بدون استفاده از اسپریهای خوشبوکننده، با ترکیب موادی که خود تهیه میکنید خانه را معطر و پاکیزه و به رایحه دلخواه دست پیدا کنید.
با توجه به نقش حس بویایی، تأثیری که خانه تمیز و معطر در سلامت فکری و جسمی ما دارد بر کسی پوشیده نیست. طبیعت را دوست داشته باشیم و از مواد طبیعی برای این منظور استفاده کنیم.
با ترکیب مساوی آب لیمو و آب و ریختن آنها داخل یک اسپری تمیز و خالی، میتوانید یک یا دو بار در هفته برای ایجاد رایحهای خوش آن را در جاهای مختلف خانه ریخته یا هنگام آشپزی برای خلاص شدن از بوی غذایی که حتی به نسوج پرده و فضای آشپزخانه نفوذ میکند، استفاده کنید.
روش دیگر استفاده از کمی دارچین، میخک، زنجبیل تازه و سبزیهای معطر داخل کمی آب و حرارت دادن آنهاست. برای آن که رایحهای خنک و تابستانی داشته باشید.
برای معطر کردن فوری اتاقها، گلولههای پنبه را داخل مخلوط وانیل یا اسانس دلخواه فرو ببرید. آنها را داخل ظرفی زیبا قرار داده و در هر جایی که دوست دارید، بگذارید.
برای خوشبو شدن فضا و محیط خانه میتوانید به روش زیر عمل کنید:
در یک نعلبکی کمی اودکلن خوشبو ریخته و یک حبه قند چهار گوش در آن بیندازید، طوری که اودکلن را خوب جذب کرده و قند خیس شود، سپس قند را آتش بزنید و وقتی اودکلن تمام شد قند را خاموش کنید. با این تدبیر فضای خانه بسیار معطر خواهد شد.
چند برگ نعنا نیز به 8 پیمانه آب اضافه کنید، بعد از آن که مخلوط کمی جوشید حرارت را کم کنید. میتوانید روغنهای خاصی به آن اضافه کرده یا بهتنهایی استفاده کنید.
هر درخت اکسیژن لازم برای دو نفر را تولید میکند. طبق تحقیق ناسا، برخی گیاهان آپارتمانی به دفع سموم خطرناک موجود در خانه کمک زیادی میکنند. مطالعات ناسا سه نوع آلودهکننده داخل خانه یعنی تری کلرواتیلن، فرمالدهید و بنزن را تأیید و ضرورت نگهداری بهطور متوسط 15 گیاه را تأیید میکند. کار گیاه که در واقع فیلتر طبیعت است، تولید اکسیژن، دور کردن آلوده کنندهها از هوای خانه، ایجاد رطوبت لازم و جذب آلودگیهاست.
لابد برای شما هم پیش آمده که وقتی میوهها را در قسمت جا میوهای پایین یخچال قرار میدهید بعد از چند روز کمکم شروع به کپک زدن کرده و خراب میشوند. علت آن هم آبی است که بهتدریج در جا میوهای جمع میشود و نیز رطوبت دائمی یخچال. چنانچه یک قطعه اسفنج –چه طبیعی و چه مصنوعی –را در جا میوهای قرار دهید رطوبت و آبها را جذب کرده و مانع کپک زدگی میشود.
برای زود جوش آمدن آب سماور، ابتدا آن را تا نیمه از آب پر کنید و پس از گرم شدن، بقیه آب را به آن اضافه کنید.
برای شستن لیوانها و فنجانهای شیشهای خود که براثر خوردن چایی، کدر و بد منظره شدهاند میتوانید هفتهای یکبار همه لیوانها را در محلول سرکه و نمک خیسانده، بعد شسته و آبکشی نمایید تا درخشندگی روز اول خود را پیدا کنند.
استفاده بهینه از سبزی خشک چنانچه قصد استفاده از سبزی خشک در غذاها را دارید، توصیه میکنیم حدود سه –چهار ساعت قبل سبزیها را درون آب سرد خیس کنید تا بهتدریج نرم شده و بهصورت سبزی تازه در آیند..
چنانچه در پیک نیک قصد کردید در قابلمه، ماهیتابه یا کتری خود، روی زغالهای صحرایی غذا درست کنید، و نگران سیاه شدن بیرون ظرف خود هستید، توصیه میکنیم به پشت ظروف خود کمی خمیر ریش تراشی بمالید. با این تدبیر سیاهی ناشی از دود زغال و اجاق بهراحتی پاک خواهد شد، بدون آنکه خراشی به ظروف شما وارد شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید