زمانی که بحث از حجاب و عفاف در جامعه ما میشود تمام فکرها به سوی زنان و دختران کشیده میشود و گویی این بحث با جنسیت زن ارتباط مستقیم و غیرقابل انکار دارد در صورتی که در این موضوع نباید بحث را جنسیتی مطرح کرد؛ حجاب یک مفهوم مشترک دو جنسی بین زن و مرد است که فقط مصداقهایش فرق میکند. اسلام به مسئله عفاف زن اهمیت می دهد؛ اما عفاف، مخصوص زنان نیست؛ مردان هم باید عفیف باشند.
لزوم رعایت حجاب از سوی مردان
در مورد حجاب آقایان بحثی که مطرح است بحث تقلید از فرهنگ غربی در استفاده از پوشش است و عملا حجاب آقایان شاید با توجه به مشخصههای تعریف شده در نگاه اول مشکلی نداشته باشد اما بنا به ادعای کارشناسان استفاده از لباسهای زننده، استفاده از لوازم آرایشی، بلند کردن مو توسط مردان از مصادیق بدحجابی به حساب میآیند .
استفاده از لباسهای زننده، استفاده از لوازم آرایشی، بلند کردن مو توسط مردان از مصادیق بدحجابی به حساب میآیند .
عفاف و حجاب از نتایج و مظاهر ایمان و تقوا است بنابراین برای تقویت آن باید در درجه اول به تحکیم ایمان و تقویت باورهای دینی افراد جامعه که در حکم روح و ریشه اخلاق و رفتار آنان است، توجه شود ،در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، لازم است به تحکیم ارزشها و مفاهیم اخلاقی خاصی از قبیل شرم و حیا و غیرت که با عفاف و حجاب رابطه نزدیک و بیواسطه دارند و خود از ثمرات ایمان و تقوی محسوب میشوند و نیز به آموزش احکام شرعی مربوط به عفاف و حجاب و آموزش صحیح رفتار زن و مرد با یکدیگر در جامعه و خانواده توجه کافی مبذول شود.
لازم است توجه عموم افراد، خصوصا جوانان به نقش عفاف و حجاب در ایجاد هویت فرهنگی و ملی مستقل برای کشور و ملت و همچنین به آثار مثبت سیاسی این استقلال جلب و مقاصد دشمنان در ترویج فرهنگ برهنگی که خود یکی از راههای تهاجم فرهنگی است با ذکر شواهد و نمونههای تاریخی تشریح شود.
پیامبر روزی یکی از کارگران خود را دید که در فضای باز غسل میکند. به وی فرمود: نمیبینم از خدایت شرم کرده باشی! مزدت را بگیر ما نیازی به تو نداریم.
سنخیت زن و شوهر در عفاف
یکی از راه ها و عوامل استواری بنیان مقدس خانواده سنخیت زن و شوهر در احصان، عفاف و پاکدامنی است.
حال اگر برای زنی احصان و عفاف شوهر خدشه دار شده، به طور قهری و طبیعی در تواضع و اطاعت او اثر می گذارد و این جاست که مرد باید واعظ بشود، یا از تاکتیک های دیگر استفاده کند، اما چنین مردی چگونه می تواند بر کرسی وعظ بنشیند! آیا غیر از این است که برای تأثیر موعظه اش باید از در توبه و ندامت و معذرت درآید و خاطر زن را آسوده بدارد و خود را به درجه پاک احصان برساند تا بتواند با همسر خود که درحصار عفاف و احصان است، سنخیت پیدا کند!
از دقت در آیات مشخص می شود که برای عفاف زن، دو پاسدار وجود دارد: یکی خود او و دیگری شوهر؛ اما پاسدار عفاف مرد فقط خود اوست و زن در رابطه با عفاف او آن اندازه وظیفه دارد که هر مسلمانی موظف به امر به معروف و نهی از منکر است.
روایاتی راجع به پوشش مردان
یکی از اصحاب پیامبر میگوید روزی نشسته بودم و لباسم کنار رفت و ران پایم پیدا شد. پیامبر که در حال عبور بودند، به من گفتند: ران خود را بپوشان که جزء عورت است.
حضرت موسی(علیهالسلام) آنقدر بر پوشیدگی خود محافظت میکرد که مردم میپنداشتند وی بیماری جسمانی دارد. رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) دربارهی او میفرمود: همانا موسی مردی با حیا و پوشیده بود که به دلیل حیایش، هیچ نقطه از بدن وی دیده نشد و لذا هنگامی که میخواست وارد آب شود تا بدنش وارد آب نمیشد، لباس خود را بیرون نمیآورد؛ در حالی که بنیاسرائیل حیا نمیکردند و در برابر هم برای شستشو برهنه میشدند و به یکدیگر نگاه میکردند.
امام صادق(علیهالسلام) پوشیدگی شدید لقمان را از علل حکیم شدن وی میدانند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید