مرد به نوار کشي شبيه است
مرد به خودي خود جاي نياز به صميميت و خودمختاري را مرتب با يکديگر عوض مي کند. وقتي مرد در حال عقب نشيني است زمان مناسبي براي گفتگو نيست بايد صبر کرد تا او دوباره بازگردد در اين فرصت طلايي که مرد خواهان صميميت و گفتگوست زن معمولا به 3 دليل جهت صحبت پيش قدم نمي شود:
1- نگران صحبت کردن است چون آخرين باري که قصد صحبت کردن داشت مشاهده کرد که شوهرش عقب نشيني کرد.
2- زن از ناراحتي شوهرش مي ترسد به همين دليل منتظر مي ماند تا شوهرش با او درددل نمايد.
3- زن نمي خواهد با شروع کردن صحبت گستاخي و بي ادبي خود را به همسرش نشان دهد براي آنکه خودش را مؤدب جلوه دهد به جاي صحبت در مورد افکار و احساسات خود به اشتباه سؤالاتي در مورد افکار و احساسات مرد مي کند وقتي مرد چيزي براي گفتن ندارد چنين نتيجه مي گيرد که شوهرش دوست ندارد با او صحبت کند .
آنچه زن بايد در مورد مرد بداند اين است که مرد بايد دليلي براي حرف زدن داشته باشد او صرفا براي در ميان گذاشتن احساساتش وارد گفتگو نمي شود اما وقتي براي مدتي زن صحبت مي کند، مرد لب به سخن مي گشايد پس زماني که مرد نياز به صحبت کردن دارد اين زن است که بايد موقعيت شناسي کند و در زمان نياز او صحبت را آغاز کند و پيش قدم شود. اگر زن صحبت کند و به گونه اي حرف بزند که مرد احساس نکند مورد سرزنش و انتقاد قرار گرفته و به تدريج خودش را وارد گفتگو مي کند، اما اگر مرد احساس کند همسرش از او تقاضاي حرف زدن دارد از خود مقاومت نشان داده و حتي اگر هم بخواهد چيزي بگويد سعي مي کند خاموش بماند.
تلاش مستقيم جهت به صحبت واداشتن مرد شيوه مناسبي نيست زن ابتدا بايد سنجش موقعيت کند ببيند مرد آيا در مرحله عقب نشيني قرار گرفته يا در مرحله اي که نياز به گفتگو دارد اگر در زمان عقب نشيني به سر مي برد که هيچ نبايد سعي در برقراري ارتباط کند اما اگر تشخيص داد که زمان گفتگو فرارسيده به جاي آنکه پشت سر هم از او سئوال کند و يا از او تقاضاي صحبت نمايد. بايستي به همسرش نشان دهد که حتي وقتي فقط به حرفهاي او گوش مي کند، از او سپاسگزار است. در آغاز حتي زن بايستي مرد را تشويق به حرف زدن نکند «به جاي آنکه انتظار داشته باشيم مرد بي پرده سخن بگويد بهتر آن است که به او گوش دادن را بياموزيم.»
همين که مرد به حرفهاي همسرش گوش مي دهد و در مقابل مورد تقدير قرار مي گيرد به تدريج و ناخودآگاه شروع به صحبت مي کند و حرف دلش را مطرح مي سازد. اين زماني اتفاق مي افتد که مرد احساس مي کند به دليل گوش دادن مورد تشويق و تقدير قرارگرفته و به خاطر سکوتش و مطرح نکردن حرف دلش طرد نشده .
عواملي که زن مانع چرخش مدار صميميت مرد مي شود:
1- جسمي: مرد ممکن است به اتاق ديگري برود و زن دنبال او راه بيفتد.
2- عاطفي: زن نگران شوهرش است او با توجه و تمجيد باعث ناراحتي او مي شود. مخالف تنها بودن شوهرش است.
3- ذهني: زن با مطرح کردن سؤالاتي که موجب مي شود مرد احساس تقصير کند مانع عقب نشيني مرد مي شود. راضي نگهداشتن هميشگي مرد و پذيراي بيش ازاندازه به طوري که زن هيچ عيب و نقصي در کارش نباشد تا شوهرش دليلي براي عقب نشيني نداشته باشد به طوري که زن خود را فراموش مي کند تا به شکلي که شوهرش مي خواهد درآيد . زن احساسات واقعي خويش را بروز نمي دهد و از انجام هر کاري که موجب ناراحتي شوهرش است خودداري مي کند.
پس از طي کردن دوران عقب نشيني مرد زماني فرامي رسد که خواهان نزديک شدن است در چنين شرايطي زن که از اين روحيه مرد آگاهي لازم را ندارد به تنبيه و مجازات مرد مي پردازد و از بازگشت مرد به سوي خود جلوگيري مي کند. اين رفتارها عبارتند از:
1- جسمي: ازعشق ورزي جسماني با شوهرش امتناع کرده، وقتي مرد به خاطر عقب نشيني خود تنبيه مي شود شايد از ترس اينکه دوباره تنبيه شود دست از عقب نشيني برداد اين ترس باعث مي شود تا او در آينده هيچ گاه خودش را عقب نکشد از اين رو چرخش مدار صميميت از حرکت مي ايستد.
2- عاطفي: وقتي مرد بازمي گردد همسرش مخالفت و اعتراض خود را از راههاي گوناگون چون کلمات زننده صداي بلند و نگاه هاي اخم آلود به شوهرش نشان مي دهد مرد احساس مي کند توانايي خشنود کردن و ارضاي نيازهاي همسرش را ندارد و تسليم مي شود.
3- ذهني: زن از صحبت کردن و در ميان گذاشتن احساساتش با مرد خودداري مي کند، زن سرد و بي روح مي شود و به شوهرش فرصتي به منظور آنکه شنونده و شوهر خوبي براي او باشد نمي دهد در واقع زماني که مرد با خوشحالي از غار ذهن خويش بيرون مي آيد مورد کم لطفي همسرش قرار مي گيرد. و اين باعث مي شود مرد احساس کند ارزش و شايستگي عشق و محبت همسرش را ندارد و مي ترسد که دوباره خود را به همسرش نزديک کند و گمان مي کند که همسرش او را نخواهد پذيرفت همين ترس و نگراني موجب مي شود که پس از سفر به درون غار ذهن خويش، پيش همسرش بازنگردد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید