شکل ظاهری ناخنهایتان چقدر برایتان مهم است؟ شکل ناخنها میتوانند بازگو کننده مطالب زیادی در مورد وضعیت تغذیهٔ فرد باشند. همانند سلامتی استخوان، سلامت ناخن نیز به تغذیهٔ مناسب بستگی دارد. ناخنهای شکننده با کمبود کلسیم، روی، آهن و انبا شتگی بیش از حد سلنیوم ارتباط دارند و کندی رشد ناخن میتواند به دلیل سوء تغذیه کلی باشد.
اثر بیوتین بر روی ناخنهای شکننده
در افرادی که دچار سوء تغذیه نیستند تاکنون سودمندی یک مادهٔ مغذی یعنی بیوتین که بخشی ازویتامین B – کمپلکس است، برای سلامتی ناخن به اثبات رسیده است. پژوهشگران مطالعهای را برروی افرادی که مصرف بیوتین آنها ظاهراً طبیعی بود (28 تا 42 میکروگرم در روز) انجام دادند ومتوجه شدند افرادی که ناخنهای نازک، شکننده وشکسته شده داشتند وقتی به مقدار 5/2 میلی گرم (2500 میکروگرم) یا تقریباً 70 برابر مقدار متوسط نیاز روزانه بیوتین مصرف میکردند، ضخامت ناخنهایشان 25 درصد افزایش مییافت. دلیل ضخامت ناخن هم این است که، بیوتین به داخل ماتریکس ناخن جذب میشود و در آنجا به اصلاح ناخنهای شکننده کمک میکند. ماتریکس بخشی از ناخن است که در انگشت جاسازی شده است و سلولهای ناخن در آن جا تولید میشود.
به بیماران مبتلا به سستی ناخن مکملهای بیوتین تجویزمی شود. مقدار بیوتین استفاده شده در بررسی پژوهشگران خیلی زیاد است. در حالی که بیوتین یکی از بی خطرترین مواد مغذی است اما این دوز را فقط زیر نظر پزشک میتوان مصرف کرد. زردهٔ تخم مرغ، آرد سویا، غلات و قارچ از جمله منابع غنی بیوتین میباشند. کلم برگ، عدس و شیر نیز تا حدی حاوی بیوتین میباشند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید