ضعف جسمانی، غرغر معده، سردرد و دشواری در تمرکز از جمله احساسات آشنا برای ما هنگام گرسنگی هستند. در شرایطی که تجربه این علائم هنگام بیدار شدن از خواب در صبح و نزدیک به زمان وعدههای غذایی شایع است، برای برخی افراد هر چه بیشتر در طول روز رخ میدهند.
به گزارش "اکتیو بیت"، چنین احساس گرسنگی شدیدی که در پزشکی به نام پلیفاجیا (اشتهای زیاد) شناخته میشود، اغلب نشان دهنده یک نگرانی سلامت زمینهای مانند رژیم غذایی ضعیف یا عادات شخصی ناسالم است. اگر به طور منظم حتی پس از غذا خوردن درباره وعده غذایی بعدی خود نگران هستید در ادامه با هفت دلیل احتمالی برای این شرایط بیشتر آشنا میشویم.
کربوهیدراتهای پالایش شده
کلوچهها، شیرینیها و نان سفید اگرچه خوشمزه هستند، اما به سرعت سطوح قند خون انسان را افزایش میدهند. این در شرایطی است که افت قند خون نیز به همان اندازه سریع صورت میگیرد، در نتیجه، هر چه بیشتر احساس گرسنگی میکنید و هوسهای غذایی بیشتری برای مصرف این کربوهیدراتهای پالایش شده برای تأمین سوخت مورد نیاز بدن خواهید داشت. بر همین اساس یک چرخه شکل میگیرد.
برای حفظ سطوح قند خون در شرایط مطلوب و پرهیز از احساس گرسنگی، مصرف کربوهیدراتهای پیچیده که از محتوای بالای فیبر بهره میبرند، مانند بادام، سیب، دانههای چیا و پسته توصیه میشود.
تشنگی
هنگام احساس درد گرسنگی نخستین چیزی که در ذهن انسان نقش میبندد، غذا است. اما شاید آنچه بدن شما به واقع نیاز دارد، آب باشد! از آنجایی که مردم کم آبی بدن را با گرسنگی اشتباه میگیرند، بهترین روش برای درک دلیل شکلگیری این احساس نوشیدن مقدار فراوان آب و انتظار برای این است که آیا احساس گرسنگی رفع میشود یا خیر.
استرس
زمانی که دچار استرس شدهاید، وسوسه خوردن غذا میتواند قویتر شود. هنگامی که بدن دچار تنش شده است، هورمونهای استرس شامل آدرنالین و کورتیزول بیش از اندازه ترشح میشوند، که هر دو آنها میتوانند بدن را فریب دهند که به غذای بیشتر نیاز دارد.
همچنین، استرس سطوح انتقالدهنده عصبی سروتونین را کاهش میدهد، که میتواند احساس گرسنگی را افزایش دهد. برای مقابله با این شرایط انجام منظم فعالیتهای کاهنده استرس، مانند مدیتیشن و یوگا، را مدنظر قرار دهید.
خواب ناکافی
در شرایطی که روند زندگی ما به طور فزاینده سریعتر و پرمشغلهتر از گذشته شده است، قربانی شدن برخی چیزها مانند ساعات خواب چندان شگفتآور نیست. در شرایطی که خواب کافی برای سلامت کلی انسان اهمیت ویژهای دارد، اما یکی از قربانیان نخست محسوب میشود.
کمبود خواب میتواند به ناتوانی هر چه بیشتر در بیدار ماندن طی روز منجر شود و همچنین میتواند تولید هورمون گرلین را افزایش دهد، که احساس گرسنگی را بدون نیاز بدن به دریافت کالری بیشتر ایجاد میکند.
بیش از اندازه سریع غذا خوردن
سرعت بیش از اندازه غذا خوردن زمان کافی برای ثبت اینکه به میزان کافی غذا خوردهاید را در اختیار مغز قرار نمیدهد. در نتیجه، پس از اینکه حتی به میزان کافی نیز غذا خوردهاید، ممکن است احساس گرسنگی داشته باشید، که به تداوم غذا خوردن منجر میشود.
برای اینکه سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهید، وقفههای کوتاه بین هر لقمه به منظور جویدن کامل مواد غذایی توصیه میشود. همچنین، از تماشای تلویزیون، کار با رایانه یا خواندن روزنامه هنگام غذا خوردن اجتناب کنید، زیرا این عوامل حواسپرتی میتوانند توجه شما از اینکه در حال غذا خوردن هستید را منحرف سازند.
نیاز به پروتئین و چربی بیشتر
آیا به طور مداوم غذا میخورید، اما هرگز احساس سیری و پری در شما شکل نمیگیرد؟ این شرایط ممکن است با آنچه میخورید در ارتباط باشد. همانگونه که پیشتر اشاره شد، کربوهیدراتهای پالایششده یکی از مقصران اصلی در این زمینه محسوب میشوند، زیرا در سطوح قند خون اختلال ایجاد کرده و فاقد مواد مغذی ضروری مانند پروتئین و چربی هستند.
پروتئین و چربی برای مدت زمان بیشتری در معده باقی میمانند و به احساس پری و سیری کمک میکنند. شما میتوانید منابع بیشتری از این مواد مغذی را در وعدههای غذایی خود جای دهید، که از آن جمله میتوان به ماهی، مرغ، تخممرغ، مغزهای خوراکی یا لبنیات کمچرب اشاره کرد.
برخی داروها
احساس گرسنگی دائمی میتواند اثر جانبی مصرف برخی داروها باشد. آنتیهیستامینها یکی از موارد شناختهشده در این زمینه هستند و از گزینههای دیگر میتوان به داروهای ضدافسردگی به نام SSRIs، استروئیدها، برخی داروهای دیابت و داروهای ضد روانپریشی اشاره کرد.
اگر احساس گرسنگی حتی پس از خوردن یک وعده غذایی بزرگ شما را رها نمیکند، صحبت کردن با پزشک درباره داروهای مصرفی و تغییر برخی از آنها ممکن است مفید باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید