اکثر مردم از خوابيدن آخر هفته ها لذت مي برند، اما براي برخي موضوع بيدار شدن و يا بلند شدن از رختخواب يک معضل روزانه است که گاهي زندگي آنها را برهم مي زند.
اکنون دانشمندان به اين نتيجه رسيدند که چرا عده اي از مردم در بيدار شدن صبح مشکل دارند. آنها علت اين معضل را، آهسته بودن ساعت داخلي بدن اين افراد عنوان کرده اند.
يک تيم از دانشگاه آدلايد در استراليا اختلال در فازهاي خواب به تأخير افتاده را مورد تحقيق قرار داده اند. تحقيقاتي که با عدم توانايي هميشگي در خوابيدن و بيدار شدن در ساعت مقرر توصيف مي شود.
اين شرايط 15 درصد از نوجوانان را تحت تأثير قرار مي دهد، اما مي تواند به يک مشکل در تمام طول زندگي تبديل شود.
نتايج اوليه نشان مي دهد که ساعت داخلي بدن افرادي که داراي اين اختلال هستند، کندتر از معمول کار مي کند.
ساعت داخلي بدن اکثر افراد 24 ساعته است. اين يک ريتم طبيعي است که بر خواب و دماي بدن تأثيرگذار است، اما براي افرادي که داراي اختلال فازهاي خواب به تأخير افتاده هستند، تکميل اين چرخه بيشتر طول مي کشد و آنها ترجيح مي دهند که ديرتر به رختخواب بروند و ديرتر بيدار شوند.
اکثر افرادي که ديروقت مي خوابند، نمي توانند تا ساعت دو يا سه صبح بخوابند و اين حالت زودترين ساعتي است که آنها به تختخواب مي روند، همين امر بيدار شدن صبح روز بعد را دشوار مي کند.
بسياري از موجودات زنده، ريتم هاي شبانه روزي را دنبال مي کنند که اين امر يک چرخه روزانه فراهم مي کند که مديريت آن بر عهده ساعت داخلي بدن است.
اين ساعت بر خواب و بيداري تأثيرگذار است و دماي بدن و ترشح هورمون ها را کنترل مي کند.
محققان اظهار داشتند، وقتي که بدن در معرض نور خورشيد صبحگاهي قرار مي گيرد، ساعت بدن متوجه مي شود که وقت بيدار شدن است. اين مسئله مي تواند تحت تأثير عوامل زيست محيطي مانند سطح نور محل زندگي و يا پرواز بين منطقه هاي مختلف زماني و يا کار کردن در شيفت هاي کاري شب قرار بگيرد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید