مشاوره فرآيندي است که طي آن در زمينه ممنوع و مساله خاص به فرد کمک و راهنمايي ارائه ميشود،مساله ازدواج يکي از موضوعات مهمي است که در فرآيند مشاوره همواره مورد توجه است و به عنوان بخشي از فعاليتهاي يک مشاور محسوب ميشود. بر اين اساس افرادي که قصد ازدواج دارند با کمک جستن از منابع مشاورهاي راهنماييهاي لازم در اين زمينه دريافت ميکنند تا تصميمات مناسبتري را اتخاذ کنند.
ضرورت و اهميت مشاوره قبل ازدواج
ازدواج مساله بسيار مهمي است که بسياري از جنبههاي مختلف زندگي فردي و اجتماعي انسان را تحت تاثير قرار ميدهد. امروزه شمار روز افزون مواد طلاق موجب شده است تا صاحبنظران به فکر پيدا کردن راه حلهايي باشند که يک ازدواج موفق و سالم را فراهم شاخته مانع از شيوع و افزايش آمار طلاق که يقينا عواقب بعدي آن بسيار دشوارتر و سخت تر شود. مشاوره قبل از ازدواج ابتدا در زمينه مسائل پزشکي ، مساله گروههاي فوتي و ژنتيکي آغاز گرديد و امروزه کم کم در زمينه مسائل شخصيتي و رواني و روابط نيز در حال شکل گيري و کاربرد است. در اين مقوله کارکردهاي مشاوره قبل از ازدواج بسيار مهم هستند که به آنها ميپردازيم.
بررسي ملاکهاي ازدواج سالم در مشاوره قبل از ازدواج
مشاوره قبل ازدواج در الويت اول به روشن ساختن ملاکهايي ميپردازند که براي داشتن يک انتخاب مناسب در ازدواج ضروري هستند. عدم توجه به تعيين چنين ملاکهايي و ارزش گذاري و اولويت بندي نامناسب آنها اغلب موجب ناکاميهاي بعدي ميشوند. بر اين اساس در مشاوره قبل از ازدواج تلاش ميشود ملاکهاي افرادي که قصد ازدواج دارند بررسي شده و راهنمايي لازم در مورد نظر داشتن ملاکهاي مناسب ارائه گردد.
بررسي آمادگي طرفين براي ازدواج
سن ازدواج عامل مهمي است که ميتوانند رضايت از زندگي مشترک را تحت تاثير قرار دهد هر چند اين عامل به تنهايي نميتواند تعيين کننده باشد، اما عامل مهمي است که بايد مورد توجه قرار گيرد. بر اين اساس لازم به نظر ميرسد ميزان آمادگي سني ، رواني و اجتماعي طرفين مورد بررسي قرار گيرد. بطوري که عدم پختگي رواني ، عاطفي ، جسماني و اجتماعي طرفين مشکلات زيادي را به بار خواهد آورد و روشن است رسيدن به سن و سالي که از لحاظ اجتماعي مناسب براي ازدواج به نظر ميرسد به تنهايي قابل تکيه کردن نخواهد بود چرا که افراد مختلف در سنين متفاوتي به پختگي و آمادگي لازم براي ازدواج ميرسند. يک فرد 25 ساله ممکن است از پختگي و رشد و تکامل رواني ، اجتماعي و عاطفي برخوردار باشد در حاليکه فرد ديگري در سن 35 سالگي چنين آمادگي را نداشته باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید