ناهنجاری قوس گردنی
ستون فقرات در ناحیه گردن به سمت جلو تحدب دارد . چنانچه این انحنا بیش از حد طبیعی باشد به ان لوردوز گردنی گویند . قوس ناحیه گردنی به لحاظ کوچک بودن مهره ها و ضخامت دیسکها نسبت به سایر قوس های ستون فقرات جزئی تر است .
علایم ناهنجاری
در نتیجه بروز این ناهنجاری سر به جلو رانده می شود . در ارزیابی بدن به وسیله خط شاقولی لاله گوش در خط شاقولی قرار نمی گیرد و به نسبت انحنایگردن جلوتر از وضعیت طبیعی است . معمولا چانه این افراد جلو می اید
و بین فک و گردن زاویه ای حدود 90 درجه تشکیل می شود و این زاویه در حالت طبیعی خیلی کمتر است .سطح خاصی در محدوده شانه این افراد به خوبی قابل رویت است که به نظر می رسد به جای اینکه گردن در وسط شانه قرار داشته باشد در سطح قدامی و جلوی سینه است . ارتفاع گردن این افرادنسبت به وضعیت طبیعی کوتاهتر به نظر می رسد . و بعضا یقه کت و پیراهنشان به سمت بالا چروکیده می شود.
عوامل ایجاد ناهنجاری
عامل ایجاد این صدمه را نمی توان به طور قطع عوامل خاص حرکتی دانست اما گفته شده است که این ناهنجاری در افراد روشندل شایعتر است زیرا طبعا سر انها برای درک محیط مدام به جلو تمایل دارد . استفاده از بالش های بلند نیز احتمالا در بروزتا تشدید انی ناراحتی موثر است . مهمترین عوامل ایجاد این ناهنجاری بیماری هایی شامل پارگی دیسک های بین مهره ای یا سل ستون مهره های گردنی و عفونتهای گردنی ذکر شده است.
عوارض ناهنجاری
برا ی اینکه گردن در جایگاه طبیعی خود بماند عضلات ناحیه گردن متحمل فشار زیادی میشوند به طوری که در تمام شرایط این گروه از عضلات (شامل بخش 1 و ذوزنقه گوشه ای و مهره ای راسی و مهره ای گردنی ) در گیر انقباضات بیشتر از حد طبیعی است . این انقباض موجب خستگی عمومی گردن و کاهش عملکرد حرکتی ان می شود در مجموع می توان گفت این ناهنجاری عوارض و پیامد وخیمی ندارد . اما با توجه به اینکه به تیپ ظاهری بدن را از حالت طبیعی خارج می کند معمولا از نظر روانی و اجتماعی اثرات سویی به جا میگذارد.
یشگیری و درمان
با توجه به اینکه علت خاصی برای ایجاد عارضه عنوان نشده است راه حل قطعی برای پیشگیری این ناهنجاری نمی توان ذکر کرد . با این حال رعایت اصول زیر می تواند کمک شایانی به اصلاح این ناهنجاری باشد.
-عادات حرکتی غلط وسعی فرد برای قرار دادن سر دروضعیت طبیعی
-تقویت عضلات ناحیه خلفی گردن
- توسعه انعطاف عضلات ناحیه فوقانی سینه و بخش قدامی گردن
- ایجاد جنبش پذیری در مهره های گردنی
تمرین های ورزشی برای اصلاح لوردوز گردنی
هدف : ایجاد جنبش پذیری در مهره های گردن
روش اجرا :
در حالی که چانه را به طرف داخل نگه داشته اید سر را بچرخانید . حرکت به سمت جلو تقریبا حالت انفعالی دار د . سعی کنید سر را با شدت و قدرت بیشتری به سمت عقب حرکت دهید . بعد از انجام چند حرکت مجددا عکس حرکت را تکرار کنید.
هدف: کشش عضلات ناحیه قدامی گردن
روش اجرا:
سر پا بایستید . دست را روی پیشانی قرار دهید و سر را بدون اینکه متحمل مقاومتی شود در حداکثر دامنه حرکتی به عقب بکشید . پس از استراحت مجدا حرکت را تکرار کنید .
هدف : کشش عضلات ناحیه گردن
روش اجرا :
پشت به دیوار بایستید . پاشنه های پا را به فاصله 8 - 5 سانتی متر از دیوار قرار دهید . چانه را پایین نگه دارید و پشت سر را به دیوار بفشارید . پس از استراحت مجددا حرکت را تکرار کنید . در اجرای حرکت انحنای کمر نباید افزایش یابد .
هدف: تقویت عضلات ناحیه خلفی گردن
روش اجرا :
انگشتان دست را در پشت سر قلاب کنید . در حالی که سر مقاومت می کند . سر را به با لا و عقب فشار دهید . در این حرکت سر را با نیروی بازو به پایین بکشید .بعد از اجرای چند بار حرکت استراحت کنید و مجددا این حرکت را ادامه دهید .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید