جديدترين بخش اضافه شده به آناتومي بدن انسان تنها ۱۵ ميکرون ضخامت دارد، اما کشف آن باعث ميشود تا جراحي چشم آسانتر و امنتر شود. دکتر هارميندر دوا، استاد دانشگاه ناتينگهام اخيرا لايه جديدي در قرنيه چشم انسان کشف کرده است و آن را لايه دوا (Dua's Layer) ناميده است.
لايه دوا پشت قرنيه قرار ميگيرد، که پيش از اين گمان ميشد تنها داراي ۵ لايه است. دوا و همکارانش با تزريق هوا به درون قرينه چشمهاي اهدايي و اسکن هر لايه با ميکروسکوپ الکتروني اين عضو جديد بدن انسان را کشف کردهاند.
اين محققان عقيده دارند که بروز پارگي در اين لايه جديد مسئول ايجاد بيماري آبآوري قرنيه است؛ اختلالي که منجر به جمع شدن مايع در قرنيه چشم ميشود. به گفته دوا، افزايش دانش پزشکان درباره اين لايه جديد ميتواند براي بيماراني که تحت عمل پيوند قرنيه و کاشت قرنيه قرار ميگيرند، دستاوردهاي مهمي داشته باشد.
پرفسور دوا ميگويد: «اين کشف مهمي است که باعث ميشود مجبور شويم کتابهاي درسي چشم پزشکي را از نو بازنويسي کنيم. از نقطه نظر کلينيکي، بيماريهاي زيادي وجود دارند که پشت قرينه را تحت تاثير قرار ميدهند؛ و متخصصان باليني سراسر دنيا از ين پس ميکوشند تا آنها را به وجود، غيبت يا پارگي لايه جديد نسبت دهند.»
نتيجه اين مطالعه در شماره اخير مجله Ophthalmology به چاپ رسيده است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید