"محمد موسی عرب" کارشناس علوم بهداشتی از دانشگاه تهران و معاون مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی، درباره کرمهای آرایشی و بهداشتی حاوی هیدروکینون میگوید:
«این نوع کرمها برای از بین بردن و کاهش لکهای پوستی به کار میروند و مقدار مصرف آنها در کرمهای آرایشی- بهداشتی حداکثر 2 درصد است و تنها زمانی میتوانند کارایی داشته باشند و تأثیرات عمیقی بر جای بگذارند که برای طولانی مدت استفاده شوند. در صورت قطع مصرف، لکهای پوستی دوباره تظاهر پیدا میکنند که چندان خوشایند افراد نیست.
این نوع کرمها باید به رنگ سفید عرضه شوند و حاوی مواد رنگی نباشند، زیرا هیدروکینون موجود در کرمها، در مدت 6 الی یک ماه بهصورت اکسید درآمده و قهوهای رنگ میشوند که نشان میدهد کرم غیرقابل مصرف است و خاصیت خود را از دست داده است.
اخیراً مواد سفیدکننده ضدلکها از جلبکها، خزهها و سایر گیاهان دریایی استخراج و تولید میشوند که ضمن داشتن خاصیت سفیدکنندگی و ضدلکی، اثرات مضری روی پوست نداشته و مصرف آنها توصیه میشود.
خانوادهها هنگام استفاده از کرم باید موارد زیر را رعایت کنند:
* کرم دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.
* به تاریخ انقضا و تاریخ تولید حک شده روی انواع کرم توجه نمایند.
* ظاهر کرم را بررسی کنند تا تغییر رنگ و بو نداشته باشد و آب و روغن آن از هم جدا نشده باشد و بوی دلپذیری داشته باشد.»
دکتر "مسعود داوودی" متخصص پوست و مو نیز معتقد است:
«کرمهای روشن کنندهی حاوی هیدروکینون که بهعنوان داروی ضدلک مورد استفاده قرار میگیرند، در درازمدت باعث افزایش تحریکات پوستی میشوند و هر اندازه که درصد هیدروکینون موجود در این نوع کرمها بیشتر باشد، شانس ابتلا به تحریکات پوستی افزایش مییابد؛ بهعنوان نمونه هیدروکینون 10 درصد، شدیداً پوست را تحریک کرده و باعث خارش و قرمزی پوست میشود.
تأثیر کرمهای ضدلک در افراد متفاوت است و بستگی به نوع ضایعه دارد. در بعضی از افراد مصرف این نوع کرمها مؤثر است و در برخی دیگر تغییراتی را به وجود نمیآورد.
بعضی از پزشکان، هیدروکینون را بهعنوان درمان توصیه نمیکنند، چرا که در درازمدت (بعد از 6 ماه) باعث ایجاد لکهای دائمی در پوست میشدند.
افراد بهتر است برای پیشگیری از تحریکات پوستی شدید، از سفیدکنندههای حاوی هیدروکینون 4 درصد استفاده کنند.
همچنین برای از بین بردن یا کم رنگ کردن ضایعات و لکههای پوستی نیز میتوانند از غلظتهای کمتر از 2 درصد استفاده نمایند.
افراد باید بدانند در صورتی که پس از 6 ماه استفاده از این کرمها، بهبودی در وضعیت پوست آنها حاصل نشد، مصرف آن را قطع کنند، چرا که به عقیده برخی پزشکان ممکن است لکهای دائمی روی پوست آنها ایجاد شود، همچنین به دلیل عوارض پوستی، زنان باردار و شیرده نیز باید از مصرف این کرمها پرهیز کنند.
کرمهای ضد چین و چروک نیز بهطور کامل مشکلات مذکور را از بین نمیبرند و حداقل برای مدت زمان طولانی باید استفاده شوند. بهتر است افراد از دوران کودکی از نور شدید آفتاب بهشدت پرهیز نمایند و در صورت لزوم از عینکهای آفتابی و کلاه استفاده نمایند تا دچار عوارض پوستی نشوند.»
دکتر "معصومه هدایت" متخصص پوست و مو نیز معتقد است:
«کرمهای مرطوب کننده نیز راهی برای پیشگیری از پیری زودرس پوست محسوب میشوند، زیرا استفاده از آنها علاوه بر تأمین و نگهداری آب پوست و ممانعت از تبخیر آب در لایههای سطحی پوست، از پیری زودرس پوست نیز پیشگیری کرده و شادابی و طراوت پوست را موجب میشود.
به دلیل اینکه پوست در اثر عوامل خارجی مانند نور آفتاب، سرما، گرما، تغذیه نامناسب، شست و شوی زیاد با مواد تمیز کننده و همچنین گذشت زمان و افزایش سن، رطوبت و چربی خود را از دست میدهد و دچار خشکی و پیری میشود، از این رو مرطوب نگه داشتن پوست از عارضه پیری آن پیشگیری میکند یا آن را به تأخیر میاندازد.
همچنین خشکی پوست میتواند باعث عوارضی نظیر زبری، پوستهپوسته شدن، خارش، ترک خوردگی و کاهش انعطاف پذیری پوست شود.»
ارمغان جوادنیا
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید