بیشتر اوقات زندگی روزمره ما به مراوده و گفتگو با دیگران میگذرد. در منزل، محل کار، دانشگاه، خیابان، تاکسی، و... .
در این میان همیشه عدهای انگشتشمار از افراد در میان دیگران برتر بوده و نامشان زبانزد دیگران است. همچنین همیشه باعث جذب سایرین شده و در کل افرادی پرنفوذ و تأثیرگذار هستند. اینگونه افراد هیچ فرقی با دیگران ندارند؛ مثلاً ستاره اقبالشان بلند باشد و یا مهره مار داشته باشند بلکه بهصورت دانسته و یا ناخودآگاه یک سری قوانین را همیشه رعایت مینمایند که همین قوانین عامل برتری و جلب دیگران و عامل نفوذ در اذهان است. ما نیز میتوانیم اینطور باشیم. در اینجا به بعضی از این عوامل اشارهای مختصر میکنیم:
کمتر حرف بزنیم
این بدان معنا نیست که حرف نزنیم و یا سرمان در لاک خودمان باشد. بلکه هر جا نیاز به صحبت کردن بود خود را نشان داده و نظر خود را ایراد کنیم. متأسفانه بعضی افراد اینطور برداشت مینمایند که کمگویی یعنی هیچ گویی و همین امر باعث منزوی شدن و دور شدن از اجتماع میگردد.
یک لبخند کوچک باعث جذب میشود. هر انسان دارای یک کودک درونی است که آن کودک درون به آنچه که خود بخواهد جذب میشود چه بخواهیم و چه نخواهیم قبل از شروع صحبت حداقل 30 ثانیه فکر کنیم.
فکر کردن قبل از شروع صحبت هرچند کم و کوتاه باعث گزیده گویی شده و از هرگونه لاف زدن و همچنین بیهودهگویی و صحبت عجولانه جلوگیری میکند. حتماً دیدهاید افرادی که پس از شنیدن حرفی یا سؤالی مدتزمانی کوتاه آن را حلاجی نموده سپس بیان مینمایند و اکثر اوقات جواب آنها بسیار متین و درست است و هیچ جای ایراد نیست. اما امان از افرادی که آنچه به ذهنشان میآید را بیان مینمایند، بدون اینکه حتی لحظهای در مورد آن فکر کنند. بهاصطلاح با صدای بلند فکر میکنند و اکثر اوقات حرفهایی میزنند که باعث پشیمانی شان میگردد. فکر کردن آسان است. تمرین کنیم.
لبخند بزنیم
یک لبخند کوچک باعث جذب میشود. هر انسان دارای یک کودک درونی است که آن کودک درون به آنچه که خود بخواهد جذب میشود چه بخواهیم و چه نخواهیم. برخی رفتار ما دقیقاً مانند کودکان است و به چیزهای زیبا عکسالعمل مثبت نشان میدهد. پس همانطور که یک کودک جذب یک لبخند میشود، ما نیز جذب چهرههای بشّاش و خنده روی میشویم. همچنین لبخند باعث زیبا شدن چهره میشود.
اما خنده با صدای بلند شخصیت انسان را زیر سؤال میبرد. هیچ انسان گرانمایه ای را نخواهید دید که با صدای بلند خندیده و یا قهقهه بزند. با صدی بلند خندیدن باعث جلبتوجه دیگران شده و با توجه به اینکه دیگران نمیدانند شما به چه چیزی میخندید ممکن است، باعث سوء برداشت آنها شود.
در زندگی افراد تجسس نکنیم
قبل از دخالت در امور دیگران از خود بپرسیم آیا این امر به ما ارتباط پیدا میکند یا خیر اگر کار فرد مورد نظر یا خاطی به ما و دیگران صدمه میزند پسندیده است که تذکر دهیم و با بیان آن در زندگی فرد و جامعه تاثیرگذار باشیم در غیر اینصورت از دخالت در امور دیگران خودداری کنیم . برایتان چقدر پیشآمده که با تلفن همراه یا با شخص دیگری در حال صحبت کردن بوده اید که دقیقاً پس از پایان صحبت، فرد دیگری آمده و پرسیده که «چی شده» ؟ قطعاً این قضیه کمی باعث تنفر شما شده است. مطمعن باشیم اگر نیاز باشد آن فرد، خود با ما درمیان میگذارد. دخالت در امور دیگران باعث دفع آنها شده و نوعی دور شدن را ایجاد مینماید. زیرا با توجه به شناختی که افراد از اشخاص دارند، از رفتوآمد و حتی صحبت با آنها خودداری میکنند. پس سعی کنیم امین دیگران باشیم.
به اندازه شوخی کنیم
به اندازه شوخی کنیم بعضی رفتارهای ما میتواند باعث رنجش طرف مقابل شود ، هنگام مزاح باید مراقب باشیم با چه کسی شوخی میکنیم و از چه چیزهایی خوشش می آید و از چه چیزهایی ناراحت میشود. مثلاً شوخیهایی که باشخصیت افراد رابطه دارد باعث قتل شخصیت میشود. شوخی اگر در حد یک لبخند کوچک و ملیح باشد، بسیار شیرین است و نه بیشتر.
امام حسین (ع) میفرمایند: از شوخی بیش از حد بپرهیز زیرا عزّت تو را کم میکند.
بهظاهر خود برسیم
یکی از عواملی که باعث تأثیرگذاری در بین سایرین میشود، خوش پوشی و خوشبویی است. مطمئناً هیچکس دوست ندارد با شخصی که دهان او بوی بد میدهد و یا لباسش پاره است دمخور شود.
از بیان حرفهای نابجا و دروغ و بزرگ کردن خود بپرهیزیم. آنچه که هستیم باشیم به این معنا که خود را بزرگتر از آنچه هستیم جلوه ندهیم و سعی نکنیم خود را بهزور در دل دیگران جای دهیم.
نویسنده:
سیدسعید پیراسته
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید