بیشتر مواقع ناخودآگاه در رابطه های عمیق عاطفی، حسادت درون انسان برانگیخته می شود و باعث ایجاد حالات عدم امنیت، جدایی و…در نهایت همچون دردی پنهان، تمام وجود شما را در بر می گیرد. در ظاهر بیشتر مردم، حسادت خود را تصدیق نمی کنند، البته برخی نیز در درون خود سعی می کنند این حالت را کنترل کنند، امّا متأسفانه هر چه بیشتر تلاش می کنند، نتیجه ای در اصلاح خود نمی بینند. ما در صورت حسادت به نفر مقابل، با عصبانیّت و بدخلقی برخورد می کنیم، در حالی که وی واقعاً بی گناه است و در آخر جلوه ی اجتماعی خود را از دست می دهیم.
به هر دلیل و به هر میزانی، حسادت همواره یکی از دلایل اختلافات زناشویی محسوب می شود. این حالات در بین زن و شوهر، در ابتدا با کلماتی کنایه آمیز و غیر مستقیم شروع می شود و به مرور زمان، موجب بحث و جدل و اختلافاتی می شود که عامل بروز آن، حسادت مخفی و پنهان در درون طرفین است.
شما با افکار و برخورد غیر منطقی که برخواسته از حسادت است، در واقع به نوعی طرف خود را فریب می دهید.
شاید برایتان این سوال پیش می آید که چرا حسادت می کنید یا چرا او به شما حسادت می کند؟ می خواهید بدانید چطور باید آن را کنترل یا متوقف کنید و عکس العمل درست در برابر حسادت بی دلیل دیگری چه باید باشد.
چیزی که باعث حسادت میشود
حسادت به دلایل متفاوتی تحریک میشود. گاهی انتظارات غیر معقول و ناممکن از یک رابطه باعث ایجاد حسادت میشود. ممکن است از همسرتان در رابطه انتظارات نامتعارف یا نامعقولی داشته باشید یا احساس مالکیت و سلطه به دیگری حسادت را در وجودتان برانگیزد. تجربههای آزاردهنده در گذشته و ناکامیهای قبلی، احساس نبود امنیت در رابطه، ترس از خیانت یا کنار گذاشته شدن، ترس از دست دادن کسی که دوستش دارید، حس مالکیت شدید، غیرت و تعصب و تمایل به کنترل دیگری همگی میتوانند حسادت را تحریک کنند. معمولاً عدم تحمل دیگری و تمایل به سلطهگری در رابطه و کنترل فرد با عنوان غیرت و تعصب دو عامل مهم برانگیزاننده حسادت هستند.
حسادت با رابطه چه میکند؟
حسادت شما را از احترام، توجه و محبت تهی میکند. اگر در رابطهای هستید که دیگری به شما حسادت میکند حتماً بخوبی متوجه شدهاید که چقدر گاهی خودتان را تهی از عشق و علاقه میبینید و چقدر از اینکه در معرض تهدیدهای فرد حسود هستید رنجیدهاید. با وجود حسادت رابطه پر از گلایهمندی، خشم، جنگ و درگیری، بحثهای بیپایان، بیاعتمادی، افسردگی، حس انتقامجویی متقابل، جوابگوییهای غیر لازم، واکنشهای جسمی، تغییرات خلقی شدید دو طرف و رنجشهای بیپایان است. به مرور زمان احساس میکنید بیخواب شدهاید، علاقهمندیهایتان را از دست دادهاید و حتی ذائقه غذاییتان تغییر کرده است. بهعنوان کسی که به او حسادت میشود شاید مجبور شوید برخی از روابطتان را محدود کنید، کارتان را رها کنید، موفقیتها و علاقهمندیهایتان را دنبال نکنید فقط به این دلیل که حسادت برانگیز نباشید. این یعنی قرار گرفتن در یک موقعیت خشونتآمیز و پایان رابطه.
آیا حسادت همیشه بد است؟
خب نه، حسادت همیشه بد نیست. حسادت میتواند منافعی هم داشته باشد. بعضی از پزشکان معتقدند وجود کمی حس حسادت در عشق لازم است. این حسادت میتواند از رابطه و زندگی زناشویی شما در برابر خطرهای واقعی محافظت کند.
گاهی کمی حسادت سالم میتواند ارتباط متقابل شما با همسرتان را بهتر کند، مرز و محدوده زندگی مشترک شما را مشخص نماید و احساس مسئولیت و تعهد شما را افزایش دهد.
اگر چه در صورتی که خانم شما حسود است، به چیزهایی بیشتر از درک معنا و مفهوم حسادت نیاز دارید.
صبور باشید
شاید به نظر برسد کسی که با او ازدواج کرده اید همیشه موضع حسادت را در پیش میگیرد اما این موضوع تا ابد مشکلساز نخواهد بود. آدمها رشد میکنند، تغییر میکنند و عاقلتر میشوند.
چیزهایی که اوایل ازدواج شما را آزار میدهد، ممکن است بعدها اهمیت چندانی نداشته باشند. صبر و شکیبایی در مقابله با این مشکل کمک زیادی به شما خواهد کرد.
عزت نفس همسرتان را افزایش دهید
ریشه بسیاری از حسادتهای همسرتان در کمبود عزت نفس اوست. راهی پیدا کنید تا عزت نفس همسرتان را افزایش دهید. او را تشویق کنید در یک کلاس فوق برنامه شرکت کرده یا به طور منظم ورزش کند. به روشهای گوناگون از تیپ ظاهری یا طرز صحبت کردن او تعریف کنید.
اگر همسرتان احساس کند به او احترام میگذارید و دوستش دارید، به سختی گرفتار حسادت میشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید