه دارید، چرا که میتواند آتش ساز باشد. به طور کلی، جعبهها و کیسههای پلاستیکی، کاغذی و آهنی را داخل مایکروفر نگذارید. روزنامه را هم درون مایکروفر قرار ندهید، چرا که به سرعت آتش میگیرد. در مورد کیسههای پلاستیکی باید گفت که ممکن است گاز سمی متصاعد کند.
سس گوجه فرنگی
اگر یادتان رفته که سس گوجه فرنگی را از قبل تهیه کنید و میخواهید با عجله آن را در مایکروفر بگذارید، حواستان باشد که دربظرف را بگذارید!
خشککردن سبزیجات
اگر میخواهید یک دسته سبزیجات را خشک کنید، مطمئنا مایکروویو خطرناکترین گزینه ممکن است، گیاهان رطوبت زیادی ندارند؛ بنابراین هنگامیکه در مایکروویو قرار بگیرند، میتوانند باعث آتشسوزی شوند. البته خشک کردن اگر به سرعت انجام پذیرد و سبزیجات زیاد در مایکروویو نمانند، اتفاق خاصی نمیافتد.
فویل آلومینیومی
هر فلزی، فویل یا بشقاب های فلزی، مایکروویو شما را خراب می کند. به هیچ وجه فلزات را داخل مایکرویو قرار ندهید! فلزات نازک مانند فویل، خطر بیشتری نسبت به فلزات ضخیم ایجاد می کنند. اگر از ظروف ضخیم استفاده کنید، مثلا یک تابه با دیوارهای ضخیم را در مایکروویو بگذارید، غذای شما هرگز گرم نخواهد شد.
زیرا فلز منعکس کننده اشعه های مایکروویو است و اشعه ها به سادگی نمی توانند به چیزی که در داخل آن است دسترسی پیدا کنند. اما فلز نازک، توسط جریان الکتریکی تولید شده در داخل مایکروویو بسیار سریع گرم می شود، و خطر آتش سوزی ایجاد می کند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید