نظافت يکي از فراگیرترین فعالیتها در امور خانه داري است . و خانمهای خانه دار روزانه با موارد بسياري از اين دست بر خورد میکند . اغلب افراد براي تميز کردن ميز کابينت و سينک و هر آنچه در آشپزخانه میباشد از اسفنج يا اسکاچ استفاده میکنند. با توجه به موارد استفاده از اسکاچ ، احتمال وجود انواع میکروبها حتي باکتریهای مختلف در آن زياد میباشد.
بعد از هر بار استفاده از اسفنج آن را خشک کنيد. خشکي مانع از رشد میکروبها میشود.
به گزارش گروه ترجمه سلامت نيوز، گفته میشود که خانه از امنيت و سلامت کافي برخوردار است. اما بد نيست بدانيد که در همين مکان امن نيز ممکن است دست به اقداماتي بزنيم که به نظر سالم است اما سلامت افراد خانه را به خطر میاندازد. خانه محلي است که 65% از سرماخوردگیها و بيش از نيمي از مسمومیتهای غذايي در آن اتفاق میافتد. آنچه در خانه انجام میدهیم تأثیر به سزايي در حفظ و پايايي سلامتي دارد. در ادامه به يک مورد از فعالیتهاي خانگي که ممکن است منجر به بيماري شود اشاره میکنیم.
استفاده از اسکاچ(اسفنج)
کثیفترین محل در هر خانه ، آشپزخانه میباشد. زيرا در اين محل است که با لاشه حيوانات در سينک ظرفشویی و روي ميز کابينت کار میکنیم. همان طور که میدانید گوشت خام حاوي باکتري E.Coli و سالمونلا به همراه ساير ویروسها و باکتریها میباشد. اغلب افراد براي تميز کردن ميز کابينت و سينک و هر آنچه در آشپزخانه میباشد از اسفنج يا اسکاچ استفاده میکنند. با توجه به موارد استفاده از اسکاچ ، احتمال وجود انواع میکروبها حتي باکتریهای مختلف در آن زياد میباشد. اين وسيله سادهترین و کثیفترین شیء آشپزخانه است. میتوان گفت که هر چه حساسيت بيشتري براي تميز کردن ميز آشپزخانه با استفاده از اسفنج مورد نظر داشته باشيم، ميکروب بيشتري را پخش میکنیم.
ظرفي را پر آب کنيد و اسکاچ را داخل آن قرار داده تا حرارت ببيند. بهموازات افزايش حرارت، باکتریها کشته خواهند شد.
راه حل: براي رهايي از اين همه آلودگي بهتر است قبل از استفاده از اسفنج آن را در محلول آب و سفيد کننده(وايتکس) قرار دهيم. اين سادهترین و ارزانترین روش براي حفظ سلامت آشپزخانه میباشد. بعلاوه بعد از هر بار استفاده از اسفنج آن را خشک کنيد. خشکي مانع از رشد میکروبها میشود. روش ديگر براي ممانعت از رشد باکتریها در اسفنج يا اسکاچ آشپزخانه ، حرارت دادن آن است. براي اين کار لازم است ظرفي را پر آب کنيد و اسکاچ را داخل آن قرار داده تا حرارت ببيند. بهموازات افزايش حرارت، باکتریها کشته خواهند شد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید