بر اساس نتایج تحقیقات، ویتامینها، مواد مغذی، آنتیاکسیدانها و دیگر ذخایر غذایی بهطور مستقیم روی پوست تأثیر میگذارند و پوست از غذاهایی که میخوریم بسیار تأثیرپذیر است. ویتامینهای مؤثر در فعالیت پوست کمپلکس هستند C، E، K و B ویتامین.
ویتامین C و E به کاهش آسیب رادیکالهای آزادی که در اثر نور خورشید، سیگار کشیدن و ... ایجاد میشود، کمک میکنند.
رادیکالهای آزاد، کلاژن، الاستین و فیبرهای حمایت کننده در ساختمان پوست را تخریب کرده و باعث چین و چروک و علائم پیری میشوند.
ویتامینها بخشی از کل غذاهای دریافتی ما هستند و برای متابولیسم و عملکرد فیزیولوژی آن ضروری میباشند، البته این به آن معنی نیست که ویتامین به خصوصی وجود ندارد که برای پوست مفید باشد.
ویتامینها نیز مثل هورمونها اندازه مشخصی دارند و نباید از حد معمول متجاوز شود.
* ویتامین C میتواند به لایههای پوست نفوذ کرده و باعث کلاژن سازی شود.
* میزان مورد نیاز ویتامین ای، 400 واحد روزانه است که در دانههای روغن گیاهی و سبزیجات برگی شکل وجود دارد که در کاهش خشکی و زبری پوست مؤثر است.
* ویتامین A برای ترمیم بافت پوست مؤثر است و در میوهها و سبزیجات وجود دارد و در کاهش چین و چروک، کنترل خوب آکنه و بهبود نسبی پسوریازیس مؤثر است.
* کاهش ویتامینهای گروه B میتواند به درماتیت، خارش و واکنشهای پوستی و ریزش مو منجر شود، بنابراین در رژیم غذایی جهت به دست آوردن ویتامین B میتوان از برنج، موز، تخممرغ و... استفاده کرد.
* نیاسین از ویتامینهای اختصاصی گروه B است که به رطوبت و جوانی پوست کمک میکند. همچنین خاصیت ضدالتهاب داشته و در خشکی و تحریکپذیری پوست و روشنتر شدن رنگ پوست مؤثر است.
* ویتامین K بهصورت موضعی در کاهش خطوط تیره دور چشم مؤثر است.
بیش از 2 هزار ترکیب آنتیاکسیدان در غذاها وجود دارد ولی بیش از همه، ویتامینهای E، C و بتاکاروتن و نیز ماده مغذی سلنیوم مهم هستند.
طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه فلوریدا، بعضی از انواع آنتیاکسیدانها در پوست میوهها وجود دارد.
شاید به همین دلیل است که مصرف میوهها با پوست مفیدتر است.
از جمله این میوهها سیب است که مواد فیتو شیمیایی موجود در سیب اثرات ضد سرطان دارد و در پوست سیب درختی 87 درصد بیشتر از مغز میوه است.
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده متخصص پوست و مو
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید