همه چيز از روز بله بران شروع شد. زماني که بر روي مقدار مهريه، خانواده ها داشتند به توافق مي رسيدند که ناگهان مادر داماد يک مقدار باور نکردني را که بسيار پايين تر از مقدار پيشنهادي ما بود مطرح کرد. ابتدا خانواده من بسيار مخالفت کردند و مجلس در حال به هم ريختن بود که با وساطت چند نفر از اقوام، جمع آرام گرفت اما وقتي بعد از مدتي که از جلسه گذشت و ديديم که ايشان بر روي مقدار پيشنهادي خود اصرار ورزيده و از همه بدتر هيچ يک از اطرافيان وي حاضر به پادرمياني و يا تعديل نظر ايشان نيستند، با کوتاه آمدن خانواده من و البته وساطت بزرگترها مجلس بله بران خاتمه يافت.
الان پنج سال از ازدواج من و داماد آن شب مي گذرد و در طي اين پنج سال به جرات مي توانم بگويم سالي نگذشت که من و مادر همسرم چندين بار با هم اختلاف و درگيري نداشته باشيم و کارمان به قهر و کدورت چند روزه و يا حتي چند ماهه نکشيده باشد. خوب که فکر مي کنم احساس مي کنم کينه شب بله بران هنوز در قلب من مانده و هر مساله و اختلاف نظر کوچک را به بهانه اي براي تلافي آن شب ، تبديل مي کنم. گاهي اوقات از اين وضعيت خسته و مستاصل مي شوم و تصميم مي گيرم بار ديگر اين رفتارها را تکرار نکنم اما به محض مشاهده و يا برخورد با يک اختلاف نظر کوچک، دوباره تصوير آن شب در ذهن من تداعي يافته و رفتار گذشته را از سر مي گيرم.....
اختلافات و کينه توزيها مسلما در روابط خودمان و اطرافيانمان کم اتفاق نيفتاده. به خصوص زماني که دو خانواده تازه شروع به آشنايي با يکديگر کرده و مسلما رفتارهاي طرفين بسيار مورد دقت و نکته سنجي قرار مي گيرد. البته پول، تفاوت داشتن در نگرش ها و سبک زندگي و يا برخي از برتري ها مي تواند محرکي براي کينه توزيها و اختلافات خانوادگي باشد. اما اساسا مشکل اصلي ، شکست در برقراري ارتباط درست و منطقي است.
در ادامه توصيه هايي به افرادي داده مي شود که مدتهاست درگير يک اختلاف خانوادگي شده و يا اخيرا دچار مشکل شده اند. سعي کنيد اين گام ها را براي اصلاح روابط از هم گسيخته انجام دهيد:
- اگر اخيرا با يکي از اطرافيان خود وارد بحث و مشاجره شده ايد و يا کينه و کدورتي قديمي با وي داريد بهتر است در ابتدا به خودتان فرصت دهيد(يعني اوقاتي را صرف خودتان کنيد) و آرامش خود را حفظ کنيد.
- غرورتان را زير پا گذاشته و تصميم جدي بگيريد که اختلال در روابط را مورد اصلاح و بازبيني قرار دهيد. تصور کنيد اگر اين اختلافات و کينه توزي ها و لج بازي ها ادامه دار شود چه نتايج بد و منفي به دنبال خواهد داشت؟
- با واقع بيني، نقش خود را در اين کدورت و کينه توزي مشخص کنيد. خوب فکر کنيد و بررسي کنيد که آيا کاري کرده ايد و يا صحبتي بر زبان آورده ايد که اين اختلافات را شروع کرده و يا به آنها دامن زده باشد؟
سعي کنيد خودتان را به جاي طرف مقابل گذاشته و او را درک کنيد. ببينيد چرا او در برابر شما جبهه گيري کرده و عکس العمل نشان مي دهد. يادتان باشد که بايد از پيش داوري درباره او خودداري نماييد و عادلانه قضاوت کنيد.
- ببخشيد و فراموش کنيد. حفظ و يا ادامه دادن لج بازي ها و لجاجت ها تنها باعث ادامه دار شدن اختلافات مي گردد.
ببخشيد و فراموش کنيد. حفظ و يا ادامه دادن لج بازي ها و لجاجت ها تنها باعث ادامه دار شدن اختلافات مي گردد.
مناظره هاي رودر رو
- با کسيکه دچار چالش و درگيري شده ايد يک نشست خصوصي براي گفتگو ترتيب دهيد. سر سفره غذا، مهماني هاي خانوادگي، گفتگوهاي تلفني و گردشهاي فاميلي موقعيت هاي خوبي براي پيش کشيدن اين نوع بحث ها و حل و فصل اختلافات خانوادگي نيست. به خاطر تمام چيزهايي که موجب صدمه ديدن و ناراحت شدن طرف مقابل شده از او عذرخواهي کنيد حتي اگر مقصر اصلي و آغاز کننده اين ماجرا وي باشد يعني مسوليت رفتار خود را در اين مقوله بر عهده بگيريد. و مسوليت و نقش خود را در اين درگيري و اختلاف بر گردن ديگري نيندازيد. براي طرف مقابلتان توضيح دهيد چرا اين رابطه تا اين اندازه اهميت دارد و علاقه تان را به ايشان و اصلاح اين رابطه نشان دهيد.
- به پاسخ هاي طرف مقابلتان توجه کرده و گوش دهيد. تلاش کنيد به درستي موقعيت طرف مقابل تان را در آنچه مي شنويد درک کنيد.
- اگر در هنگام گفتگو طرف مقابل به مواردي اشاره کرد که واقيعت نداشت و يا در مورد شما صدق نمي کرد عصباني نشويد و واکنش هيجاني نشان ندهيد بلکه به جاي آن بگوييد: " ببخشيد! فکر مي کنم شما اشتباه مي کنيد." و سپس توضيح خودتان را به طور مستدل ارايه نماييد.
اگر طرف مقابل تان فردي است که اهل زخم زبان زدن، نيش و کنايه، بدرفتاري و يا بد زباني است رابطه تان را با وي قطع نکنيد اما بسيار حساب شده، با حفظ فاصله مناسب و با احتياط با وي در تماس باشيد
پيگيري
- براي دور هم بودن و در صورت امکان ميزبان فاميل و اقوام بودن وقت بگذاريد. اين يک فرصت خوب براي دستيابي به صبر و بردباري در برابر افرادي از فاميل است که با آنها مشکل و اختلاف داريد.
- مراقب اعمال، رفتار و گفتار بعدي خود با طرف مقابل باشيد. صداقت، پرهيزگاري، آرامش و ... را در گفتگو رعايت کرده و از بکار بردن گفتار سخيف و بي ملاحظه خودداري کنيد.
- ببخشيد و فراموش کنيد اما خود را به ناداني نزنيد. براي مثال اگر اختلاف شما با طرف مقابل بر سر مسايل مالي است سعي کنيد ديگر در اين زمينه با يکديگر هم کلام نشده و به فکر شراکت، قرض دادن و يا قرض گرفتن پول نباشيد و کلا از مباحث مالي خارج شويد.
و يا اگر طرف مقابل تان فردي است که اهل زخم زبان زدن، نيش و کنايه، بدرفتاري و يا بد زباني است رابطه تان را با وي قطع نکنيد اما بسيار حساب شده، با حفظ فاصله مناسب و با احتياط با وي در تماس باشيد(به خصوص اگر اين فرد از اقوام بسيار نزديک شماست و سرکشي به اوضاع وي و احوال پرسي از او از وظايف شما نسبت به ايشان به شمار مي آيد).
اگر عليرغم تلاش هايي که انجام داده ايد اين کينه توزي ها و اختلافات ادامه دار شد و طرف مقابل همواره در پي رفتارهاي تلافي جويانه خود بود و رابطه شما دو خانواده هر روز گسسته تر و با اختلال همراه بود سعي کنيد از کمک هاي اطرافيان و بزرگتر ها استفاده کنيد. مسلما در فرهنگ ما ايرانيان بزگتر ها و يا به اصطلاح ريش سفيدان نقش ويژه اي در رفع کدورت ها دارند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید