اصطلاحي است كه به محدوده وسيعي از ناتواني هاي يادگيري شامل رياضي در طول زندگي بر مي گردد. شكل واحدي از ناتواني در يادگيري رياضي وجود ندارد و مشكلات از شخصي به شخص ديگر متفاوت مي باشد و در طول زندگي و مدرسه تاثير متفاوتي روي افراد دارد.
اثرات ناتواني محاسبه چيست؟
با توجه به اينكه ناتواني هاي رياضي مي تواند اين قدر متفاوت باشد در نتيجه اثراتي كه روي پيشرفت اشخاص دارد مي تواند مختلف باشد. بعنوان نمونه شخصي كه مشكل در زبان دارد با درگيري متفاوتي نسبت به شخصي كه مشكل بينايي در ارتباط با فاصله دارد روبرو است. ساير اشخاص داراي مشكل در ياد آمدن حقايق و حفظ توالي مراحل دستور است رياضي شكل متفاوتي از درگيري مرتبط با رياضي براي مغلوب ساختن آن خواهند داشت.
در اوايل كودكي:
ايجاد پايه قوي در رياضي شامل مهارتهاي مختلف زيادي است. بچه هاي كوچكتر داراي ناتواني يادگيري ممكن است دچار مشكل در فهم شماره ها، سختي در انجام تكاليف مثل دسته بندي موضوعات در شكل، اندازه، رنگ، تشخيص گروهها و الگوها شوند.
بچه هاي سنين مدرسه:
در يادگيري مداوم رياضي بچه هاي سن مدرسه با ناتواني در زبان ممكن است كه مشكل در حل مسائل پايه اي رياضي مثل كاربرد جمع، تفريق، ضرب، تقسيم داشته باشند. آنها براي بيادآوردن و بخاطر سپردن مفاهيم پايه اي رياضي دچار كشمكش مي باشند، و داراي زحمت در باحساب درآوردن و چگونگي بكارگيري مهارتها و دانش براي حل مسائل رياضي مي باشند.
مشكلات ممكن است بعلت ضعف در مهارتهاي بينايي- فاصله اي بيشتر شود. يك فرد ممكن است نياز به حقايق رياضي را درك كند ولي در پياده كردن آن روي كاغذ در يك راه منطقي مشكل دارد. مشكلات بينايي- فاصله اي مي تواند همچنين فهم آنچه را روي تخته يا داخل دفترچه نوشته مي شود دشوار مي سازد.
نوجواني و بزرگسالي:
اگر بر مسائل پايه اي رياضي تسلط نداشته باشند، بسياري از نوجوانان و بزرگسالان داراي ناتواني محاسبه ممكن است در كاربردهاي رياضي پيشرفته دچار مشكل شوند. ناتواني در فرايند زبان ممكن است آن را براي فردي كه مي خواهد واژگان رياضي را درك كند دشوار سازد. بدون واژگان صحيح و توضيح شفاف آنچه كلمات نشان مي دهند، بدست آوردن دانش رياضي مشكل مي باشد.
موفقيت بيشتر در روشهاي پيشرفته رياضي نيازمند اين است كه فرد توانايي دنبال كردن روشهاي داراي مراحل متعدد را داشته باشد. در شخصيتهاي داراي ناتواني يادگيري ممكن است ديدن نمونه ها و بخشهاي مختلف مسائل رياضي يا شناخت سريع اطلاعات براي حل معادله و مسائل پيچيده تر مشكل باشد.
علائم هشدار دهنده چيست؟
از آنجاييكه ناتوانيهاي رياضي گوناگون است علائم شخصي كه ممكن است مشكل در اين سطوح داشته باشد متفاوت است. به هرحال داشتن مشكل در يادگيري مهارتهاي رياضي لزوماً به اين معني نيست كه شخص ناتواني در يادگيري دارد.
تمام دانش آموزان اين مراحل را بطور متفاوت مي آموزند و بويژه در بين افراد جوان كه اين امر وقت و تمرين براي روشهاي رسمي رياضي و درك تمرينات مي برد. اگر شخصي مشكل در هر يك از سطوح زير داشته باشد كمك بيشتر ممكن است مفيد باشد:
. در صحبت كردن، خواندن، نوشتن خوب مي باشند ولي در پيشرفت شمارش و مهارتهاي حل مسائل رياضي كند مي باشند.
. در بخاطر سپردن كلمات خوب مي باشند ولي در خواندن شماره ها يا در بيادآوردن شماره ها و توالي آنها مشكل دارند.
. مفاهيم عمومي رياضي مناسب مي باشد ولي محاسبات ويژه بي نتيجه است و مهارتهاي سازمان يافته براي استفاده مورد نياز است.
. مشكل در مفاهيم قبلي و بيادآوردن جدول ها دارند
.درك ضعيف از راهنمايي ها دارند و بطرز ساده اي با تغيير در شيوه هاي معمول مسائل گيج مي شوند.
. ضعف تواناييهاي ذهني رياضي در تخمين هزينه هاي خوار بار فروشي يا شمارش روزهاي كه تا كنون تعطيل بوده است
. مشكل در اجراي بازيهاي مثل شطرنج، ورق بازي يا بازيهاي معمولي ويدئويي دارند.
. هنگام بازي با كارتهاي بازي مشكل در حفظ نشانه ها دارند.
چگونه ناتواني محاسبه مشخص مي شود؟
زماني كه معلم يا مربي حرفه اي دانش آموز را در حيطه ناتوانيهاي رياضي مورد ارزيابي قرار مي دهد، دانش آموز در ارتباط با محدوده كامل مهارتها و رفتارهاي مرتبط با رياضي محاسبه مي شوند. اغلب مداد و برگه در امتحانات استفاده مي شود اما در يك آزمون نياز به مهارتهاي بيشتري مي باشد يعني اينكه مشخص شود كه چگونه شخص مي فهمد و از اعداد و شماره ها و مفاهيم رياضي براي حل مسائل پيچيده تر استفاده مي كنند.
يك آزمون سطح واقعي و مورد انتظار مهارتها و فهم شخص را ارزيابي مي كند در حاليكه ضعف و قدرت ويژه افراد را در نظر مي گيرد.
در پايين تعدادي از سطوح كه ممكن است مورد مخاطب باشد آمده است :
. توانايي در مهارتهاي پايه اي رياضي مثل شمردن، جمع كردن، تفريق كردن، ضرب كردن، تقسيم كردن .
. توانايي پيش بيني كردن شيوه هاي اختصاصي بر پايه فهم دانش و الگوهاي رياضي زماني كه جمع، تفريق، ضرب و تقسيم يا ساير محاسبات پيشرفته را انجام مي دهد.
. توانايي مرتب كردن موضوعات با يك راه منطقي
. توانايي اندازه گيري زمان گفتگو و استفاده از پول
. توانايي تخمين زدن مقدار اعداد
. توانايي انجام خودآزمايي دريافتن راه حل هاي متغير براي حل كردن مسائل
در همان ناتواني محاسبه:
كمك به دانش آموز در شناخت نقاط قوت و ضعف وي اولين گام در كمك كردن است. به دنبال شناخت والدين، معلمان و ساير مربيان مي توانند با يكديگر برنامه هايي بكار گيرند كه به يادگيري موثر تر دانش آموز در رياضيات كمك كند.
كمك خارج كلاسي و بكارگيري معلم خصوصي به دانش آموز اجازه مي دهد تا بتواند مخصوصاً روي مشكلاتي كه دارد متمركز شود. تا فشار برداشته شده و روي مسائل جديد با سرعت بيشتر كار كند. تقويت مكرر دانش آموز انجام شود و تمرينات ويژه مسائل قابل فهم مي تواند يادگيري را آسانتر كند.
ساير برنامه هاي داخل و بيرون كلاس شامل موارد زير مي باشد:
. از كاغذهاي نمايش هندسي براي دانش آموزاني كه مشكل در پياده كردن مسائل روي كاغذ دارند استفاده شود.
. روي يافتن راه هاي مختلف نزديك حقايق رياضي كار شود. مثلاً در بياد آوردن جدول ضرب توضيح داده شود كه اگر 16=2×8 مي باشد بنابراين دو برابر آن يعني 4×8 بايد 32 باشد.
. تمرين تخمين زدن بعنوان يك راه براي شروع حل كردن مسائل رياضي
. آشنا كردن با مهارتهاي جديد كه با مثالهاي ساده و واقعي شروع مي شود و بعد به مرور روي تمرينات انتزاعي تر كار شود.
. براي مشكلات زبان، مسائل و نظريات بطور واضح توضيح داده شود و دانش آموزان براي پرسيدن سئوالات از كساني كه كار مي كنند تشويق شوند.
. فراهم كردن مكاني كه در آن با آشفتگي كمتر كار كنند و لوازم التحرير (مداد، پاكن، ساير وسائل، در دسترس باشند.
. به دانش آموزان كمك كنيد تا به ضعف و تواناييهاي خودشان آگاهي يابند. فهميدن اينكه شخص چگونه به بهترين نحو ياد مي گيرد گام بزرگي در رسيدن به موفقيتهاي دانشگاهي است و قابل اطمينان مي باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید