يک مشاور تغذيه و رژيم درماني گفت: چربيهاي غير اشباع آجيلها و مغزدانهها باعث از بين رفتن چربيهاي بد خون ميشوند و با پاک کردن رگها از چربيها به سلامت قلب و عروق کمک ميکنند.
برليانت بزرگمهر در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: آجيل با داشتن آهن، ويتامين B، پروتئين گياهي، انرژي بالا و چربي غير اشباع جزو گروه مغزدانهها محسوب ميشود پس بهتراست در ميان وعده ها از آن استفاده شود.
وي ادامه داد: آجيل منبع بسيار خوب ويتامين گروه B محسوب ميشود، مقداري هم آهن دارد. از طرفي چون پروتئين بالا دارد، آن هم پروتئين گياهي، پس بهتر است در ميان وعدهها از آن استفاده شود.
اين متخصص تغذيه با بيان اينکه آجيلها چربي بالايي دارند افزود: چربيهايي که در مغز دانه ها وجود دارند بسيار مفيدند چرا که جزو چربيهاي غيراشباع با چند باند مضاعف و حتي با يک باند مضاعف هستند.
بزرگمهر ادامه داد: بعضي از ترکيبات آجيل مثل گردو و بادام با کاهش چربيهاي نامطلوب خون باعث تنظيم و تعادل فشار خون ميشوند و در نهايت به سلامت قلب و عروق کمک ميکنند.
اين مشاور تغذيه با بيان اين مطلب که آجيل به علت داشتن انرژي بالا براي بچهها مفيد است تاکيدکرد در مصرف آجيل بايد چند نکته را رعايت کرد. اول اينکه آجيل را نبايد نزديک وعدههاي اصلي غذايي خورد چرا که جانشين غذاي اصلي نميشود و جلوي اشتهاي فرد براي خوردن غذاي اصلي را ميگيرد.
بزرگمهر هشدار داد: همچنين با وجود چربيهاي مفيد در آجيل، نبايد در مصرف آن افراط کرد چرا که باعث چاقي ميشود.
اين مشاور تغذيه گفت: بهتر است افراد آجيل را بيشتر به صورت خام استفاده کنند تا بوداده و شور؛ چرا که نمک بالا به علت افزايش فشار خون ميشود و به سلامت قلب و عروق صدمه وارد مي کند.
وي افزود: از طرفي نمک زياد باعث کاهش جذب مجدد کلسيم در کليهها ميشود و اين روند باعث ميشود که مقدار زيادي از کلسيم از راه ادرار دفع شود و اين کاهش کلسيم نيز باعث پوکي و نرمي استخوان ميشود.
بزرگمهر بابيان اين مطلب که آجيل جزو ميان وعدههاي مفيد براي بچههاست و جانشين خوبي براي چيپس و پفک است به خانوادهها پيشنهاد داد: اصولاً تعادل را در تغذيه رعايت کنند و در مصرف مواد غذايي افراط نداشته باشند، از مواد غذايي مختلف استفاده کنند و مواد تازه را بر مواد فرآوري شده ترجيح دهند
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید