- شیر مادر از لحظه تولد تا پایان ماه ششم زندگی، نیازهای غذایی شیرخوار را که برای رشد طبیعی او لازم است، تأمین میکند.
- آغوز (کلستروم یا ماک) یا شیر روزهای اول، زردرنگ و غلیظ، بسیار مغذی و حاوی مواد مفید و ارزندهای است که به منزله اولین اقدام ایمن سازی برای حفاظت کودک بر ضد بیماریهای عفونی است.
- چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از دیگر انواع شیرها هضم و جذب میشود، به همین دلیل دل دردهای قولنجی، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتئین در شیر خوارانی که با شیر مادر تغذیه میشوند کمتر مشاهده میشود.
- ترکیب شیر مادر همراه با رشد شیرخوار در سنین مختلف تغییر پیدا میکند، چربی شیر مادر در اوایل دوران شیردهی و در شروع هر وعده شیر کمتر است و سپس میزان آن به تدریج اضافه میشود.
- به علت وجود آب کافی در شیر مادر بخصوص ابتدای شیر، تشنگی شیرخوار برطرف میشود و نیازی به دادن آب یا آب قند در 6 ماه اول و قبل از شروع غذای کمکی حتی در مناطق بسیار گرم و خشک نیست. در این مناطق به جای دادن آب میتوان وعدههای شیردهی را افزایش داد.
- شیر مادر، پاکیزه، دارای درجه حرارت مناسب و عاری از آلودگی میکروبی است.
- شیر مادر ارزان و همیشه قابل دسترس است.
- رابطه عاطفی بین مادر و شـیرخــوار در طی زمان شیردهی تأثیر به سزایی در افزایش قابلیتهای ذهنی شیرخوار دارد.
- در بلایای طبیعی نظیر زلزله، بهترین منبع غذایی کودک است.
- بهره هوشی شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه میشوند بالاتر از شیرخوارانی است که با شیر مصنوعی (شیر خشک) تغذیه میشوند.
فواید شیر مادر برای نوزاد:
بهترین غذا برای کودک که همیشه آماده، تازه و در دسترس است. -
از یبوست نوزاد جلوگیری میکند. -
کودک را از ابتلا به بیماریهایی مثل دیابت دوران کودکی، محافظت میکند.-
اگر سابقه ابتلا به آلرژی در خانواده کودک وجود داشته باشد، مصونیت در برابر آلرژی را در کودک افزایش میدهد.-
ممکن است، ابتلاء به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یا سندرم مرگ گهواره 1 را کاهش دهد.-
باعث تکامل رشد آرواره و دندان کودک میشود.-
به تکامل بهتر مغز کودک کمک میکند.-
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید