دکتر ایرج خسرونیا ، رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران بیان کرد:
«سکته قلبی جز بیماریهایی است که در برخی افراد بصورت ناگهانی و بدون هیچ نشانهای بروز میکند. تنگی عروق قلب علت اصلی سکته قلبی شناخته شده است، به عبارتی خون به عضله قلب نرسیده و قلب دچار کم خونی شده و سکته قلبی رخ میدهد.
چربی خون بالا، قند خون بالا ، فشار خون بالا و... عوامل اصلی و خطر این عارضه شناخته شدهاند. همچنین افرادی که دخانیات مصرف میکنند و دچار چاقی و قند خون بالا هستند، بیشتر از سایرین به سکته قلبی مبتلا میشوند.
سکته قلبی میتواند با یک درد در ناحیه قفسه سینه و یا شکم آشکار شود. علاوه بر آن تنگی نفس به همراه سکسکه شدید میتواند یکی دیگر از علائم بروز سکته قلبی باشد.
سکسکه طولانی مدت که به طور ناگهانی آغاز میشود یکی از نشانههای حمله قلبی است، حتی اگر با علائم دیگری مانند عرق کردن، ضعف، درد قفسه سینه و ... همراه نباشد.
سکسکه ناشی از تحریک اعضا و اندامهایی است که در قسمت قفسه سینه قرار گرفتهاند و مهمترین آنها پرده دیافراگم، معده، مری و قلب است.
سکسکههای بلندمدت باعث از کار افتادگی، ایجاد افسردگی، پنومونی، کاهش وزن و اختلال خواب در فرد می شود.
درد قفسه سینه، گوش، گردن و شانه جزء شایعترین علائم سکته قلبی است. علاوه بر آن خستگی مفرط، تنگی نفس و سرگیجه، خوابآلودگی، بیخوابی و اضطراب، ضربان تند و نامنظم قلب از دیگر علائم هشدار دهنده محسوب میشوند.
بدون شک افراد همیشه مشکلاتی مانند آروغ زدن، معده درد و یا سکسکه را به مشکلات گوارشی نسبت میدهند. درست است که در بیشتر موارد این مسائل نشان دهنده مشکلات گوارشی است، اما همین مشکلات به ظاهر ساده می توانند نشان دهنده احتمال بروز سکته قلبی در افراد نیز باشند.»
دکتر محمدرضا زالی ، متخصص گوارش در این رابطه می گوید:
«با این که سکسکه از علائم اختصاصی هیچ بیماری خاصی نیست، اما سکسکه های ناگهانی می تواند یکی از نشانه های سکته قلبی، آلرژی و ریفلاکس معده و عصب فرنیک باشد.
شایع ترین علت سکسکه ناراحتی هایی است که به معده و مری وارد می شود و در راس این ناراحتی ها ریفلاکس و برگشت اسید معده است.
سکسکه در همه افراد ظاهر می شود. سکسکه های ناگهانی در اثر خوردن دارو، غذای زیاد یا غذای ناسالم و اتساع شدید معده به وجود می آید و سکسکه های مزمن و طولانی نیز بر اثر بی احتیاطی های غذایی ایجاد شده و تا مدت طولانی فرد را درگیر می کند.
سکسکه های طولانی مدتی که گاها چندین ماه به طول می انجامد، به دلیل تحریک سیستم اعصاب که از قسمت فوقانی معده و انتهای مری و پرده دیافراگم سرچشمه می گیرد به وجود می آید که گاهی التهابات مزمن یا همان بازگشت اسید است و حالت تیک عصبی را در فرد ایجاد می کند که این تیک های عصبی فرد را به سکسکه می اندازد.
هر فردی که سکسکه می کند باید از نظر بیماری عضوی کاملا بررسی شود تا خلاف آن ثابت شود. در غیر این صورت ممکن است از یکی از نشانه های بیماری چشم پوشی کند.»
گاهی آلرژی غذایی سکسکه می آورد
آلرژی به مواد غذایی مانند بیماری آسم و کهیر نیست و با آنها متفاوت است و به صورت تهوع، دل درد، برگشت اسید، سرفه، سکسکه، نفخ و اسهال ظاهر می شود.
در مورد سکسکه اگر علت یا بیماری خاصی را پیدا نکردیم، باید عامل تحریک کننده خارجی از جمله غذا را هم در نظر داشته باشیم، زیرا ممکن است فرد غذای سالمی را مصرف نکند و یا اینکه غذای خاصی به بدنش نسازد و در او سکسکه ایجاد کند.
سویا، ماهی، میگو، شیر گاو، گندم و بادام زمینی از جمله مواد خوراکی هستند که باعث بروز سکسکه در فرد می شوند.
سکسکه طولانی مدت را جدی بگیرید
دکتر محسن نجاتی، متخصص داخلی و گوارش می گوید:
«سکسکه با این که خود بیماری نیست و در بسیاری مواقع به صورت خوشخیم و بدون وجود علائم بیماری زمینه ای در فرد بروز می کند، اما سکسکههای طولانی مدت میتواند علائم هشدار دهندهای از وجود بیماری در فرد باشد.
سکسکه در یک فرد ممکن است به دلیل اتساع معده، مصرف مایعات خیلی سرد، تغییر ذائقه ناگهانی، خوردن یک خوراکی خیلی شیرین و یا در اثر استرس به صورت موقتی بروز کند.
اما هرگاه سکسکه ادامهدار و طولانی مدت باشد، باید به وجود یک بیماری زمینهای در فرد مشکوک شد. این سکسکه ممکن است به دلیل زخمهای شدید و بدخیم گوارشی و یا وجود تومور در دستگاه گوارش باشد.
عصب نزدیک دیافراگم که فرنیک نام دارد، به وسیله عوامل یادشده تحریک می شود و با بروز سکسکه مزمن از وجود بیماری خبر می دهد که برای اطمینان و بررسی بیشتر عامل سکسکه، دستورات لازم برای تشخیص توسط پزشک داده خواهد شد.
علاوه بر آن ممکن است وجود یک کیست یا توده در شکم عامل بروز سکسکه های ادامهدار باشد که پزشک با کنار هم گذاشتن علائم مشاهده شده، برای بررسی نقاط مشکوک وجود بیماری اقدام خواهد کرد.
عوامل به وجود آورنده سکسکه چه در نوع خوشخیم و چه در نوع ادامهدار آن بیشتر همان دلایل ذکر شده است و ارتباط چندانی به قسمتهای دیگر ندارد.»
درمان سکسکه
دکتر محمدرضا زالی ، متخصص گوارش در این رابطه می گوید:
«اگر فردی دچار بیماری قلبی است، باید ابتدا بیماری قلبی خود را درمان کند و کسی که ناراحتی معده دارد، باید به مداوای معده اش بپردازد. همچنین اگر پرده دیافراگم به علل مختلف مثل سینه پهلو، سرماخوردگی یا ورود ویروس به بدن دچار ضایعه ای شده باشد، برای درمان سکسکه باید ابتدا آن ضایعه را برطرف کرد.
چون سکسکه بر اثر انتقال موج و تحریک اعصاب مختلف است، شوک عصبی باعث می شود از انتقال امواج از معده به مغز جلوگیری شده و تحولی در آن سیستم ایجاد شود و سکسکه فرد را قطع کند.»
ولی دکتر محسن نجاتی معتقد است:
«سکسکه داروی خاصی برای درمان ندارد و در موارد خوشخیم آن خود به خود رفع می شود. اما درمان سکسکه مزمن تنها با یافتن بیماری زمینهای آن قابل درمان است و بهتر است به محض اینکه فرد مشاهده کرد سکسکه آن بیش از اندازه طبیعی طول کشیده به پزشک مراجعه کند تا علت آن زودتر مشخص شود.»
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید