حتما شنیده اید که می گویند یکی از شیرینی های زندگی زناشویی به دعواهای آن است. سکوت، اخم و تخم، بی محلی، بگو و مگو، جواب سربالا و...کلافه تان کرده است.خب طبیعی است دو نفر از دوجنس متفاوت، با دوفرهنگ متفاوت وقتی زیر یک سقف می روند اختلاف نظرهایی با یکدیگر داشته باشند. درست است که می گویند دعوا نمک زندگیست اما گاهی که این چاشنی زندگی از حد بگذرد دل آدم را می زند!
اصلا اگر کسی به شما گفت من و همسرم با هم هیچ مشکلی نداریم بدون شک بدانید که دروغ می گوید. همه ی ما در زندگی زناشویی خود بارها از هم رنجیده ایم و بدون آنکه خود متوجه شویم یکدیگر را آزار داده ایم اما گاهی آنقدر دلمان شکسته است که خیلی سخت است که بتوانیم همدیگر را ببخشیم.مدام حرف ها و دعواها را با خود مرور میکنیم تا جایی که کینه و نفرت مثل یک باری بر دوشمان سنگینی میکند. گاهی هم با یکسری افکار و لجبازی ها میخواهیم خودمان را تخلیه کنیم؛" اصلا برای چی باید ببخشمش؟ چرا همیشه من باید ازش عذرخواهی کنم؟ اگه ازش عذرخواهی کنم پرو میشه! و...اما آیا تا به حال شده است که بعد از دعوا کمی هم به اخلاق و رفتار و گفتار خودمان فکر کنیم؟ آیا تا به حال نشده شما طرف مقابلتان را آزار دهید؟ فکر می کنید شما انسان کامل و بی نقصی هستید و طرف مقابلتان پر از نقص که حتی نمی تواند شما را درک کند؟!
درست است حق با شماست.بعد از یک جر و بحث مفصل بخشیدن کار آسانی نیست اما مطمئن باشید که آرامشی که از بخشش بدست می آوردید هیچوقت با نبخشیدن و ادامه دادن دعوا و لجبازی به دست نخواهید آورد.
اگر زندگیتان برایتان مهم است باید چاره ای بیندیشید. اگر هیجانات منفی به نوعی مانع پیشقدم شدن شما برای سازش می شود کمی از خود گذشتگی نشان دهید و به سمت همسرتان بروید، با این کار نه تنها او را متوجه و پشیمان رفتار اشتباهش می کنید بلکه باعث میشوید ارزشتان را بیش از پیش درک کند.
گذشت کنید
همسرتان مقصر اصلی دعواست. اما بی گناه بودن شما دلیل بر این نیست که برای انتقام یا لجبازی ،گذشت و بخشش را فراموش کنید. اگر زندگیتان برایتان اهمیت دارد باید گذشت و بخشش را در زندگی تمرین کنید اما برخی زخم ها به راحتی التیام پیدا نمی کند و احتمالا زخمی که شخص از خیانت همسرش میخورد از جمله این زخم هاست اما اینجا هم عجولانه رفتار نکنید... گاهی با وجود خیانت هم جا برای بخشش و گذشت وجود دارد چرا که خیانت همیشه از روی هوا و هوس اتفاق نمی افتد بلکه باید بتوانیم در رابطه ای که در آن خیانت رخ داده منصفانه رفتار کنیم و تنها فرد خیانتکار را مقصر ندانیم بلکه به دنبال نواقص و مشکلات خودمان هم باشیم و خیانت طرف مقابلمان را به پای نواقص خودمان ببخشیم. به هر ترتیب هیچ انسانی بی نقص نیست و همه ی ما در معرض خطا و اشتباه قرار داریم و گذشت برخی از اشتباهات افراد به قدری ارزشمند است که با بخشش آن اشتباهات انسان به آرامش خاصی دست پیدا می کند .عفو دیگران و گذشتن از حق خویش، موجب برکت و خیر در زندگی عفوکننده میشود. خداوند در آیه 128 سوره نساء عفو و گذشت در اختلافات خانوادگی را موجب خیر و برکت دانسته است و چه شبی بهتر از شب قدر است برای گذشت دیگران . ... وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ ...؛ ... باید ببخشند و ببخشایند آیا نمی خواهید که خدا شما را بیامرزد؟ ...» بنابراین در این شبها اگر بخواهیم خداوند ما را ببخشد ما در ابتدا باید دیگران را ببخشیم و بدانید که اگر در این شب عزیز توانستید کسی را از صمیم قلب ببخشید مورد رحمت خداوند قرار گرفته اید همچنان که خداوند می فرمایند: کسی که عفو و گذشت داشته باشد و کریمانه از خطاهای دیگران در گذرد، با چنین عملی زمینهساز جلب غفران الهی به سوی خود و جامعهاش میشود. (نور، آیه 22؛ تغابن، آیه 14)
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید