یکی از هنرهای یک مادر خوب، توانایی او در بر قراری ارتباط مناسب با فرزندش در سنین مختلف میباشد. اولین ارتباط که میتواند خیلی مهم و مفید باشد، بازی کردن با کودک است.
انداختن، قل دادن و گرفتن توپ، موجب افزایش هماهنگی بین دست و چشم او میشود و سرعت و مهارتهای حرکتی کودک را افزایش میدهد.
کودک شما بین 3 تا 7 ماهگی یاد گرفته است که اشیای مختلف را با دست بردارد، اما هماهنگی کامل دست که او را قادر میکند توپ را قل بدهد یا به سمت چیزی یا کسی پرتاب کند، معمولاً بین 18 ماهگی تا 3 سالگی حاصل میشود.
او ابتدا قل دادن توپ، سپس پرت کردن آرام را روی زمین یاد میگیرد، بعد برداشتن توپ و پرتاب آن به سمت پایین و در نهایت پرتاب توپ به سمت بالا را فرا خواهد گرفت. پس اگر کودک شما هنوز 2 ساله نشده است، آموزش نحوه استفاده از توپ را با بازیهایی که شامل حرکت دادن آن روی زمین و بهاصطلاح قل دادن توپ میشوند و برای او راحتتر هستند و کمتر او را میترسانند، آغاز کنید.
وقتی یک توپ آرام روی زمین به سمت او میآید، او نمیترسد اما یک توپ که در هوا با سرعت زیاد مستقیم بهطرف سر یا بدن او حرکت کند، ممکن است برای کودک ترسناک باشد. در داخل منزل میتوانید از توپهای نرم یا اسفنجی به همراه یک سطل یا سبد بهعنوان هدف، استفاده کنید. اگر در منزل شما یک راهروی طولانی وجود دارد، میتوانید یک بازی بولینگ ساده برای او ترتیب بدهید.
کودکان معمولاً چپ دست یا راست دست بودن خود را در سال دوم زندگی نشان میدهند، پس میتوانید به دنبال علائم این مطلب باشید. اما ممکن است انتخاب کودک در طول مراحل بعدی رشد، تغییر کند؛
کودکان معمولاً چپ دست یا راست دست بودن خود را در سال دوم زندگی نشان میدهند، پس میتوانید به دنبال علائم این مطلب باشید. اما ممکن است انتخاب کودک در طول مراحل بعدی رشد، تغییر کند؛ پس اگر کودک شما هنوز هیچ کدام از دستهایش را بر دیگری ترجیح نمیدهد، لازم نیست نگران شوید.
بازیهای آبی نیز در این سن برایش جالب هستند و موجب افزایش هماهنگی بین اعضای بدن کودک میشوند. بهتر است کودک را مرحله به مرحله با آب آشنا کنید و برای این کار، از خود کودک کمک بگیرید. بعضی از بچهها دوست دارند که سرشان را زیر آب ببرند، اما این کار برای برخی دیگر دشوار به نظر میرسد و مدتی زمان میبرد.
بعضیها از آب بازی خوششان میآید، اما بعضی دیگر دوست دارند که آرام، با دست یا پا با آب بازی کنند. بیشتر کودکان احساس شناور بودن بر سطح آب را دوست دارند. اما سعی کنید بفهمید که او از چه چیزی خوشش میآید یا با چهکاری راحتتر است و از همان جا شروع کنید.
لازم به یادآوری است که حفظ امنیت کودک در آب خیلی مهم است و حتی اگر کودکتان در وان حمامش در آب نشسته و سرش بیرون است، در کنارش بمانید، زیرا وزن سر کودکان بیشتر از تنهشان است و ممکن است کودک در یک لحظه بچرخد و سرش زیر آب برود یا بهجایی بخورد، بدون اینکه جیغ و فریاد بزند یا گریه کند. پس با این تصور که اگر شما چند دقیقه او را ترک کنید و اگر اتفاقی بیفتد با شنیدن صدای گریه خودتان را به او میرسانید، خطر نکنید. البته اگر احساس میکنید او میلی به بازیهایی از این دست ندارد، بهتر است او را وادار به این کار نکنید تا وقتی بزرگتر شد، به آب علاقه بیشتری پیدا کند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید