ازدواج مرحله ای از زندگی است که دو طرف را به سعادت و سکون می رساند. رسیدن به ساحل آرامش زندگی، نیازمند داشتن دانش و یادگرفتن مهارت های ارتباطی بین زوجین می باشد.
زمانی که دختری و پسری تصمیم می گیرند با یکدیگر ازدواج کنند، رویاهای زیادی را در ذهن خود دارند. آنها به این فکر می کنند که با ازدواج کردن می توانند به آرامش برسند و نیازهایشان را برآورده کنند. اما اگر به فکر شناسایی دقیق نیازهای خود و البته نیازهای همسرشان نباشند، نمی توانند به آرامش واقعی در زندگی برسند.
همسران برای رسیدن به یک زندگی رویایی بهتراست نکاتی را مورد توجه قرار دهند :
برنامه ریزی
زن و شوهر باید قبل از ازدواج و در دوران آشنایی و عقد، درباره نیازهایشان با یکدیگر صحبت کنند و بر سر تامین آنها با یکدیگر به تفاهم برسند و برای آن یک برنامه ریزی دقیق داشته باشند. هنگامی که طرفین ازدواج شفاف و واضح و دقیق بدانند که طرف مقابلشان دقیقا چه نیازهایی دارد، به راحتی می توانند آن را تامین کنند. اینجاست که آرامش واقعی در زندگی آنها ایجاد می شود.
مسائل مالی
همسران باید درباره نیازهای مالی، دیدگاه های اقتصادی، نحوه پس انداز و خرج کردن و همچنین درباره این که تا چه حد می توانند بدون مشورت با هم خرج کنند، صحبت کرده و از نظر هم باخبر باشند. صحبت کردن درباره قرض دادن، وام گرفتن و حتی خرج کردن یا پس انداز کردن حقوق خانم در صورت شاغل بودن، می تواند عاملی برای رسیدن به آرامش باشد.
تفریح و سرگرمی
یکی از نیازهای بسیار مهم و تاثیر گذار در رسیدن به آرامش همسران، تفریح و سرگرمی است. اگر این مساله در زندگی زناشویی حذف شود، زندگی دچار یکنواختی می شود و دیگر همسران از کنار هم بودن لذتی نمی برند. پس حتما باید درباره نیاز به تفریح، چگونگی تفریح رفتن، تفریحات مورد علاقه و حتی تفریحات مجردی یا مشترک یا با دوستان و فامیل به صورت دسته جمعی با یکدیگر صحبت کنند.
گرایشات معنوی و مذهبی
یکی دیگر ازا رکان مهم ازدواج دیدگاه های مذهبی است. باید درباره اعتقادات و باورهای مذهبی و چگونگی تامین آنها با یکدیگر به صورت کاملا شفاف و واضح صحبت کنند. اگر علاقه مند رفتن به اماکن مذهبی رهستند، باید با طرف مقابلشان درمیان بگذارند.
رابطه جنسی و فرزند دار شدن
در دوران عقد باید درباره نیازهای جنسی با هم صحبت کنند ولی تامین کامل آن را به بعد از مراسم ازدواج موکول نمایند. راجع به تعداد فرزند و زمان فرزنددار شدن هم با یکدیگر صحبت کنند.
ارتباطات موثر
زوجین باید درباره مهارت های ارتباط موثر آموزش هایی را ببینند. مهارت های گوش دادن، موانع گوش دادن، مهارت های صحبت کردن و گفت و گو، مهارت های حل تعارض و کنترل خشم و همچنین مهارت مهم ابراز نیاز و احساسات و هچنین درک نیازها و احساسات طرف مقابلشان را آموزش ببینند.
اگر همسران در زمان مجردی خود در ایجاد و برقراری ارتباطاتشان با دیگران مشکل داشته اند باید خیلی بیشتر و زودتر روی یادگیری این مهارت ها تمرکز کنند.
همسران باید نوع نیاز به محبتی را که در خودشان دوست دارند را بشناسند و به یکدیگر بیان کنند تا بتوانند محبتشان به یکدیگر را با توجه به نیاز واقعی یکدیگر تامین کنند.
شخصیت شناسی
بعد دیگری که در زندگی زناشویی بسیار مهم و تاثیر گذار است، شناختن نوع شخصیتی همسر می باشد. هر آدمی شخصیت منحصر به فرد خودش را دارد و طبیعتا با دیگری متفاوت می باشد. هنگامی که زوجین شخصیت واقعی همسرشان را بشناسند و بدانند که دقیقا چه نوع رفتارهایی را دارد و چگونه باید با او ارتباط برقرار کنند، می توانند زندگی آرام تری را داشته باشند. برای شناخت شخصیت خود و همسرمان می توانیم از یک مشاور و تست های معتبر مربوطه کمک بگیریم.
روش های حل اختلاف
دقیقا به دلیل اینکه آدم ها منحصر به فرد هستند ممکن است روش های مختلفی را هم برای حل مشکلاتشان به کار گیرند. همسران باید روش های اصولی حل اختلافات را یاد بگیرند و با یکدیگر درباره آن حرف بزنند تا بتوانند در زمان مناسب از آنها کمک بگیرند.
رضایت زناشویی و جلسات هدفمند
همسران بعد از گذشت مدتی که در کنار هم بوده اند باید هر چند وقت یکبار جلسات هدفمندی را با یکدیگر داشته باشند و راجع به مشکلاتشان، نیازهایشان و احساساتشان با یکدیگر صحبت کنند. همچنین باید راجع به میزان رضایت زناشویی و نقاط قوت و ضعف ارتباطشان هم با یکدیگر شفاف و واضح حرف بزنند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید