صمیمیت در روابط زن و شوهر چگونه بهوجود میآید؟
ارتباط درست و مثبت با همسر، از عوامل مهم بهبود کیفیت زندگی مشترک و رهایی از مشکلات میباشد. در زندگی مشترک موفق، زوجها به رابطهٔ خود با همسرشان اهمیت میدهند؛ به خواستههای هم توجه دارند؛ بیشتر مواقع، آرامش خود را حفظ میکنند؛ سعی دارند همیشه خودشان باشند؛ با مسائل به صورت مثبت برخورد کنند و خود را با شرایط وفق دهند؛ مصمم به تغییر خود هستند ولی درصدد تغییر همسر و دیگران بر نمیآیند چرا که میدانند هیچ کس را نمیتوان تغییر داد؛ شرایط را به جای تحمل، پذیرا میشوند و در صورت بروز اختلاف همه چیز را منفی نمیبینند و ویران نمیسازند، با بحرانهای زندگی به آرامی برخورد و عبور کرده و روزهای خوب مشترک گذشته را به کلی نادیده نمیگیرند و به دنبال یافتن راه حلهای مثبت و سازندهای هستند که به دوام زندگی مشترکشان کمک کند.
در یک زندگی مشترک موفق، زن و مرد به حرفهای یکدیگر توجه دارند و احساسات خود را به راحتی نشان میدهند، هر چند احتمال دارد که احساساتشان مورد توجه و تأیید همسرشان نباشد.
متاسفانه بیشتر افراد از کودکی یاد میگیرند احساسات خود را در درون خود نگاه دارند و به ظاهر خود را آرام نشان دهند ولی بار سنگین عدم بروز احساسهای خویش را سالهای سال به دوش بکشند. بیان نکردن احساسها باعث ایجاد مشکلات روانی مانند زودرنجی، پرتوقعی، زورگویی، گوشهگیری و افسردگی میشود. بنابراین هیچگاه نباید از وجود احساسات غافل شد و آنها را انکار کرد. میبایست احساسات خود را به طریق منطقی بروز دهیم. به فرزندان خود یاد دهیم که ناراحتیهای خود را به طریق صحیح نشان دهند تا سبکبال و آزاد و بدون هرگونه احساس شرمندگی و گناه، بزرگ شوند. وقتی از بچگی یاد بگیریم احساسات خود را به راحتی بروز دهیم و با آنها به درستی برخورد کنیم در بزرگسالی با آرامش خاطر، با مسائل برخورد کرده و مسائل را به صورت درست تجزیه و تحلیل میکنیم و عقدههای ناشی از پنهان کاری را به خود و دیگران تحمیل نمیکنیم و کمتر رفتار ناپسند از خود بروز میدهیم، از همسر و فرزندان توقع نخواهیم داشت که بدون اراده و به صورت چشم بسته به حرف ما گوش کنند.
ابراز نکردن احساسها باعث ایجاد مشکلات روانی مانند زودرنجی، پرتوقعی، زورگویی، گوشهگیری و افسردگی میشود.
در زندگی مشترک وقتی عشق و مهر و محبت و مشارکت عادلانه بین زوجها حاکم باشد، صمیمیت به وجود میآید. صمیمیت در روابط زناشویی دارای جنبههای قوی عاطفی و اجتماعی است که به پویایی و تداوم زندگی مشترک کمک فراوان میکند.
جهت تأمین بهداشت روانی اعضای خانواده، داشتن رابطهٔ صمیمانه بین زوجها، بسیار ضروری است چرا که این رابطه همواره جایگاه خاص و مثبتی در زندگی دارد. وقتی صمیمیت بین زن و مرد برقرار باشد آنان در برابر مشکلات فردی و اجتماعی توانمند میشوند.
صمیمیت و اثرگذاری آن در زندگی مشترک
درمان گران خانواده به زوجها توصیه میکنند با هم صمیمی شوید و یکدیگر را تقویت کنید چرا که وقتی با کسی احساس صمیمیت کنید، با او رفتار خوبی خواهید داشت. برای این که صمیمیت زن و مرد نسبت به هم افزایش یابد، سعی کنید به نکات مثبت یکدیگر بیشتر توجه و تمرکز کنید.
همسران جوان با وجود اینکه یکدیگر را دوست دارند ولی به علت نبود نگرشهایی مشابه، تجربه و اطلاعات کافی نسبت به مسائل و پدیدهها و عوامل دیگر، نگران شده و عدم تعادل بینشان به وجود میآید. برای ایجاد تعادل به منظور داشتن رابطهٔ صمیمانه، نیاز است که یکی یا هردو با افزایش آگاهی تلاش کند تا احساس خود را نسبت به دیگری یا نسبت به عوامل و پدیدههای اطراف تغییر دهد تا صمیمیت شکل گیرد و تعادل و ثبات در زندگی مشترک به وجود آید.
باید توجه داشت وقتی احساس صمیمیت بین زن و مرد برقرار باشد و هر یک تعهدات و وظایف و نقشهای جنسیتی خود را به نحو احسن انجام دهند، بیشتر به سوی همدیگر جذب شده و موجب نشاط و طراوت و پایداری بیشتر زندگی مشترکشان میشوند؛ در حالی که وقتی یک یا هر دو در زندگی مشترک احساس بی عدالتی و نارضایتی کنند، از برقراری روابط صمیمانه بین خود و همسر اجتناب کرده و موجب شکست زندگی مشترک میشوند.
برای این که صمیمیت زن و مرد نسبت به هم افزایش یابد، سعی کنید به نکات مثبت یکدیگر بیشتر توجه و تمرکز کنید.
باید توجه داشت که زنان و مردان، روابط صمیمانه در زندگی مشترک را با توجه به بینش، آگاهی و تجربه به صورتهای متفاوت دریافت، تجربه و ارائه میکنند. با وجود آگاهیهاست که زن و مرد متوجه میشوند که نیازها و چگونگی برطرف کردن آنها برای زنان و مردان چقدر با هم متفاوت هستند؛ برای مثال برداشت متفاوت زنان و مردان در مورد صمیمیت، این است که زنان «خود ابرازگری» را نشانهٔ صمیمیت در روابط میدانند در حالی که مردان صمیمیت را «مشارکت در فعالیتها» تصور میکنند.
وقتی باورهای مثبت و احساس صمیمیت دربارهٔ خود، همسر و زندگی مشترک داشته باشیم به راحتی میتوانیم به همسرمان و دیگر اعضای خانواده، دلگرمی داده احساسهای خوبی به وجود آوریم. با توجه به اینکه منشاء اصلی باورهای مثبت، تأیید و تصدیق خود است با استفاده از توصیههای مشاوران مجرب و تأیید واقعی خود، میتوانیم باورهای مثبت را جایگزین باورهای منفی کرده و زندگی پربار و غنی را تجربه کنیم.
منبع: ماهنامه شادکامی و موفقیت- شماره 63
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید