کمخوابي نه فقط با خستگي جسمي همراه است بلکه روحيه را هم تضعيف ميکند. نتيجه يک پژوهش تازه بر روي ?? هزار نوجوان آمريکايي حاکي از آن است که خواب کافي آن هم در ساعات تاريک شبانهروز مانع افسردگي ميشود. کمخوابي نه تنها خستگي ميآورد بلکه ميتواند منجر به افسردگي شود.
واقعيت اين امر بر روانشناسان پوشيده نيست. يک پژوهش تازه محققين آمريکايي که با شرکت ?? هزار دواطلب صورت گرفته است اين مطلب را تأييد ميکند. محققين دانشگاه کلمبيا در ايالت نيويورک، ارتباط عادات خواب و مشکلات روحي مانند "فکر خودکشي" و افسردگي را ميان نوجوانان شرکت کننده در اين تحقيق بررسي کردند. والدين اين نوجوانان نيز با پر کردن پرسشنامههاي مختلفي اين تحقيق را همراهي کردند.
به گزارش دويچهوله، بررسي آمار اين تحقيق حاکي از آن است که نوجواناني که شبها زود به رختخواب ميروند به مراتب کمتر از سايرين در معرض خطر ابتلا به افسردگي قرار دارند. در مقابل، ?? درصد از نواجواناني که اجازه دارند ديرتر از ساعت ده شب به رختخواب بروند اغلب به خودکشي فکر ميکنند.
کمخوابي و فکر خودکشي
تيم پژوهشي دانشگاه کلمبيا در گزارش خود قيد ميکند که ?? درصد والدين گفتهاند از فرزندانشان ميخواهند در روزهاي هفته ساعت ده شب به رختخواب بروند. ?? درصد گفتهاند ساعت 11، و ?? درصد ديگر اعتراف کردند نوجوانانشان اجازه دارند نيمه شب يا حتي ديرتر به رختخواب بروند.
از سوي ديگر اطلاعات جمعآوري شده در اين تحقيق ارتباط روشني را ميان زمان خواب و افسردگي در ميان نوجوانان نشان ميدهد. پژوهشگران در گزارش نهايي خود ذکر کردند: « نوجواناني که به گفته خودشان ? ساعت يا کمتر در شب ميخوابند حدود ?? درصد بيشتر از آنهايي که هشت ساعت ميخوابند در معرض خطر ابتلا به افسردگي هستند. اين نوجوانان ?? درصد بيشتر به فکر خودکشي ميافتند.»
کاهش قدرت تحليل و بررسي
پژوهشگران دانشگاه کلمبيا تأکيد ميکنند خواب ناکافي عامل مهمي است که ضريب خطر ابتلا به افسردگي را بالا ميبرد. پروسههاي فيزيولوژيکي مختلفي ثابت ميکنند که کمخوابي موجب افسردگي ميشود. خستگي جسمي و روحي توان فرد در مقابل استرس را کاهش ميدهد و ارتباط او با اطرافيان به خصوص دوستان را تحت تأثير قرار ميدهد. در چنين شرايطي قدرت تحليل و بررسي فرد نيز کاهش پيدا ميکند.
از سوي ديگر سوالات بسياري وجود دارد که هنوز بيپاسخ هستند مثلأ اين که احتمالا نوجواناني که از نظر روحي ثبات بيشتري دارند آرامش شب را بيشتر از آنهايي که افسرده هستند ميپسندند. يعني افراد افسرده کمتر ميخوابند نه اين که آنهايي که کمتر ميخوابند افسرده هستند.
نکته جالب توجه ديگر زمان متوسطي است که پژوهشگران داشنگاه کلمبيا براي خواب روزانه مناسب ميدانند. اين زمان 7 ساعت و ?? دقيقه، آن هم خواب پيوسته است. اين در حالي است که آکادمي پزشکي خواب آمريکا توصيه ميکند دستکم نه ساعت در شبانهروز بخوابيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید